Reklama

Reklama

Elvis

  • Česko Elvis zblízka (více)
Trailer
Dokumentární / Hudební
USA, 1970, 97 min (Special Edition: 94 min, Alternativní 92 min)

Obsahy(1)

Po dlouholetém opuštění hudebního světa a budování herecké kariéry se Elvis Presley na konci šedesátých let rozhodl vrátit na hudební pódia a vzít si zpět své království. Vyvrcholením jeho snahy byla série koncertů v Las Vegas v polovině roku 1970. Dokument poskytuje autentický pohled na Presleyho návrat k živým vystoupením se vším, co k tomu patří. K vidění tak jsou záběry ze zákulisí, od zkoušek se skvělou kapelou i sboristy, přes odpočinek a vtípky před koncertem, až po strhující vystoupení před nadšeným publikem. Fanoušci na tuto speciální událost přijeli ze všech koutů světa a nechyběly ani zářivé hvězdy filmového a hudebního průmyslu. Série jeho koncertů nakonec překonala všechna očekávání a zcela oživila kariéru krále rokenrolu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Kinison 

všechny recenze uživatele

Bez zbytečných komentářů, "nepublikované" záběry z příprav, které Elvise přiblíží jinak než jen jako uhlazenou ikonu rock'n'rollového krále. I když na pódiu i v sále to šlapalo a byl King. Spíše jen pro fanoušky nebo hudební nadšence. Nic víc tam není. Prostě studio chtělo natočit koncert jedné z jejích hvězd. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Nejze jinak. Král. Samozřejmě davná doba, ale to je super. Měli to v hlavě ještě srovnané. Teď by celý dokument narušilo 1087 vstupů odušuvnělých komentářů kdejakého criticosblba. EP byl velká odobnost. Dobroty k tomu? No a co. Nekontrolovatelná interakce s publikem, opět doby neznámý pojem, který dělal. Vokály co dostal, jen to nejlepší co i v sólu bylo. Závěr: doporučuji, jeden z mála velmi autentických dokumentů a lze závidět, kdo měl štěstí se zúčastnit. Úvahou zůstává možnost jistého překonání Copacabany 94, kdyby si brnknul místo Stewarta. ()

Reklama

Theker 

všechny recenze uživatele

Elvis - Takí sme boli..... Dokument zo skúšok a zo šiestich predstavení v Las Vegas..... Elvis bol len jeden... aj ked nieje mojou osobnou jedničkou, tak mi nič nebráni v tom dať tomuto dokumentu plný počet, pretože to bola šou ako sa patrí... a keď Elvis počas Love me tender zišiel dole do hľadiska a bozkával faninky a potriasal si ruku zo všetkými na okolo, tak na to asik tak ľahko nezabudnem... Hehe, pripomenul mi tým pápeža :) ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Videl som niekoľko dokumentov o Elvisovi a ak by som mal charakterizovať práve dopozeraný, tak stačí jedno slovo - zaujímavý. Zaujímavý najmä preto, že sleduje Elvisa od "kuchyne", kde precizuje podobu skladieb, ktoré potom odznievajú na koncerte. Pri pohľade do "kuchyne" som ocenil jeho vtip, potrebu baviť sa, i primeraný exhibicionizmus, pri ktorých nestrácal zo zreteľa profesionalitu, ktorá potom našla plné uplatnenie pri koncertoch. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Elvis spieva. Najskôr v štúdiu, potom na koncertnej skúške a nakoniec a najdlhšie na koncertoch. Tam dokonca pri prechádzke publikom za zvukov Love me tender vybozkáva množstvo fanyniek. Taká pusa od Kinga musel byť určite nezabudnuteľný zážitok. Nie je to za plný počet, keďže nie som fanúšik Elvisa, ale počas filmu som sa ním takmer stal, keď som si musel mimovoľne podupkávať a hlava tiež nezostala v kľude.  –––– Co se to stalo? –––– Myslíte to vážně, nebo to jen hrajete? ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama