Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viktoriánská Anglie. Do tohoto prostředí je situován děj malého Olivera, který je nucen prakticky od narození žít svůj osamělý a bídný život. V sirotčinci prožívá těžké dětství, až jednoho dne se chlapec odváží povstat z řad svých vrstevníků a požádat o více jídla. Nevinná věta - "Já bych chtěl ještě trochu" rozpoutá jeho nový život a dá tak vzniknout návaznostem, které by si chlapec těžko dokázal představit. Ze sirotka se tak stane uprchlík a z uprchlíka člověk, který se musí rychle rozhodnout, na čí straně zůstane. Jakákoli volba však má své pro i proti. (FIBO)

(více)

Recenze (4)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mnohem lépe pojatý, napsaný a odvyprávěný příběh, než v nejnovějším Polanského podání. Sugestivnější, syrovější, ale také poetičtější a celkově atmosféričtější. Kromě příběhu jsou tu i mnohem lépe napsané postavy a vztahy mezi nimi. Rád bych se zase podíval. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyrazne lepsia verzia Olivera Twista nez Polanskeho verzia z 2005 roku. Drsna, brutalna, neprijemna a plna nasilia. nasile tu bolo, je  a bude - aby spolocnost eliminovala zlych ludi. 74 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zdarilé spracovanie najznámejšieho Dickensovho románu. Fajn obsadenie, hlavne malého Olivera i Žida v podaní Scotta. Môže stavať na veľmi dobrom zvtárnení viktoriánskeho Londýna a vôbec kulís. Nech nikto nečaká rodinný film - obsahuje dávku drsnosti, v jednom prípade aj surovosti, presne podľa predlohy. Na televízne spracovanie veľmi zdarilé. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Oproti Polanskiho verzi z roku 2005 je tato drsnější, surovější a nezdráhá se ukazovat násilí v plném rozsahu. Více špíny, více mraků, podrobnější rozbor vztahů mezi jednotlivými osobami a více pasáží, které zfilmované v jiných verzích nebyly. Navzdory tomu všemu, film je pořád průměrný a ničím speciálním nevyniká. Zároveň ale, ani nezklame. ()

Reklama

Reklama