Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri výbere častí columbovskej série si pomáham priemerným hodnotením, ktoré musí prevyšovať 80 %. Pri vlastnom hodnotení ma bohužiaľ dosť ovplyvňuje miera "bezdomovectva" Columba, miera prekombinovanosti spáchanej vraždy a krkolomných náhod pri odhaľovaní jej páchateľa. Preto sa pri hodnotení v tomto prípade uskromním s tromi hviezdičkami, ktoré vôbec neznamenajú, že by sa mi táto časť nepáčila. Ale kontrapunkt medzi ošuntelým, ale bystrým poručíkom a zhýčkanými študentmi z dobrých rodín už zachádzal do sociálno-kritickej roviny, pričom ten čierno-biely pohľad na aktérov nebol nevyhnutný. Ale možno aj v ľahkej identifikovateľnosti divákov tkvie časť úspechu columbovskej série. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel Columba je taký akosi komornejší. A to aj napriek tomu, že sa odohráva na univerzite, kde by mal poručík pobehovať po chodbách plných študentov a cítiť sa ako slon v porceláne. Postáv je tu však minimum a asi je to k dobru veci, pretože sa môžeme sústrediť na ústredný zločin a jeho vyšetrovanie. Opäť skvele vymyslené a vypointované. Jedna z najlepších častí 90tych rokov. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentoraz dvaja hlupáci hrajúci sa na chytrákov kontra detektív, ktorý za fasádou pitomosti ukrýva svoju brilantnú znalosť ľudských charakterov a svoju dôvtipnosť. Prevedenie vraždy zaujímavé, ale povraždové správanie páchateľov je v istých momentoch viac ako nepochopiteľné a k tomu ešte pristupuje scéna s otcom jedného z nich. Po scénke s otcom som bol na konci sklamaný, že pri usvedčení tento chytrák nebol a teda nevznikla táto zaujímavá konfrontácia- možno vznikla až na súde, čo si ako divák s fantáziou musím domyslieť. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, co jsi se ptal, snažím se vyhnout odpovědi. Jeden z mála dílů, kde se Columbo objeví už před zločinem a kde můžeme výjimečně vidět krev. Je tady vše, co mám na tomto seriálu rád - skvělé provedení zločinu (detaily se vlastně dozvíme až v závěru), nabubřelí vrahouni, falešné stopy a úžasný závěr, kde spadne klec. Z poručíka, který je neustále o dva tahy napřed, si tady celou dobu všichni extrémně utahují, dokonce ho až uráží a proto si finální usvědčení mladých hošánků (otce jednoho z nich hraje Robert Culp) užívám o moc víc, než obvykle. Poručík je borec! TOHLE je ten nejlepší díl z 90. let! ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba. Protivníci jsou slušní slizouni, kteří navíc ponižují Columba a to se nevyplatí. Columbovi jako vždy pomůže náhoda k odhalení . Konec vynikající, atmosféra dobrá, skvělá vtipná scénka, úžasně vymyšlená vražda - prostě Columbo jak má být! Už jsem to viděl několikrát a vždy mě to baví. Howgh! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)
  • Pri prehrávaní záznamu vraždy je kazeta zastavená skôr ako je stlačené tlačidlo na videoprehrávači. (zoot3r)
  • Profesorova (James Sutorius) značka auta je CRMNOLG. (zoot3r)

Reklama

Reklama