Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoký policejní důstojník Mark Halperin pomůže svému sousedovi a příteli Hughu Caldwellovi, který během hádky v afektu zabil svou ženu. Halperin vše nastrojí jako zabití při nepovedeném vloupání. Za svou pomoc však žádá velkou protislužbu – sám zavraždí svou ženu kvůli penězům z dědictví a donutí Caldwella, aby falešně svědčil v jeho prospěch. Poručík Columbo má od začátku o případu pochybnosti. Tentokrát však podezírá člověka, který je jeho nadřízeným... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nastal ten správný čas, abych si tady i já zahrál na fundovaného filmového odborníka a napsal toto: Závěrečná epizoda třetí série populárního detektivního seriálu o poručíku Columbovi je velice dynamická a progresivní, pohrává si se zaběhnutými postupy a inovativním přístupem k mnohým tradičním modelům obvyklé dějové linky vytváří její výjimečnou hodnotu, pro níž je zcela logické použití páté hvězdy jakožto nositelky informace o výše uvedeném. To čučíte, co? ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem kromě jednoho nebo dvou všechny díly Columba a tento pokládám za nejlepší. Velice propracovaný a přitom nikoli překombinovaný příběh, dobře napsané vedlejší postavy (hlavně ten zlodějíček, s nímž se dá Columbo dohromady), působivá dynamika mezi Columbem a jeho nadřízeným (ve skutečném světě by ale musel mít poručík v podobné situaci extrémně dobře nabito, jinak by to byl jeho poslední případ). Narozdíl od většiny ostatních epizod, kde se vše podstatné odehraje v první třetině a pak se to už jen tak nějak pomalu okecává, zde se příběh postupem času stále vyvíjí, nejede na klasického columbovského autopilota. Usvědčení tentokrát velice mazané, jen do toho kutlochu bych s prominutím nevzal ani šlapku, natož paní Columbovou. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá epizoda, kde je na konci excelentní nachytávka na vraha. Postup je zde celkem logický, hlavní záporák je sice vcelku charismatický, ale od komisaře policie by člověk čekal zkušenosti v oblasti zločinu a zarazí fakt, jak mnoha chyb se ve svém plánu dopustil. Taky jeden z mála dílů, kdy nejenže k jedné vraždě došlo v afektu, ale pachatel dokonce projevil lítost nad svým činem a snad i chvíli uvažoval o přiznání. To je něco, co se v Columbovi prakticky nestává... ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je perfektní, jak umí tvůrci s předepsanou šablonou pracovat. tentokrát dva vrahové, dva zločiny a ústřední postavou je komisař oddělení. Columbo se musí pokusit dostat za katr svého nadřízeného, který je lstivý a během případu obratně pracuje s alibi pro sebe a kamaráda. Dopadení klasickou Columbovskou fintou, geniální......8/10 ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vejlupek, který si myslel, jak má nad tím pitomým, umaštěným policajtem navrch. A zase další omyl. Columbo obvykle rozhazuje sítě do více míst, aby jimi pak pachatele perfektně slovil, ale hlavní chybou tohoto zločince byla jeho nedočkavost. Kdyby se své rozhazovačné ženy nesnažil zbavit tak rychle, mohlo mu to projít. Koho zajímají drobné pikanterie z poručíkova života, tak v tomto dílu uvidíme jeho byteček (bohužel bez manželky). Je to taková zatuchlá klícka, pro baloňáka jako stvořená. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pohřební dům, který se nachází ve skladu, není v Kalifornii. Je to luxusní vila se zahradou Ephrussi de Rothschild v Saint-Jean-Cap-Ferrat na francouzské riviéře. Toto místo se objevuje ve filmu Jamese Bonda Nikdy neříkej nikdy (1983). (Epistemolog)

Reklama

Reklama