Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní chirurg Dr. Barry Mayfield je specialistou na operace srdce. Spolu se starším kolegou Dr. Edmundem Hidemannem pracuje na důležitém farmaceutickém výzkumu. Výsledky chce uvést do praxe, avšak podle Hidemanna to zatím není bezpečné. Mayfield nakonec využije příležitosti a rafinovaným způsobem se pokusí kolegu zavraždit: když mu totiž provádí operaci, použije na zašití vnitřních orgánů samorozpouštěcí chirurgickou nit. Jediný, u koho vznikne podezření, je zdravotní sestra Sharon Martinová. Té se Mayfield zbaví vraždou v garážích. Nezanechá žádné stopy, avšak případ dostane na starost nenápadný policejní poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo svoj zanedbaný výzor úspešne stupňuje. V nemocničnej epizóde ho zasiahli všetky možné choroby, až je ťažko povedať, čo je naozaj a čo len hrá na oklamanie páchateľa. Zložitú hru hrá aj vrah a keď si to takto komplikuje, tak nech sa nečuduje, že mu na to Columbo príde. Tentokrát ide o najkomplikovanejšieho a zároveň najdivnejšiho vraha a z toho vyplýva aj divný nepravdepodobný príbeh. U mňa prvá dvojhviezda pre Columba, slabá epizóda, ktorá je tu obľúbená asi len kvôli Star Treku. –––– Já bych se tím netrápil, poručíku, chyby děláme všichni. –––– Chirurg takovou chybu nemůže udělat. Rozpustné nitě mají úplně jinou barvu. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát dostává Colombo rovnoceného protivníka, doktora Mayfielda, který je schopen chladnokrevné vraždy, má emoce pod kontrolou a vypadá to, že Colombo si na něj nepříjde, napodruhé je dokonce operační sál pod policejní kountrolou a přesto to vypadá, že doktorovi to znovu projde, ale to by to nemohl být Colombo. Jeden z těch lepších dílů. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů. Takových 90%. Velmi charismatický, nepříjemný, abnormálně chytrý záporák a vynikající zápletka. Snad poprvé jsem taky viděl Columba popustit uzdu hněvu. Stejně jako ve většině kvalitních dílů i zde je pár vtipných situací, výborné vyšetřování a zde navíc abnormálně povedené finále a usvědčení. Tohle se hodně povedlo - od začátku do konce. Howgh! ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-Obsahuje spoilery- Jedna z mála epizod, v níž záporák svou osobností a charismatem dokázal zastínit i samotného Columba. Paradoxní je, že to, oč doktoru Mayfieldovi od začátku šlo - zavraždit doktora Hidemanna - se nakonec nepovede, a obě dvě vraždy mají za cíl pouze zamést/zmást stopy po vraždě původní, k níž nedošlo. Je to taky asi jediný díl, co jsem zatím viděl, v němž Columbo vraždy nejen vyšetřuje, ale také jedné z nich dokáže zabránit (napadá mě tedy ještě epizoda s únosem na synovcově svatbě, ale tam šlo o něco jiného). Závěrečné usvědčení je tradičně pro pobavení, za něco takového by nadřízený poručíkovi tak akorát sebral osobní ohodnocení. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručíka jsem viděl naposledy v celku už před mnoha lety (tak třeba osm až deset...) a tenhle díl mě zajímal z jednoho prostého důvodu. Leonard Nimoy. Jako záporák. Zločinný steh je po všech směrech dokonalá Columbovská epizoda (nebudu srovnávat, jelikož prakticky nemám s čím). Peter Falk je tradičně geniální, vtipný, mazaný, ukecaný, tady navrh nemocný a rozčilený, ale Leonard Nimoy je lepší. Chladnokrevný, nesmírně inteligentní, bez téměř jakýchkoliv emocí a hlavně rozdíl mezi jeho chirurgem a panem Spockem je praktický nulový. Zápletka je velice, velice chytrá, zločin nesmírně promyšlený, pointa složitější a závěrečných deset minut s naprosto fantastickou hudbou je naprosto geniálních. Skutečně luxusní závěr. Veliká, veliká paráda. Columbo tápe (jakože fakt) a Leonard Nimoy to všechno skoro vyhraje. Skoro. K tomuto se určitě vrátím! Tohle je jasně za plný počet. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama