Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, proč má tento film tak špatné hodnocení na csfd.cz, snad proto, že někdo zná tu legendu a zpracování je vážně na draka. Já legendu neznám a film se mi líbil. Hlavně scéna, kdy vejce spadlo ze stráni na toho chlapa. Je tam drak, rytíř, hezká slečna, nepůsobí to prvoplánově a neuvěřitelně - samozřejmě až na toho draka, ale i ten mohl kdysi existovat! Proč ne? Taková pěkná pohádka ze středověkého prostředí. Proč ne? ()

Katy007 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem na to náhodou narazila v televizi. Doufám, že už se mi to potřetí nepřihodí. Když zavřu obě oči a narvu si prsty do uší, abych se zamyslela nad tímhle filmem, vždycky narazím na tu příšerně protivnou princeznu Lunnu, která se s Jiřím škube o dračí vejce. Asi bych teď měla říct, že to mohlo být lepší, ale já budu ráda tvrdit, že to mohlo být horší. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si presne tento spektákel chcel dokázať, ale dosť dobre ma pobavil. Už pomaly svojím názvom, pretože ten drak tam zohráva akoby vedľajšiu úlohu a skôr vidno jeho potomka zabalzamovaného vo vajci, než jeho mater. A keď už sa objaví neviete či sa máte rehotať, či sa cítiť trápne z pocitu, že to niekto myslí vážne. Tvorcovia to však tak neberú a preto ten drak vyzerá akoby ho upravovali v Photoshope :). Obsadenie ujde až na Patricka Swayzeho, ktorý sa do fantasy absolútne nehodí. James Purefoy je správny klaďák a Piper Perabo je tiež celkom sympatická. Čo ma však prinútilo dať Jurajovi 3* bol vtip a to, že i keď si tvorcovia zjavne uvedomovali, že ich dielo nebude bohvieaké, nebrali sa vážne a určite sa pri natáčaní riadne nasmiali. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka na nedělní odpoledne o vzniku legendy o sv.Jiřím. Kamerově je to hodně podobné LOTR, ovšem to nění jediné co je spojuje. Druou věcí je to že je vidět výše rozpočtu (zde poměrně nízká). Hlavním negativem filmu je však očividné vykrádání jiných filmů a příběhů. Dojem však silně pozvedá postava Ryna a předeším Luny v podání přenádherné Piper Perabo. A ten soundtrack taky není od věci. --- na jedno podívání stačí. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to přejmenovat na „Legenda o Jiřím a dračím vejci“. Žádný drak tu totiž skutečně nefiguroval a když, byla to naprostá, digitální hrůza, která shazovala jinak celkem pohodovou, byť lacinější výpravu. Postavy celkem ušly - pěkná princezna, sympatický stařík, přestárlý Swayze jako princ, atd. Jen mezi nimi nefungovala žádná chemie. Příběh byl nudný, nezáživný a i když se snažil o různé fórky, nebo zpestření ve formě zběsilých soubojů, na dobrou pohádku to zkrátka nestačilo. Série Dračího srdce tohle dělala mnohem lépe a hlavně - byla o dracích. Tady neměli skoro žádnou váhu a vůbec nic jsme se o jejich účelu existence nedozvěděli. Nemůžu jinak, o doslova odpudivý snímek nejde a zkouknout se jednou dá, ale mě nebavil a nevzbudil ve mně ani žádné emoce. Plus ke konci to byl už takový mišmaš nesmyslů, u kterého jsem div nekoukal každých 5 minut na čas. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)

Reklama

Reklama