Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám o sobě nijak objevný díl (zvláště motiv vraždy je spíš pro zasmání), avšak herecká přítomnost Janet Leighové v nezvyklé roli vražedkyně ztrácející paměť, je krásná. A musím přiznat, že při scéně, kdy se tato dáma v černých legínách a obtahovacím roláku jako kočka plíží nocí, zamžily se mi oči nostalgií. Je něco pravdy na tom, že tato generace, jejíchž několik posledních mohykánů ještě žije, měla něco, čeho nějaké Kidmanové, Berryové atd. nikdy nedosáhnou. Něco, co nedokážu popsat. Ale věřte, že nepláču často, při záběrech důchodkyní lezoucích na strom... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky dobrý Columbo, tentokrát zo smotánky tej úplne najvyššej, a to priamo hollywoodskej. Prípad je to samozrejme veľmi zaujímavý, Columbo sa zapotí a na konci musí zapojiť aj emócie a akúsi trochu zvrátenú morálku. Kto videl, chápe. Ja by som taký milosrdný asi nebol, veď "ono" to predsa vraždu neospravedlňuje. Je to vymyslené chytro, ale práve kvôli záveru nepatrí Dáma medzi moje top časti. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně slabší Columbo. Vyšetřování nebylo tak propracované, připadalo mi to spíše jako tipování a na náhodu. Nicméně, je zde zase spousta vtipných scén a rozuzlení je vynikající, asi jedno z nejpřekvapivějších a nejlepších, které kdy Columbo přinesl. Ale celkově mě to až tak moc nebavilo, co se týká pátrání. Takových slabších 70%. Howgh! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět dosti průměrný, papírem šustící námět, ovšem filmařsky výborně uchopený. Všechno je to rafinované pouze na první pohled. Přetržený film? A co když usnula? Záhada zavřeného pokoje? Proč nemohl do vily vniknou někdo zvenčí? Já vím, motiv, ale ono to zkrátka brilantně působí jenom na první pohled, i když uznávám, že to není úplně špatně vymyšlené... 75% za výbornou atmosféru a herecké výkony. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Trochu poodhalené zákulisie showbiznisu. Starnúca hviezda chce byť zasa na vrchole a urobí pre to všetko. A ako Columba naháňali kvôli strelbám, tak to ma dorazilo. "Kde máte zbraň, poručík." "V prádelníku" "Za to by Vás mohli vyraziť" To som už fakt šiel do kolien. A tá rekonštrukcia na konci, paráda. Takto to vie len Columbo. Poirot mohol zvolať do knižnice nejakého zámožného hradu všetkých podozrivých a potom ukázať po nejakej tej vysvetľovačke na vraha, ale tu to Columbo zmákol na 100 %. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • První epizoda, ve které se poručík Columbo (Peter Falk) objeví v jiném oblečení než obvykle, konkrétně se objeví neobvykle elegantní ve smokingu. (Epistemolog)
  • John Payne a jeho poslední role. (ČSFD)

Reklama

Reklama