Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Bart Keppel je odborníkem na výzkum lidské motivace a také na podprahovou reklamu, tedy na ovládání mysli s pomocí nenápadně podsouvaných informací, kterých si divák není vědom. Právě tímto způsobem Keppel přiměje svého nejdůležitějšího obchodního klienta Vica Norrise, aby v určitou chvíli opustil promítací sál s Keppelovou prezentací. Zatímco ostatní diváci si myslí, že Keppel živě komentuje promítaný film, muž Norrise v předsálí zastřelí. Norris s ním totiž chtěl ukončit spolupráci. Vyšetřovatel poručík Columbo rychle pochopí, kdo je vrahem. Aby však Keppela usvědčil, bude proti němu muset použít jeho vlastní metody... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa jedna z vôbec najlepších častí. Prekvapí už aj nápadom na uskutočnenie vraždy, ktorý sa javí ako značné riziko a v podstate blbosť, ale nakoniec to vyjde. Samotné odhalenie vraha je potom priam lahôdkové, už len z pohľadu dolapeného vraha. Ten si musel dať vo väzení poručíkov plagát na stenu a tam do neho hádzať šípky a zároveň ho neskonale obdivovať. My už sme tak zblbnutí, že nám netreba dávať podprahové zábery do filmov, my si tie brutálne predražené pukance kúpime ešte pred vstupom do sály a dobrovoľne. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štandardne dobrý diel Columba odhaľujúci nám prostredie tvorby filmovej reklamy a marketingu. Páchateľ trestného činu je síce mimoriadne inteligentný a skutok vraždy si dôkladne naplánuje za použitia metódy podprahového vnímania, ale zároveň trpí silnou aroganciou a povýšenectvom, s ktorým sa detektív musí vysporiadať. Mne osobne sa zdalo, že v Dvojexpozícii zaznelo dosť málo zaujímavých a vtipných hlášok z úst postavy Petra Falka. ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se mi hodně líbil. Vrah uhlazený slizák (jako v Columbovi často), ale tenhle byl hooodně chytrý. V jednu chvíli jsem se ovšem hodně lekla, když jeden z policistů volala na Columba "Tede!". Úplně mi to zkazilo ten pocit ze seriálu, skoro jako by ukázali paní Columbovou. Pak jsem ovšem zjistila, že jde o chybu překladu, v originále se volalo "tend". Uf, hned mi bylo lépe! :) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Culp jako vrah potřetí a dost možná je toto jeho nejlepší vystoupení v Columbovi (ne že by ta předchozí byla špatná). Plán měl vrah dobře naplánovaný a promyšlený, ale nakonec ho Columbo dostal jeho vlastní zbraní. U starších Columbů se celkem často stává, že vraha někdo odhalí ještě před poručíkem, vydírá ho, a tak máme uprostřed epizody i druhou vraždu. Zde je to opět, ale vůbec to nevadí. P.S. Ta záležitost s Columbovým křestním jménem je jeden velký OMYL! Ted není Columbovo jméno, jedná se o chybu v českém překladu. V originále ten kolega na Columba volá jakousi zkráceninou slova "lieutenant" (poručík). To slovo zní jako "tenant" či "tent", ale Ted to opravdu není... ()

koza3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cheche, byl to zahradník nebo ne? :-) Coumba jsem viděl všeho všudy tak tři díly a snad nikdy celý v kuse. Bylo tedy příjemné kouknout s tchýní na jeden díl, který byl vcelku zajímavý pro filmové nadšence. Rafinovaná vražda, kde od začátku znáte vraha, Columbovy myšlenkové pochody a hraní na debila až nakonec dostane vraha jeho vlastní zbraní. Dobré, příjemné, nebudu se bránít dalšímu dílu někdy v televizi ;-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V tomto filmu volá technik na Columba (Peter Falk) jménem Tede. Což odpovídá jménu Theodor. V originálu však technik na Columba volá zkratkou: "tend" (poručík) a chybou překladatele bylo toto slovo přeloženo jako Tedd. (Dawe_Holi)

Reklama

Reklama