Reklama

Reklama

The Mummy's Shroud

  • USA The Mummy's Shroud
Trailer

Obsahy(1)

Náš příběh začíná dva tisíce let před Kristem, kdy byl Kah-to-Bey, malý syn egyptského faraona, nucen uprchnout z královského paláce. Daleko se však nedostal a v poušti zůstal pochován navěky.
V roce 1920 se o objevení jeho hrobu pokouší expedice vedená egyptologem Waldenem. Výpravu, jež nakonec zdárně překonává nástrahy pouště a v jeskynním komplexu odkrývá princovu hrobku, financuje jistý Stanley Preston. Bezohledný podnikatel nedbá výstrah hlídače hrobky Hasmida a princovu mumii nechává převézt do muzea v Káhiře. Když začnou členové expedice jeden po druhém násilně umírat, Preston dostane strach a pokusí se uprchnout z Egypta. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný příběh o prokletí expedice, která objeví princovu hrobku v poušti. Prince, jenž zemřel na útěku, a tak neměl možnost stát se budoucím právoplatným faraonem. Mumifikované tělo prince je zahaleno do posvátného roucha, na němž jsou zapsána slova života a smrti. Slova, co mohou ovládnout ducha zemřelého. Tím, kdo je přivolán ze záhrobí, není však nedospělý princ, ale jeho ochránce. Z více jak poloviny dobrodružný snímek odehrávající se převážně ve studiových kulisách, až následně horor s mumií, který nevyděsí. Velmi dobrá hudba, solidní herecké výkony. Pro milovníky starých hammerovek, co si při tom odpočinou a zavzpomínají na lepší kousky vyhlášeného studia. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Neinovativní žánrový příspěvek, který nejen že do subžánru nepřináší nic nového, ale tradiční schémata není schopen zpracovat pořádně a i přes krátkou stopáž se vleče pomaleji než mumie zakopávající o svůj vlastní rubáš. Navíc obvyklé charaktery jsou představovány velmi nesympatickými herci (viz třeba Claire v podání vlkého snu každého nacisty) a i typické trestání racionálního chování a závěrečné odměnění nesmyslné odvahy je zde zpracováno otravněji než v jiných případech. Potěšila tak pouze uštěpačná manželka, evidentně znalá žánrových klišé, a brutální jednání pomstychtivého monstra, které své oběti likviduje zábavně krutými způsoby. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zle, zle, zle ... nuž tak séria o múmii od Hammeru je ešte horšia ako tá od Universalu! V tomto tu filme je múmia dokopy asi tak 10 minút. Vyzerá zvláštne - za veľa povie už to, že v tvári sa podobá na Miša Myersa. Jedinú pochvalu by som smeroval k tomu, že sa tvorcovia konečne snažili trochu inovovať príbeh a odkloniť ho od už 7 krát prevareného čaju z predošlých filmov oboch štúdií. To je ale jedno, lebo aj tak je to nudný a triviálny bullshit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi je to o půl dva tisíce let starýho nehtu lepší než Curse of the Mummy's Tomb. Hrajou v tom ovšem naprostý nuly (kde proboha sebrali Maggie Kimberly, v těchto dobrodružně-horrorově laděných filmech je vždy po boku hlavního hrdiny sympatická kočka, ale to se tady nepovedlo ani dost málo) a hlavně Johna Gillinga už natrvalo zaškatulkovávám jako patlala, pokusů přesvědčit mě o opaku měl docela dost... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Nakonec celkem slušný Hammer, opět solidně podhodnocený, který až na některé vyslovené dětinskosti ("Jen ten, kdo má rubáš, ho může ovládat!") vůbec nedopadl špatně. Příběh se díl za dílem stále více odklání od vyčerpané šablony mstící se oživlé mumie, mnohem více je čtyřtisíciletý spáč (tentokrát s opravdu pitomým namaskováním à la v tváři pokřídovaný pierot) prostě jen nástrojem v rukou člověka, který se mstí. I proto jsou zdejší padouši - strážce hrobky, jeho pošahaná věštící matka a mumie - velice nevýrazný, zcela bez charismatu a vlastně jen aby se neřeklo. Vlastně je to více než cokoli jiného dobrodružný příběh. Což sice může být fajn, ale od hammerovského hororu bych chtěl přece jen něco jiného - ta hororová atmosféra zkrátka tak nějak chybí. Naštěstí to vcelku vyvažují kladní hrdinové (až na některé jejich karikatury), mladej archeolog je docela sympaťák - a blondýna se sexy hlasem, co umí nejlíp ze všech luštit hieroglyfy, se mi nemůže nelíbit. Navíc je to fakt kočka. No a mumie zabíjí pěkně krutě a potěší pár detailů, které evidentně převzal Sommers ve svý teen verzi roku 1999. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama