Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

borec999 

všechny recenze uživatele

Ušlo to. Jeden z tých slabších príbehov Stephena Kinga, ktorý na plátno preniesol režisér Chuckyho (Detská hra (1988) Tom Holland. Herci hrajú dobre a hlavne boli výborne vybratí (najmä ten cigán, ktorý uvalil kliatbu), masky a premena hlavného hrdinu sú solídne, film príjemne odsýpa, nenudí a záverom mierne prekvapí. Vo výsledku je to teda hororovo lightová jednohubka (báť sa nebudete), na ktorej cítiť rukopis režiséra, ktorý podobné jednoduché hororové báchorky zvládal a ktorý z tuctového námetu vyťažil podľa mňa absolútne maximum. Škoda že v dnešnej dobe podobní režiséri, ktorý celú kariéru točia viac-menej len jeden žáner( ale za to majú remeslo v malíčku) chýbajú... PS: King tu má malé cameo. 60% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem působivě bizarní a ve vztahu k >jistým< americkým >spoluobčanům< i tak nějak >mile nekorektní< horůrek, formou pak však film zpackaný snaživě nejapným téměř televizním režijním zpracováním i machou imbecilně přehrávajících "bílých mužů z města"... Hm... Tak za takhle zabitou šanci by si tvůrci snad zasloužili proklít! . . . "Zhebni...", Tome Hollande... %-[ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2010 na ČT1, bohužel s tradičně otravně mizerným českotelevizáckým dabingem a v podivně ořezaném obrazu, hodnocení 422., hubený komentář zde zklamaný a i bez jahodového koláče otrávený jako mnohý - 27.2.2010) ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Každý si při čtení knihy vytvoří určitou představu … a pak to filmaři pojmou po svém… a vy se nestačíte divit. Ta moje podoba cikána s uhnívajícím nosem je mnohem efektnější, což je zcela pochopitelné, když tuto zdařilou předlohu napsal Richard Bachman. Nicméně nebylo to, až tak tragické … a to hlavně díky tomu, že to přímo na place jistil Stephen King. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film na motivy povídky Stephena Kinga. Přes jednoduchý nápad se jedná o kvalitní kousek. Tom Holland dokázal, že je jedním z Mistrů hrůzy. Snímek má dobrou atmosféru a zněklidňující konec. Bylo super vidět malou Bethany Joy Lenz, kterou znám z One Tree hill. Film působící na psychiku člověka, ve kterém vystupuje jediná lehce kladnější postava. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že opět film nehodnotím z hlediska zadaptování, páč knihu jsem nečetl, zatím. V poslední době se mi do rukou dostalo vícero kingovek, tohle byla už asi šestá za poslední měsíc. Musím však konstatovat, že jednoznačně ta nejhorší. Filmu chybí jakákoliv hutnější atmosféra a ani děj není tontokrát žádným zázrakem. Závěr filmu nepřekvapivý a taktéž bez nějakého výraznějšího vrcholu. když se na to podívám celkově, tak na mě celý nímek zapůsobil asi tak, jako jedna z průměrných epizod seriálu Veřte - Nevěřte. I kdyby se celý snímek stáhnul do těch 10 minut, nic by na kvalitě neztratil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama