Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hammer Film Productions, založená roku 1934 v Londýně komediantem a obchodníkem Williamem Hindsem, v pozdějších letech svým nasměrováním k hororům redefinovala novodobé pojetí celého tohoto žánru. Původně bezvýznamná společnost z Wardour Street se stala nejúspěšnějším britským producentem všech dob, filmy od Hammerů se promítaly doslova po celém světě, dobrodružné, válečné, krimi, dramata, thrillery, cestopisné. A samozřejmě také horory - Curse of Frankenstein, Dracula, Pes Baskervillský, The Mummy, Paranoiac; to je jen zlomek z těch, které se nesmazatelně zapsaly do análů filmové historie.

Televizní dokument FLESH AND BLOOD - THE HAMMER HERITAGE OF HORROR přináší ve výpovědích filmových kritiků, ale i samotných herců či tvůrců mnoho podrobností k této slavné a dosud ještě neuzavřené kapitole britského filmu. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a informačně bohatý dokument o produkci legendárního britského studia Hammer. Hned jsem dostal chuť sehnat si nějaký jejich vypečený horor - třeba jeden z těch úplně posledních s mladičkou Nastassjou Kinski. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Pre Hammer štúdio ikonická tvár Christophera Leeho sa svojim hlbokým hlasom postará o komentár ku vzniku a neskôr aj úpadku nezabudnuteľnej továrne na filmovú zábavu. Hlasom sekunduje miestami aj jeho dobrý kolega Peter Cushing, ktorý o pár mesiacov nato zomiera na rakovinu. Od FRANKEINSTEINa, DRACULU, QUATERMASS EXPERIMENTOV až po TO THE DEVIL A DAUGHTER sa obsahovo pestrý dokument s pokorou valí v pred. Kladivo hororu udiera priamo na hlavu. PS – videná verzia o celkovej dĺžke 100 minút. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíše než o bilancující dokument se jedná o "vykecávárnu" několika páprdů, kteří kdysi "točili velké filmy". Absence anglických titulků je tentokrát poměrně zásadním hendikepem, a tak je možné, že moje hodnocení se časem ještě změní (zvýší). V dokumentu, jak už jsem napsal, převažuje bohužel verbální místo vizuální výpovědní hodnoty, více slov, méně ukázek z filmů. Natočit to obráceně, například chronologicky, a ke každému filmu jen mimo kameru přidat pár zajímavostí o natáčení či pozadí vzniku, byla by to skutečná pecka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý a zajímavý dokument, kterým nás provázejí hlasy pánů těch nejpovolanějších - Christophera Lee a Petera Cushinga. Dozvíme se všechno od počátků studia přes jeho největší rozkvět v období klasických gotických hororů až po poslední filmy a zánik. Dokument nabízí plno zajímavostí (např. Drákulův zámek v Dracula, Prince of Darkness, byla vlastně jednopatrová budova). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako priaznivec a častý divák filmov tejto spoločnosti, napíšem ohľadom tohto dokumentu len jedno. Palec nahor. ()

Reklama

Reklama