Reklama

Reklama

Mysterium tremendum

Trailer
Dokumentární / Mysteriózní
Česko, 2015, 23 min

Obsahy(1)

Mystifikační filmový dokument o autorovi z Beskyd, který zemřel záhadnou smrtí a svůj román svázal do své vlastní kůže. Snímek je bonusem ke knize Emila Křižky Mysterium Tremendum, vydané v roce 2015 nakladatelstvím Panteon. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (14)

leon_id 

všechny recenze uživatele

Hnedka z kraje se priznam, ze jsem na tenhle kratas dostal tip od jeho kameramana, ale za hodnocenim 4/5 si stojim. Cele to ma vybornou atmosferu, kde se da napeti krajet zakrvacenou ziletkou. Vsechno to stoji na vynalezave kamere (fotaku) a nemene dobre zvukove slozce. Cele mi to pripomina uryvek z uvodnich titulku k Se7en, kde nejspis autori cerpali a s peclivejsim castingem bych se vubec nebal pustit hodinovou stopaz do tv. ()

Angalo 

všechny recenze uživatele

Jestli má jít o dlouhou, lehce hororovou reklamu na knihu "Mysterum tremendum", pak hodnotím jednoznačně pozitivně, pokud však byl film zamýšlen jako MOCKUMENT, který má někoho přesvědčit, že je pozadí knížky reálně, pak bohužel. O přesvědčivosti nemůže být řeč od chvíle, kdy první respondent otevře pusu. Při četbě knížky jsem této legendě napůl věřil, i skutečnosti, že byla napsaná před 40 lety a to i navzdory relativně modernímu jazyku a slovníku postav, což jsem přičítal jazykové korektuře. Nyní však nepochybuji i tom, že jde o celkem sympatický marketing což však neubírá nic na působivosti knížky samotné. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je z toho dost znát, že se nejedná o skutečný dokument (ačkoli snaha o to tady je, a velká), jelikož někteří aktéři dávají až moc najevo, že hrají. Jinak ano, je to reklama na knihu, ale docela dobře udělaná a věřím, že pár let zpátky mohla dost lidí přimět si tu knihu koupit. Přece jenom, v Česku se něco takového jen tak nevidí. Každopádně zpět k filmu - po filmařské stránce je zpracovaný poměrně dobře a na těch 23 minut mě dokázal zaujmout, akorát jsem od toho čekal něco ještě víc psycho - což je ale způsobené tím, že jsem poměrně nedávno viděl jiný Křižkův film, Ruchoth Raoth, který mě dostal tolik jako máloco. I Mysterium tremendum je ale na české poměry dobré, jakýsi znepokojivý pocit z toho trochu jde a mít to lepší herecké výkony, možná bych tomuhle bizarnímu příběhu na krátký čas i věřil. 3* ()

tomahawk74 

všechny recenze uživatele

Především se chci vyjádřit k hodnocení experta na přes dvacet minut dlouhé reklamy „Sevcika“. Nechce hodnotit reklamu, ale jednu hvězdu tam přesto prdnul. Ono většinou se Dokument dělá o člověku, který něco dokázal a tenhle Rainer hold napsal knihu a to takovou, že ji někdo vydá nebo vydal. Ať už je to pravda nebo ne hodnoťme film, ne jeho účel. Nemluvě o tom, že ryze komerčních reklam se tu na CSFD najde spousty. A co říkám na dokument? Více, než dokument MT u mě funguje jako thriller s až hororovými prvky. Hutná atmosféra se snímku nedá upřít. Byl jsem napjatý a zvědavý do poslední chvíle. Pokud je tohle skutečný příběh, tak je to dost mrazivá záležitost. Nejsem zrovna čtivý typ, ale tu knížku si asi někde půjčím :) Vizuální stránka dokumentu parádní. U mě plná palba. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela psycho. Vážně povedený krátký film. Někdo tomu může vyčítat reklamu na tuhle knížku, ale mně to nevadí. Je mi t blízké už jenom proto, že jsem z Rožnova pod Radhoštěm, který je od Horní Bečvy docela kousek. Dokonce poznávám i některé z tváří dokumentu. :) Opravdu to působí děsivě a místy jsem měl až husí kůži. Tak jako v Česku je téměř nemožné natočit dobrý horor, tohle má k tomu celkem blízko. ;) Vážně dobře odvedený kus práce. "Naložili mu krkoškama." :D ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama