Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný telepat, ve skutečnosti jen zručný iluzionista a zkušený podvodník Elliott Blake, si žije na vysoké noze díky štědrým dotacím parapsychologického institutu. O jeho domnělé schopnosti mají zájem též tajné služby. Jejich agenti si ovšem Blakea hodlají důkladně prověřit. Proto si najmou experta na odhalování kouzelnických triků Maxe Dysona. Nikdo netuší, že oba muži se znají z minulosti a mají nevyřízené účty. Když Dysona v dílně zabije jeho vlastní gilotina, určená pro kouzelnické vystoupení, vypadá to jako nešťastná náhoda. Jenže detektiv Columbo správně usoudí, že tady něco nehraje. A je pro své přesvědčení odhodlán nasadit do smrtícího nástroje i vlastní krk… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Happykubas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátkem a průběhem lehce podprůměrný díl vynáší do Columbovského průměru závěrečná část, ve které je vrah lišácky nachytán. Jako vždy šmrncovní poručík si vychutnal vraha se vším všudy. Výběr kouzelnického prostředí je originální a jako obvykle do něj byl vtisknut náležitý a napínavý děj. Při této příležitosti bych se také chtěl trochu zastat toho, že takové kriminálky, u kterých divák zná vraha mohou být velmi slušné. Ovšem jen když se dobře natočí, což je případ Columba. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jste kouzelník, nesmíte ztratit hlavu. Může vás o ni připravit borec přes parapsychologii, který pak s ní třeba bude chtít na dálku komunikovat. Toto je pravděpodobněji nejbrutálnější a nejpodivuhodnější případ poručíka Columba. Přece jenom sebevražda gilotinou není zas až tak běžná. Nebo to nebyla sebevražda? Na to musí poručík přijít, a ještě se u toho něco i naučí. Je to další z povedených příběhů, které nemůžu hodnotit jinak, než za 5 hvězdiček - 100%. Když jste dočetli až na konec, otočte se doprava a vyfoťte, co vidíte... a já pak přečtu vaše myšlenky... :-) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo už podruhé v kouzelnickém prostředí (poprvé zde byl ve starém klasickém dílu "Kouzelné alibi", ve kterém se mimochodem gilotina na stejném principu objevila), i když toto není čistokrevně kouzelnický díl. Závěrečná pointa je skutečně brilantní a velmi napínavá. Zabít Columba se pokoušelo jen pár zločinců (třeba ten s těmi psy z "Jak vytočit vraždu"), tak je to vždycky zajímavé osvěžení. Pro mě rozhodně jeden z nejlepších dílů! Mimochodem, chronologicky se jedná o první díl z té nové série Columbů od skončení původního seriálu v 70. letech (skončila dílem #45 Spiklenci). ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Co váš krk, poručíku?“ Na Columba je tento díl nezvykle ponurý, krvavý a úvod až thrillerový. Největší šok pro mě byl desetiletý skok v natáčení, takže v tomto díle je již poručík notně zestárlý a chybí mu ten akční duch, co měl v sedmdesátkách. Příběh se točí kolem telepatie a kouzel, ale rozhodně to nemá na díl Kouzelné alibi, který byl prostě kouzelný. Vrah je průměrný a jeho slizkost je nedostatečná. Závěrečné odhalení vraha však bylo asi nejnapínavější a nejriskantnější, co jsem kdy od poručíka viděl, ale hezky to ladí s názvem tohoto dílu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhšom čase ďalšia epizóda, ktorej môže dať štyri hviezdičky. Pomalší rozbeh nie je prekážkou, ak dej graduje až do brilantného záveru. Veľmi pozitívne hodnotím, že Columbovské nectnosti sa obmedzili na baloňák a cigaru. Parapsychológia a kúzelníctvo tvoria dostatočne atraktívne prostredie a ako bonus sa aj veriaci diváci presvedčia, že všetko je klam a rozdiel medzi klamármi (teda kúzelníkmi a mágmi) je iba v ich šikovnosti prezentovať svoje klamstvá ako niečo z kategórie záhadného a nevysvetliteľného. Verím, že sa mi ešte podarí vidieť nejaké ďalšie epizódy, ktorým dám viac, ako obligátne tri hviezdičky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z mála dílů, kdy je možné poručíka Columba (Peter Falk) vidět se zbraní v ruce, i když je to pouze kouzelnická pomůcka. (Pepinec)

Reklama

Reklama