Reklama

Reklama

Columbo - Série 1 (1971) (série)


Semínko pochyb (S01E03)

(epizoda)
  • Česko Pohled z moře (více)

Obsahy(1)

Mladá rozvedená žena Helen Stewartová se stane náhodným svědkem vraždy, když na výletě plachetnicí zahlédne skrz okno nedalekého domu muže v županu, jak vystřelí do člověka v uniformě. Ohlásí věc policii, avšak poručík Columbo, jenž je pověřen vyšetřováním, nenajde v označeném domě ani zbraň, ani mrtvolu, ani stopy po vraždě. Věc je o to choulostivější, že podezřelým je slavný válečný hrdina, generál Martin Hollister. O několik dnů později je však na pláži nalezena mrtvola poručíka Rogera Duttona. Potíž je, že Helen se mezitím s generálem spřátelila a sama začala pochybovat, zda tehdy opravdu viděla vraždu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se doposud neodhalený viník příliš intenzivně věnuje budování alibi, začne budit podezření - tak už to chodí nejen ve světě zločinu.. Byť je způsob usvědčení pachatele tentokráte velmi prostý, ta Columbova latentní neúcta k autoritám mně nikdy nepřestane imponovat.. P.S.: Poručík na projížďce lodí nejen svou nazelenalostí naznačil, že není z Kryštofovy mořeplavecké větve - nechybělo mnoho a klíčovým důkazem nebyl revolver s perleťovou pažbou, nýbrž šavle.. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhý době sem viděl tohodle legendárního poručíka v baloňáku, kterej samozřejmě pokaždý na něco zapomene :o). Columba sem si dával hlavně za mlada, když to dávali v neděli dopoledne a bavil mě. Jen je u Colomba takový "nudný", že od začátku víš kdo je vrah a jak to udělal, takže to vlastně vůbec není napínavý. Ale přes to je zábavný na to čučet, páč ta postava je vymyšlená naprosto dokonale, škoda, že už je na pravdě bóóóží. Colomba zná pravděpodobně uplně každej, kdo má telku, ale kdo z nás viděl tohodle borce v jinačí roli než v týhle? Tak jako tak mi dneska Colombo zpříjemnil vstávání po celkem slušný veliko-noční párty :o) ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu malo Columba na Columba... Zajimava psychologicka sonda do zivota mlade zeny, ktera az tak moc touzi byt milovana a ocenovana, ze prestane verit sama sobe. Jen ten Columbo jakoby tam byl nejak navic. Taktez velke finale bylo takove, no, slabsi bez obvykle. Ale i tak nadprumernych 60 pro a tri hezke hvezdicky. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rande s vrahom, to Columbo ešte neriešil. Našťastie je vrah galantný, pozorný a logicky už nemôže ani pomyslieť na vraždenie. Vyšetrovanie tu prebieha skôr náhodne ako cieľavedome, samozrejme, najmä medzi dverami na odchode z miestnosti. –––– A ještě jednu radu. Zkuste to někde jinde, nebo s jinou návnadou. Nebo nikdy nic nechytíte, poručíku. –––– Jsou muži, poručíku, co netouží vypadat jako rozestlaná postel. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vezmu chronologicky, dosavadní první Columbovy epizody byly velmi povedené. Tento, v pořadí 5. díl, se jako první řadí k těm slabším epizodám. Dokonce se musím přiznat, že jsem se u tohoto dílu chvílemi nudil. Zápletka byla zajímavá a dle mého názoru se z ní dalo vytřískat mnohem více. Možná to bylo tím výběrem herců. Doposud jsme tu měli výborné záporáky (v předchozích dvou epizodách Cassidyho a Culpa) a v této epizodě mi všechny postavy přišly děsně protivné (hlavně ta svědkyně) a generál mi přišel takový suchý. Pár dobrých momentů tato epizoda sice má, ale jakmile zmizí Columbo ze scény, tak se tady skutečně nudím. Závěrečné odhalení bylo jednoduché, takže na něj nemám žádný názor. Mám semínko pochyb, zda budu vůbec schopen tuto epizodu podruhé dokoukat. Tři hvězdičky dávám jen v rámci Columba (což v rámci seriálu u mě znamená slabý, až velmi slabý díl), kdybych to hodnotil jako samostatný film, dal bych méně. Ale je pravda, že jsou i horší díly. Jinak Columba zde opět na Nově dabuje Petr Haničinec. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Generál má ve své knihovně knihy od Jamese Ferrise – první oběti vraždy, kterou byl pověřen poručík Columbo (Peter Falk). (J@mes)
  • První a poslední díl ze série o Columbovi, kdy je režísér uveden na začátku seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama