Reklama

Reklama

The Mummy's Shroud

  • USA The Mummy's Shroud
Trailer

Obsahy(1)

Náš příběh začíná dva tisíce let před Kristem, kdy byl Kah-to-Bey, malý syn egyptského faraona, nucen uprchnout z královského paláce. Daleko se však nedostal a v poušti zůstal pochován navěky.
V roce 1920 se o objevení jeho hrobu pokouší expedice vedená egyptologem Waldenem. Výpravu, jež nakonec zdárně překonává nástrahy pouště a v jeskynním komplexu odkrývá princovu hrobku, financuje jistý Stanley Preston. Bezohledný podnikatel nedbá výstrah hlídače hrobky Hasmida a princovu mumii nechává převézt do muzea v Káhiře. Když začnou členové expedice jeden po druhém násilně umírat, Preston dostane strach a pokusí se uprchnout z Egypta. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tomuhle Hammeru z egyptského prostředí jsem nějak nepřišel na chuť. Slabší příběh o oživlé mumii, která na rozkaz svých pánů-oživatelů masakruje nežádoucí osoby, by mi ani nevadil, dokonce jsem překousl fakt, že mumie začne řádit až ve druhé půli filmu. Dokonce i papírové kulisy jsem přehlížel. Problém je prostě ten, že já jsem u Hammeru hold zvyklý na typickou gotiku, kde hraje prim skvělá výprava, starý zámek a samozřejmě jedinečná atmosféra, která z těch filmů dělá něco víc, než jen brakové horory. Tenhle snímek však všechno tohle postrádá, takže si raději vrátím zpět k Drákulovi. Jo a Peter Cushing tu vůbec nehraje, jak je uvedeno zde v databázi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Moderní snímky s mumií se mi popravdě líbí mnohem více, i když je to jenom americká zábava. Starší kousky ze studia Hammer se vyznačují tím, že se opakují, mají minimum scén se samotnou mumií a nakonec ani nejsou až tak moc hororové. „The Mummy's Shroud“ v tomhle není žádnou výjimkou. Dobře provedená je ale závěrečná scéna se smrtí mumie. Trikově je velmi dobrá. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi je to o půl dva tisíce let starýho nehtu lepší než Curse of the Mummy's Tomb. Hrajou v tom ovšem naprostý nuly (kde proboha sebrali Maggie Kimberly, v těchto dobrodružně-horrorově laděných filmech je vždy po boku hlavního hrdiny sympatická kočka, ale to se tady nepovedlo ani dost málo) a hlavně Johna Gillinga už natrvalo zaškatulkovávám jako patlala, pokusů přesvědčit mě o opaku měl docela dost... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut je to celkem zdlouhavě rozjíždějící se dobrodružný film, teprve pak se začne něco dít. Naivní a velmi jednoduchý děj o kletbě smrti, která postihne ty, co naruší klid mumie. Barevné šerosvitové scény a dobří herci v hammerovském stylu, včetně manželského páru, ale prostředí je egyptské, takže stále to svádí spíše k žánru dobrodružnému. Chybí tu ona osvícensko-"gotická" atmosféra starých zámků a pohřebních kaplí, kterou právě jiné hammerovské filmy dokázaly tak skvěle vytvářet s lacinými prostředky ve studiu. ------ (Poznámka: Peter Cushing, kterého tu diváci marně hledají, údajně půjčil svůj hlas vypravěči). ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Neinovativní žánrový příspěvek, který nejen že do subžánru nepřináší nic nového, ale tradiční schémata není schopen zpracovat pořádně a i přes krátkou stopáž se vleče pomaleji než mumie zakopávající o svůj vlastní rubáš. Navíc obvyklé charaktery jsou představovány velmi nesympatickými herci (viz třeba Claire v podání vlkého snu každého nacisty) a i typické trestání racionálního chování a závěrečné odměnění nesmyslné odvahy je zde zpracováno otravněji než v jiných případech. Potěšila tak pouze uštěpačná manželka, evidentně znalá žánrových klišé, a brutální jednání pomstychtivého monstra, které své oběti likviduje zábavně krutými způsoby. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama