Reklama

Reklama

Válka nestvůr

(neoficiální název)
  • Japonsko Frankenstein no kaidžú: Sanda tai Gailah (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedno z mistrovských děl režiséra Išira Hondy a klasika kaiju žánru, ve které je Japonsko terorizováno útoky nebezpečného zeleného obra Gairy, který potápí lodě a požírá rybáře. Armádě se téměř podaří nestvůru zabít pomocí futuristických paprskových zbraní, ale poté se na scéně objevuje hnědý obr San-da, který svého bratra zachrání. Oba giganti jsou však rozdílné povahy a brzy se obrátí proti sobě; ulice Tokia se pak stanou dějištěm boje na život a na smrt, který svou mohutností ohrožuje budoucnost celé civilizace. (Israha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

topi 

všechny recenze uživatele

Kombinace modelářských hračiček s reálnými záběry má prostě super kouzlo. Tohle na těch japonských monster movies mám moc rád. V tomto případě se tvůrci vyloženě vyřádili a použili tolik všemožných modelů aut, lodí, střelných zbraní, maket budov, mostů, silnic a měst, že i tohle je muselo přijít na pěknej balík peněz. No a pak tu máme dva Frankensteiny (gigantičtí opičáci), kteří se mezi sebou rubou hlava nehlava a u toho vydávají příšerné zvuky :). Ten, který žije na souši je hodný, druhý, jemuž vyhovuje moře si rád pochutnává na lidech a boří vše, co mu stojí v cestě. Jasně, je to víceméně úsměvné, scénář a dramaturgii nemá cenu řešit, tady jde přece hlavně o zábavu. Chvílemi je to takovej mix King Konga s Godzillou. Hudbu složil klasik Akira Ifukube a nejeden motiv mě připomněl právě onu Godzillu, ke které dělal hudbu taky. Z obsazení Russe Tamblyna do role doktora jsem docela koukal :). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Takový nechutný super příšerky a modely (dobré) lodí a chobotnice a....a vůbec! ;-))) Miluji brak. Souboj Yettiho (jak jsem si ho osobně překřtil) s chobotnicí je mňamix!;-) P.s. obsazení Ruse Tamblyna mj.dr. Jacoby z Twin Peaks či původní The Haunting, mě dostalo. Čekal bych tam kohokoli, včetně Bábi Zlopočasné...ale jeho ne.;-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Furankenshutain no kaijû: Sanda tai Gaira“ je přesně ten kaiju film, který očekáváte. Je zde napětí, jsou zde triky, tentokrát opět celkem ucházející, je zde destrukce a souboj monster. Přesto si nemůžu pomoct, ale Ishirô Honda na mě začíná působit jako neskutečný rutinér, který už se prostě ty filmy naučil točit co nejsnáze a jede takhle každý další. Je to škoda, protože první díl byl i v jeho režii přece jen invenčnější. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ostatní Kaiju filmy, i tento se dá ohodnotit buď plným počtem nebo nulou. Pro Čechy to může být zajímavé, protože film by se klidně mohl jmenovat Frankensteinova monstra: Jů a Hele. Tyhle dvě kaiju jsou opravdu hodně bizardní a jediné, k čemu se dají přirovnat jsou legendární televizní chlupáči z ranního vysílání ČT. A tady se při jedné jejich nepleše bortí celé Tokio a hrozí anihilace celého lidstva :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kouzlo přerostlých ještěrek je sice kouzlo přerostlých ještěrek ale tohle bylo překvapivě kvalitní kaiju můvíčko. Už první frankenštajnovka se povedla a War of the Gargantuas je ještě o kus lepší. Masky jsou povedenější(Sanda a Gailah vypadají více jako monstra-oproti velkému retardovi v malých kraťasech z jedničky). Už chobotnicoidní start byl parádní, mělo to relativně smysluplný děj, armáda je výjmečně efektivní, závěrečný duel má docela šťávu....jen ta sopkoidní koncovka působila trochu na sílu. Srdcovka to nebude- tihle panáci mi prostě nejsou sympatičtí, ale musím uznat, že v rámci žánru je to kvalitka. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama