Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pracovník CIA Nelson Brenner je ve skutečnosti dvojitým agentem. Proto se jednoho dne musí uchýlit k vraždě jiného agenta s krycím jménem Geronimo. Vyláká jej na noční konspirační schůzku na pobřeží a ubije jej železnou tyčí. Obstará si samozřejmě perfektní alibi. Poručík Columbo, který neuvěří verzi o náhodném nočním přepadení, má tentokrát před sebou mimořádně mocného protivníka. Brenner se totiž těší ochraně nejvyššího velení CIA a navíc je schopen s pomocí přestrojení měnit identitu... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Máte doma pejska?“ ,,Ano.“ Mrzí mě, že zrovna díl, ve kterém se objeví můj oblíbenec Leslie Nielsen, byl tak nepodařený. Leslie si tu zahrál bohužel jen chvíli. Agentské rejdy tajných služeb nejsou pro poručíka zřejmě tím pravým ořechovým, vyšetřování bylo takové statické a nijaké a ani závěrečné rozuzlení to nevylepšilo. Lepší jsou díly s obyčejnými lidmi s obyčejnými motivacemi, tady jsem se nudil. Jen scéna s tankováním benzínu a rozsypanými drobáky mě potěšila. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ha ha ha, vybavuji si komentář někoho, kdo nemá rád CSI, že se mu líbilo, jak Columbo řešil případy logikou. A v dobré polovině (snad i více) dílů si kladu stejnou otázku - jakou logikou? Tenhle díl je dokonalý příklad. Columbo se z naprosto neznámého důvodu upne na záporáka (jen proto, že s obětí navštívil zábavní park několik hodin před vraždou) a jeho slavné důkazy jsou naprosto k smíchu - lupič by oběti nesundal kabát (a nemohl si ho zavražděný třeba sundat sám? třeba mu bylo teplo nebo si z něj chtěl vyklepat písek), když se Brennerovi namalují vousy, tak vypadá jako ten hledaný špion (to může fungovat u každého třetího muže) a nemá alibi (McGoohan v jedné scéně sám poznamená, že alibi nepotřebuje a má naprostou pravdu, škoda, že na konci na to musel zapomenout, aby nad ním poručík "slavně zvítězil" - absence alibi ještě neznamená spáchaný zločin, navíc muž s jeho konexemi mohl snadno vysvětlit, že se informaci o olympiádě dozvěděl dřív, než byla oficiálně oznámena), toť vše. Chybí tu důkazy a v tomhle díle je toho špatně daleko víc - vlastně se tu nedozvíme nic o motivu, McGoohan tu hraje nejslabšího ze svých 4 záporáků - přitom bez ohledu na kvalitu zbylých 3 epizod s ním, byl v ostatních dílech jako záporák excelentní, tajná služba zobrazena jako banda šašků. Ani nevím, za co vlastně dávám tu jednu hvězdu... ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už ani nevím, o čem ten díl byl, jak byl hrozný. Snad jen taková malá poznámka pod čarou: Anthony pravděpodobně viděl nějakou alternativní verzi, protože v té, kterou jsem v televizi viděl já, nebyl Leslie Nielsen vrah, nýbrž oběť, jejíž účinkování skončilo asi po 15 minutách od začátku. Možná, že kdyby byl vrahem opravdu Nielsen, mohl tento díl být aspoň trochu méně nudný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že Leslie Nielsen nehrál vraha. Nic proti Patricku McGoohanovi, ale jistě by byl zajímavým protivníkem. Jinak je díl ovšem velmi zajímavý, spolu s poručíkem zabrousíme dokonce do jakýchsi špionážních vod, a asi je dobré předem vědět, že děj je tentokrát poněkud složitější a zaslouží si větší pozornost. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z dílů který si na noc jako "uspávanku" pouštím nejraději. Hluboký hlas dabujicího Jiřího Klema je zcela omamný a uvádí mě do limba. Akorát než existoval tenhle web, jsem vůbec nepochopil motiv té vraždy. V tom ději není žádný dialog z nějž by vyplývalo, jak životně důležité je pro Brennera to uchování identity.... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • 325 000 amerických dolarů, na kterých se oba muži dohodli, mělo v roce 2018 hodnotu asi 1 523 187 dolarů. Avšak 325 000 dolarů ve zlatě (132,29 USD za trojskou unci v roce 1975 je asi 2 333 trojských uncí), by mělo hodnotu 2 799 600 dolarů (1 200 USD za trojskou unci v roce 2018). (Epistemolog)
  • Salvatore Defonte a Columbo mluví plynule italsky. (ČSFD)
  • Leslie Nielsen a jeho druhá role v sérii Columbo. (ČSFD)

Reklama

Reklama