Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Taková malá síť odkazů a citací obohacená o: zatraceně sexy přerod vdané pipky se závazky (zde v teenagerském věku) na démonickou kost, osmdesátkového gay upíra z posilovny, velkou hereckou poctu a cool šíleného teenagera s fascinujícím chrupem. Na lepší hodnocení je to zbytečně dlouhé, příliš natahované a špatně vygradované. Takže díkybohu za výtečné masky, fascinující FX a „goonies“ feeling. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít za souseda někoho, kdo nechodí do práce, noci tráví bujaře a žije z pravidelných dávek, to může nejednomu pít krev.. Klasický hororový motiv, kdy se hlavní hrdina kromě nadpřirozených sil musí potýkat s nedůvěrou a skepticismem okolí, na svou dobu skvělé masky a triky (lykantropická přeměna a následný skon Evil Eda velmi působivé) a šéfvampýr s vizáží bisexuálního řeckého rejdaře, který udělá klíčovou chybu, když ochutná jedovou krev sousedky Ala Bundy. Protože je hodnocení „kult“ vždycky hodně subjektivní, nestydím se přiznat, že mi přijde zábavnější Gillespieho remake s Colinem Farrellem.. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz v 80. rokoch horory nestihali za kultovymi dielami 70. rokov /Alien, Deliverance, Jaws, Texas Chainsaw Massacre/, ale stale ide o nadpriemernu upirinu. Tom Holland je skuseny reziser, to vidno z kazdeho zaberu, akurat to zanrove spojenie horor/komedia mi dost vadi, preto to tentokrat nebude absolutorium. 75 % ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Z filmu je cítit až dětinské nadšení pro dané téma. Nejedná se o horor v tom smyslu, že by vás něco vyděsilo - spíš už znechutilo. Hlavní hvězdou je Chris Sarandon a jo, ten chlap ví, co dělá. Při současné osmdesátkové nostalgické vlně můžu fanouškům žánru doporučit spíš tenhle originál než novější remake, které oproti svému předchůdci jakoby zůstal někde na půl cesty. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Béčka z osmdesátých let mám dost v oblibě, ovšem toto mě moc nezaujalo. Ze začátku je to komedie a docela jsem se u toho bavila, ale jakmile se to změní na klasický horor, už mě to začínalo chvilkami nudit. Přijde mi, že kdyby druhá půlka byla kratší a pár scén se zcela vynechalo, dopadlo by to v mých očích mnohem lépe. Naštěstí to docela zachraňují triky. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Ešte predtým ako režisér a scenárista Tom Holland odpredal film štúdiu Columbia Pictures uvažoval nad názvom Night Shadows. (Marceloo)
  • V ložnici Charleyho matky je možné si všimnout panenky, která se podobá reálné panence Annabelle. (Matej.Hess)
  • V úvodnej milostnej scéne je možné si všimnúť, že Amy (Amanda Bearse) si vyzlieka blúzku. Keď však Charley (William Ragsdale) prebehne k oknu, je oblečená a pri opätovnom zábere na ňu je opäť bez blúzy. (Miagy)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno