Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cathleen Calvertová, manželka milionáře Clifforda Calverta, spolu s milencem Patrickem Kinsleym naplánuje vraždu manželova obchodního společníka Howarda Seltzera. Cílem obou spiklenců je hodit vinu na Clifforda a dostat ho do vězení, aby si oba mohli užívat jeho peněz. Vraždu provede v domě oběti Patrick, který velmi pečlivě upraví stopy. Je ostatně vedoucím forenzní laboratoře u losangelské policie. Poručík Columbo je tedy při vyšetřování odkázán na jeho informace. Detektiv v ošuntělém plášti netuší, že Patrick a Cathleen se znají, natož aby věděl o jejich mileneckém poměru. Columbo má však jednu výhodu, a tou je jeho postřeh a všímavost ke zdánlivě nedůležitým detailům… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Columbů. Téměř dokonalá vražda, vynikající zápletka a super vyšetřování. Nebýt opět náhodičky, Columbo byl vedle jako jedle. Záporáci byli také velice fajn a bylo to celkově takový neklasický díl, který se velice povedl, byl dynamický a rychle utekl. Prostě jeden z nejlepších. A samozřejmě, pár vtipných scének, např. Columbo a čokoládky... :-) Howgh! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu pekne vymyslené, avšak ako sme u neskorších dielov tak trochu zvyknutí, nie dokonalé. Je fajn, že sa scenáristi pohrali s hlavnými páchateľmi a ich vzťahom. Funguje medzi nimi chémia, ako aj medzi nimi ako dvojkou proti poručíkovi. Situácia je o to vtipnejšia, že ženu hrá pani Falková, ako všetci dobre vieme. Najväčší triumf dielu je ale Barry Corbin, škoda, že si niekedy nezahral aj vraha. Šediny Columbovi a jeho umu svedčia. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře vymyšlený plán a povedená vraždící dvojice (ženskou polovičku hraje Shera Danese, reálná manželka Petera Falka, pro kterou to nebylo první vystoupení v seriálu). Také je zde dost humorných míst. Škoda u této epizody jen toho natahovaného závěru, kdy Columbo svým kumpánům z restaurace dlouho zbytečně vysvětluje to, co je nám jasné. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom zaujimava cast, no bolo mi podivne ze vrah sa az zbytocne okato montoval Colombovi do zivota. Pacila sa mi ta malickost podla coho porucik hned pochopil, ze "Ti dva se znaji. A velmi dobre!" Pacila sa mi aj postava Clifforda, ktory bol priamy a aj vdaka jeho pristupu ho Colombo asi ani na sekundu nepovazoval za vraha. Pribeh bol vymysleny fajn, len ma kus mrzi to, co som spominal v prvej vete. Inak ma to bavilo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na tu závěrečnou část, kde se poručík neustále chytá za hlavu a všemu se diví, aby pak divákům vysvětlil své myšlenkové pochody, je to velmi zábavná a zajímavá epizoda. Vrahem tentokrát výjimečně není nějaká slavná osobnost či boháč, ale Columbův kolega, policista ze soudního. Hraje ho a to výborně, David Rasche (mj. KOBRA, 1986 či VLAJKY NAŠICH OTCŮ, 2006). Dobrý díl. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z mála epizod, kde není zmínka o paní Columbové. (ČSFD)
  • Když si Columbo (Peter Falk) vyžádal pomoc při výslechu komplice, řekl Patovi: „Tři oči jsou lepší než jedno.“ Což je vtipná narážka na skutečnost, že herec Peter Falk má protetické oko. (Epistemolog)

Reklama

Reklama