Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jo, byl to divnej film. Nebavil mě. Bylo to moc popletené. Nevěděl jsem, kdy je Dark děcko, kdy je jeho matka mrtvá a kdy živá a kdy je skutečnost, kdy kniha a kdy představy. Muzikálovejma vložkama a tamponama mi to připomnělo českej vzpomínkovej muzikál Rebelové, protože tam zaznělo taky plno starejch songů (který nikdo nezpíval, jenom všichni otvírali hudbu na slova). Na druhou stranu se filmu nedá upřit originalita. A párkrát jsem se aji zasmál. Hlavně Gibsonovi. A těm dvěma gangsterům (Adrien Brody a Jon Polito) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Žádná detektivka, žádný muzikál, jen nemocniční horečnatý sen pisálka brakových detektivek. Plete se mu realita, halucinace, vzpomínky, útržky a postavy z vlastních románů. A divák na tom zřejmě bude stejně. Výborný Robert Downey Jr., k nepoznání namaskovaný Mel Gibson a spousta dalších známých tváří v až příliš rozháraném filmu. ()

Reklama

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

5 rovin - realita, halucinace, román, minulost a fabulace... Všechny se velice dobře doplňují a jsou důležité pro příběh... Hlavní hrdina díky nim poznává sebe sama, vyrovnává se se svou minulostí a svými démony a uzdravuje své tělo i duši... Celý film působí i přes vícero rovin velice celistvě a srozumitelně... Opravdu výborné dílko, ve kterém exceluje Robert Downey Jr. a velmi zdařile mu přihrávají moji další oblíbenci Robin Wright Penn a Adrien Brody. Za povšimnutí též stojí výborná postava neméně dobrého Mela Gibsona... A ještě dodám, že i když se to přes svou "různorodost" může zdát jako haluz, kde některé pasáže mohou být samoúčelné a maskovat nemohoucnost scénáristy, případně režiséra, jak to dle mého názoru často bývá u mnohem známějších a uznávanějších režisérů, tak v tomto případě tomu tak není, každá scéna zde má svoje místo a je pro příběh důležitá, i když to tak na první pohled nemusí vypadat... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to tedy rozhodně řádná fantasmagorie.... Spisovatel, co vypadá jak pizza, zpívající sestřičky a doktoři, zmatený detektivní příběh z 50 . let. A tohle všechno dohromady. K tomu navíc hromada vrcholně cynického humoru. Hrozně mě pobavila scéna, kde se mihne jako psychiatr Mel Gibson. Fakt celkem sranda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je libo přesvícenou nemocnici nebo krásně atmosferický noir? Nevyzpytatelný filmový trip s hrubozrnným slovníkem v každém druhém políčku, legendárními songy a Robertem Downeym, který si podmaňuje každou scénu. Na diváka je celý film šílený podraz, protože snad neexistuje jednoznačný způsob, jak si tu kterou scénu vyložit, ale díky sympatické odvaze přeskakovat od sexuálních otevřeností k muzikálu a od nerozdýchatelné satiry k poutavé psychologii se nemůžu nijak výrazně zlobit. Tenhle typ beznadějného hledání základní příběhové nitě mě totiž baví. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama