Reklama

Reklama

Bohatý texaský investor Bo Williamson chce odstoupit od plánu financovat rozsáhlý stavební projekt vypracovaný architektem Elliotem Markhamem. Po návratu z dvouměsíčního pobytu v Evropě jej však čeká nemilé překvapení: jeho žena Jennifer investici schválila. Záhy po hádce s Markhamem Bo zmizí. Podle všeho opět odcestoval do Evropy. Jenže milionářova první žena Goldie tuší, že se stalo něco nekalého. Obrátí se proto na policejního vyšetřovatele Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda první řady, kterou navíc zrežíroval sám Peter Falk. A výborně zrežíroval, celý tento díl je velice povedený, nebojím se ho zařadit k těm úplně nejlepším dílům. Je to trochu netradiční, neboť průběh vraždy vidíme jen tak letmo a co vrah udělal s tělem, to nevíme. Hlavní záporák (mimochodem velmi dobrý) měl tentokrát opravdu brilantní plán a Columba dokonce chvíli dostal do slepé uličky. Jinak v této epizodě už Columba na Nově nedabuje Haničinec, ale normálně Klapka, ačkoliv celou první řadu (nepočítám pilotní filmy) ho daboval Haničinec. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se dozvěděl, je to jediná epizoda, kterou Peter Falk režíroval sám, a to je škoda. Je to jeden z těch fakt dobrých dílů. Když uvážíme, že je to zároveň jediná epizoda, kdo ho někdo přirovná k pavoukovci, čili klíštěti, je to dost zajímavé... :-) A že těch jsme od padouchů inkasoval! V každém případě namyšlený architekt už víc šancí na urážky nedostal. Zajímavou perličkou filmu je jedna ze scén, které se nemohli stát. Když čekal Columbo na úřadu, několik míst za ním stál chlápek, který evidentně zároveň stál i v jiné řadě v jiné kanceláři, protože když tam Columbo odešel, chlápek už tam byl. Asi nebylo dost peněz na komparz. V každém případě díl je na jedničku, přesněji na 5 hvězdiček - 100%. Kdoví, co na to řekne “budoucí bývalá“... až ji jednou potkám... :-) ()

Reklama

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi veľmi dobrá časť. Peter Falk bol ako režisér výborný, škoda, že režíroval len túto časť. Ani som nevedel kto je režisérom, dozvedel som sa to až pri záverečných titulkách. Trochu mám pocit, že sa to odlišuje od predchádzajúcich častí, myslím tým dejovo. Veľmi sa my páčilo ako celú vraždu náš vrah naplánoval. Zatiaľ jediná časť pri ktorej som si myslel, že Columbo je naozaj v koncoch, jediná časť pri ktorej som si s napätím obhrýzal nechty a čakal ako sa to celé skončí. Taktiež musím podotknúť, že všetci herci boli vynikajúci, rovnako ako aj scenár a samozrejme, Falkova réžia. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Zůstaňte stát tam, kde jste, nebo já vás prostě umiluju k smrti.“ Opět jeden z vynikajících dílů. Columbo má tentokrát problém vůbec dokázat, že se vražda stala a vyšetřování je plné mravenčí práce. Namyšlený architekt je Columbovi velmi dobrým soupeřem, jejich dialogy mají šmrnc a břink. Velmi mě potěšila role bývalé ženy Williamsona Goldie, která ke Columbovi zahořela a stala se z nich dobrá dvojka. Závěr opět velmi chytrý a promyšlený, ačkoliv tentokrát k němu měl Columbo hodně trnitou cestu. A musím uznat, že Falk je zdatný nejen jako hlavní představitel, ale i jako režisér. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo opäť vyšetruje predčasne a bez mŕtvoly. Ale aj tak sa zahryzne ako kliešť a nepustí, ani keď narazí na byrokraciu stavebných úradov a ich poludňajšiu pauzu, a dokáže dohrať hru až do konca. Hudobný vkus je veľká indícia, klasika verzus country, ho vedie priamo k cieľu. Zaujímavá bola prednáška o tom, ako faraóni naložili so svojimi architektmi. –––– A o mého manžela se nestrachujte. Věřte mi, on je až moc živý. – Říkám, že je mrtvej, cítím to v kostech. Vím o něm víc, než ta se dozví za celej život. Tenhle smutnej svět už opustil, na to můžete vzít jed. –––– Na génia se nedá pověsit cenovka. –––– Na tom autě mi něco nehraje. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • V celej epizóde môžeme počuť veľa klasickej hudby, ale za akýsi vrahov leitmotív môžeme považovať druhú časť Klavírneho koncertu č. 2 od Johannesa Brahmsa, ktorý znie v kľúčových scénach filmu: pri únose, v scéne na letisku, pri prvej návšteve Colomba vo vrahovej kancelárii, aj pri pokuse odviezť telo na stavenisko. (lemonova)
  • Staveniště zobrazené během této epizody je budova Century City Plaza v Los Angeles. (Epistemolog)

Reklama

Reklama