Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zadlužený hazardní hráč Harold McCain marně žádá o finanční výpomoc svého bohatého strýce Velkého Freda, jenž je majitelem fotbalového klubu. Harold tedy do Fredova auta nastraží amatérsky vyrobenou výbušninu, která má vybuchnout po zapnutí startéru. Jenže dřív než k tomu může dojít, zabije Freda na ulici jiné auto, jehož řidič z místa nehody ujede. Obětí nastražené bomby se pak omylem stane nevinný zahradník. Poručík Columbo správně tuší, že původcem bomby je Harold, který má dědit část Fredova majetku. Byla však Fredova neplánovaná smrt pod koly auta skutečně jen náhoda? A pokud nebyla, kdo je za ni zodpovědný? (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel nie je žiaden vrabec v hrsti, ale plnohodnotný, premyslený typický Columbo. Mne sa naopak potácajúca sa vražedkyňa veľmi pozdávala, bola atypickým Columbovým protivníkom. Taktiež mám rád diely, kde sa rieši viac vrážd, ktoré vyplynú z deja a chovania postáv. Dopadnutie vraha je tiež veľmi vydarené, takže nevidím dôvod, prečo nedať za plný počet. V 90tych rokoch je to pre seriál skôr výnimka, ako pravidlo. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé prvotní hodnocení této epizody byly tři hvězdičky, jelikož jsem to hodnotil jen podle paměti. Když jsem si nyní tuto epizodu znovu připomenul, rozhodně jsem byl mile překvapen. Je to výborný díl, ne-li jeden z nejlepších vůbec (jistě, 5 hvězdiček jsem dal mnoha dílům, ale některé díly mají ještě něco víc a tento to má). Najdeme zde několik překvapivých zvratů, dobrou atmosféru, opravdu vtipné momenty a solidní protihráče. Závěrečná pointa byla solidní, zase se projevil Columbův cit pro detaily. Nestává se často, abychom v jednom díle měli 3 mrtvoly, obvykle to jsou tak dvě (většinou původní oběť + vyděrač). Zde navíc ještě omylem zemře člověk, který s tím nemá nic společného. V menší roli právníka se zde objeví známá tvář Dona S. Davise (například generál v seriálu Hvězdná brána nebo otec Scullyové v Aktech X). ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z povedenějších dílů.Samozřejmě není bez vady. Třeba jenom ten důkaz s rosou na těch fotkách nepůsobí zrovna přesvědčivě. Asi proto, že to, co autor ve své pracovně hladce vymyslel, se v reálu jistě točilo poměrně složitě. Na druhou stranu tu jsou i světlé momenty, třeba nezapomenutelná herecká etudka v autosalonu... 70% ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdou dílu byla jednoznačně Tyne Daly, její opilecké scény byly fakt nepřekonatelné, až jsem ji podezříval, že to nehrála, ale prostě se před natáčením sjela. Díl byl ovšem i poučný, dozvěděli jsme se, kde všude lze zjistit informace ohledem sestrojení trubkové bomby, což ocení leckterý nadějný terorista. Ale k filmu - podle mého jeden z nejlepších dílů. Hlavním rysem je dvojice padouchů, kteří zapomněli, že práce v týmu se vyplácí. Jelikož každý pracoval na svou vlastní pěst, dopadlo to blbě, pro ně. Pro poručíka Columbo to byl opět další díl, ve kterém ukázal umění dedukce a policejních metod: „Můžu jít?“ „Jistě, ale nechoďte daleko.“ Skvělá byla scéna v autosalonu, chudák prodavač, měl fakt špatný den... 5 hvězdiček - 100% a mírně absurdní věta z filmu navrch: „Poručíku! Poručíku, ukradli mi auto! Celé auto!“ :-) ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O proti předchozímu dílu, se originální změna povedla. Dva zločinci chtějí zneškodnit stejnou osobu, aniž by o sobě věděli. Shodou náhod se to celé zvrtne do perfektní improvizace, náhody, která pachatele naprosto vykolejí. Nechybí typické Columbovo šťárání a skvělé dedukce. Rozhodně návrat k tomu nejlepšímu, co Columbo nabízí......8/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Fotbalové záběry, které ukazují dva fiktivní americké fotbalové týmy, jsou výňatky ze skutečné hry kanadské fotbalové ligy odehrané v kanadském Edmontonu mezi Saskatchewan Roughriders a Edmonton Eskimos. (Epistemolog)

Reklama

Reklama