Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní právník Hugh Creighton se specializuje na obhajování zločinců, včetně vrahů. Dosud u soudu neprohrál ani jeden případ. Jeho milenkou je bývalá rocková zpěvačka Marcy Edwardsová. Hugh ovšem s pomocí soukromého detektiva odhalí její nevěru a chce se jí zbavit. Jenže Marcy ví, že Hugh ve své práci porušuje zákony, takže ho začne vydírat a požadovat od něj pět milionů dolarů odstupného. Creighton tedy v pravou chvíli uspí Marcyina milence Neddyho s pomocí prostředku, vpraveného injekcí do neotevřené láhve šampaňského. Pak Marcy zabije tak, aby to vypadalo, že vrahem je Neddy. Případ však dostane na starost poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Advokát Hugh Creighton už měl dost své milenky, která ho nejen podváděla, ale dokonce ho chtěla vydírat. A tak naplánoval dokonalou vraždu - jako advokát, který nikdy neprohrál proces, na to měl ty správné zkušenosti. Jenže to překombinoval, a taky nepočítal s protivníkem, který nejen, že nikdy neprohrál - on měl na prohru příliš málo zkušeností. Columbo nás v tomto dílu poučí o romantice a všem, co k ní náleží: „Kouzlo šampaňského je v bouchnutí a v bublinkách.“, prozradí, že se staženou střechou ještě nejezdil (no, v několika starších dílech sice ano, ale to auto už dávno skončilo svou pouť... ), ale hlavně nás seznámí s problematikou špuntů a stínů pod nosem. Jednu malou roli si vystřihnul známý (mně ovšem neznámý) Little Richard, a jednu z hlavních rolí Shera Danese, která si dokonce nazpívala jednu z písní. Je to velice dobrý díl, nemůžu jinak než dát plný počet 5 hvězdiček - 100% už třeba jenom proto, že taky bydlím „na ulici, kde prší bobule“ a tak si na tento díl pokaždé, když jí projíždím, vzpomenu... :-) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl, o kterém se dá klidně prohlásit, že vrahem je zahradník :) Závěrečné usvědčení bylo dobré, akorát...Creightonova asistentka přece nevěděla, že chce Creighton zabít svou přítelkyni, a že mu tedy nevědomky poskytuje alibi - nevím, zda mi něco uniklo, ale to jí skutečně řekl něco jako "Jeď rychle s mojí zvětšenou fotkou na obličeji, ať dostaneš pokutu a půjč mi svoje auto, já si musím něco zařídit" a ona to klidně udělá? To je tedy oddaný zaměstnanec...Právník přece musel tušit, že si to ta ženská spojí dohromady a že jí dojde, že mezitím zabil svou přítelkyni a že mu poskytla alibi...Jediná taková vada na jinak dobrém dílu. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečné usvedčenie si pamätám z dávnejších videní a vždy som si pomyslela, že je to somarina. Na druhej strane až dovtedy Columbove argumenty mali váhu a tiež by ma zrejme viedli smerom k skutočnému páchateľovi a nie tomu nafingovanému. Hudba signalizuje začínajúce roky 90 a "kazeťák", ktorý vtedy samozrejme nechýbal ani v mojej izbe, dnes už pôsobí úsmevne. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překombinované, mnohé zajímavé situace nevyužity, až příliš mnoho věcí pouze na efekt, usvědčující důkaz hodně slabý a vlastně i nelogický. Těžko uvěřit, že by si tak zkušený a prohnaný právník zajistil alibi způsobem tak neuvěřitelně neprozíravým. Muselo by mu být jasné, jakou moc tím té sekretářce (nebo co to vlastně původně bylo) dává... 65% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silný protivník je vždy zárukou dobrého dílu a věhlasný právník Hugh Creighton, nejlepší v oboru vraždy, donutí Columba k maximálnímu úsilí. Ctí zásadu nejlepší obranou je útok a neváhá využít svého vlivu k jeho zastrašení. Columbo se tak ocitá dvakrát na koberečku u svého šéfa, ale znamenitě to ustojí. I když to závěrečné usvědčení na základě ..... bylo spíše z říše fantazie, ale budiž. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Columbo (Peter Falk) říká, že za dobu, co své auto má, stahuje střechu poprvé. Se staženou střechou však jezdil již v díle Columbo: Past (1972) a také Columbo: Nebezpečná hra (1973) . Technicky má ovšem pravdu, protože se nejedná o stejné vozidlo, jako ve starších dílech. Studio NBC vůz po ukončení původního seriálu prodalo a studio ABC pro nové série pořídilo dva jiné vozy, druhý sloužil jako náhradní. (Drom)
  • V roli muzikanta se ve filmu objevil hudebník Richard Wayne Penniman, znamý pod uměleckým jménem Little Richard. (Gabrielle)
  • Úvodní a zároveň i závěrečnou píseň nazpívala Shera Danese, skutečná manželka Petra Falka, která v tomto dílu hraje postavu Trish Fairbanks. Píseň se jmenuje "Closer". (Billie777)

Reklama

Reklama