Reklama

Reklama

Columbo - Série 3 (1973) (série)


To je vražda, řeklo portské (S03E02)

(epizoda)
  • Česko Portské (více)

Obsahy(1)

Velký znalec a výrobce kvalitních vín Adrian Carsini zavraždí svého mladšího nevlastního bratra Enrica, který byl výhradním vlastníkem rodinné vinařské firmy. Enrico totiž chtěl vinice prodat, aby měl peníze pro svůj rozmařilý život. Adrian tedy bratra omráčí, zavře ve vinném sklepě s vypnutou ventilací a odjede na několikadenní služební cestu. Po návratu přemístí mrtvolu do moře a vše nastrojí jako nehodu při potápění. Jenže poručík Columbo si všimne, že v době Enricovy smrti nebylo počasí, při kterém by se někdo šel potápět. A že Adrian Carsini nereaguje na zprávu o bratrově smrti tak, jak by bylo přirozené... (Česká televize)

(více)

Recenze (77)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl, výborně obsazený, dobře režírovaný, každá všetečná otázka má svůj smysl a případ pomaličku ale rozhodně míří ke svému rozuzlení. Vedle Falka se o to nepochybně zasloužil naprosto skvělý Donald Pleasence a lví podíl na výborném výsledku nepochybně patří i režiséru Leo Pennovi, který režíroval ještě další dva Columby a i ty patří k nadprůměrným. A mimochodem je to taky jeden z těch dílů, které je doslova povinnost vidět v originále. Tak skvělé herectví se prostě nedá "přeplácnout" sebelepším dabingem... Celkový dojem: 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecký koncert s výraznou chutí, plným buketem a dlouhým dozvukem. Skvělý Donald Pleasance si neříká, že je to jen takové televizní desertní víno, ale vychutnává si každou scénu jako by to byl doušek Château Pétrus. A i když Colombo nastraží zábavně vykutálenou past, elegance s jakou to Donaldův Carsini nakonec uzavře ji však hravě překoná. "Svoboda je relativní pojem." Další velmi vydařený díl. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vy jste ale lišák, poručíku. Díl, ve kterém se Columbo vydává řešit případ mezi vinice. V roli jeho soupeře se tentokrát představí Donald Pleasence (např. Halloween, Útěk z New Yorku) a jedná se o jednu z nejlepších epizod, s povedenou závěrečnou scénou, kdy si dva hlavní hrdinové připíjí v autě. Fascinuje mě Pleasenceovo, až fyzické vzrušení, když má ochutnat legendární víno. Spíš taková pohodička, kde je záporák docela sympaťák, ale pět hvězd, jak vyšitejch! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko je v tejto epizóde extrémne zdĺhavé, či už vraždenie, vyšetrovanie, alebo aj každé presunutie postavy z miesta na miesto. Columbo sa ale niečo naučí o víne, za čo je vrahovi nakoniec veľmi vďačný. –––– Většina vín je sice určena k pití, ale tohle se jenom kupuje a prodává. –––– Teď mně máte v hrsti. A já nejsem rád takovému postavení. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého úhlu pohledu se jedná o jednu z vůbec nejlepších epizod detektivního seriálu s poručíkem Columbem, kde roli protřelého vinaře Adriana Carsiniho ztvárnil vynikající Donald Pleasence. Vyřešení případu bylo rovněž velmi originální a přestože Carsini v žádném případě neponechal nic náhodě a dlouho Columbovi odolával, nakonec na něj byl i on krátký stejně jako všichni ostatní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Keď Columbo (Peter Falk) čaká v reštaurácii na príchod Carsiniho a jeho sekretárky, fajčí cigaru a číta si menu. Keď ich zbadá prichádzať, odloží menu, ale cigaru si z úst nevyberá. Po prestrihu z iného uhlu ju však už v ústach nemá. (ČSFD)
  • Auto řízené Ricem Carsinim je Ferrari 330 GTS z roku 1966. Čtyřmístný model měl čtyřlitrový motor V12 Colombo. (Epistemolog)
  • Hlavní postava se obávala, že jeho krásné vinařství bude odkoupeno a zničeno. Ve skutečnosti bylo vinařství Mirassou, kde probíhalo natáčení, časem skutečně odkoupeno a zničeno. Nic nezůstalo a nyní zabírá půdu bytová výstavba. (Epistemolog)

Reklama

Reklama