Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Poslední pocta komodorovi (S05E06)

(epizoda)
  • USA Last Salute to the Commodore (více)

Obsahy(1)

Majitel velké loděnice Otis Swanson, zvaný Komodor, nesouhlasí s obchodními praktikami svého zetě Charlese Claye, který je v rodinném podniku ředitelem. Není spokojen ani se svou dcerou, alkoholičkou Joannou. Jednoho dne je Komodor zavražděn. Stane se tak krátce poté, co před svými blízkými prohlásí, že chce firmu prodat. Charles odveze jeho tělo na moře a shodí je do vody, aby před policií zakryl stopy. Detektiv Columbo má tentokrát k ruce dva spolupracovníky. A bude je potřebovat – brzy totiž dojde k vraždě druhého člověka z Komodorova okruhu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

BenNat 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k nedávnému umrtí Petera Falka, představitele poručíka Columba, jsem citíla nutnost opět si ho připomenout v tom nejlepším. Poslední pocta Komodorovi k tomu rozhodně patří, i když z All stars týmu bych nejspíš nevyloučila ani jedno Columbovo vyšetřování. Komodor je ale v lecčems trochu jiný příběh, než na který jsme u poručíka zvyklí. Kdybych netrpěla odporem k Jessice Fletcherové, asi bych tento příběh přirovnala právě stylu, který známe z To je vražda, napsala. Až na to, že jsme časem stále více přesvědčováni o vrahovi, ve kterém se nakonec spleteme. Tak jako vždy během příběhu dochází k řadě odhalení, které umí vycítit pouze Columbo, ale kromě klasiky Falk září i v řadě běžných lidských situacích - při zacvičování snaživého mladého policisty, při prazvláštní meditaci s podezřelou. Prostě špička mezi detektivními příběhy, kterou máloco může kdy překonat. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Té em?“ ,,Transcendentální meditace.“ Toto bylo pro mě obrovské zklamání. Tento díl ani náhodou nedosahuje průměrných kvalit jinak velmi povedeného seriálu o poručíku Columbovi. Především zde není znám vrah, takže je divák ze všeho trochu zmatený. Columbovo vyšetřování je trochu chaotické. Dlouhé scény jsou věnovány zbytečným rozhovorům, ve kterých se divák nic důležitého nedozví. Postavy mi byly protivné, dokonce i poručík se choval podivně, byl tak jinak zmatený než obvykle, ale rozhodně tím na mě nepůsobil sympaticky. Celé rozuzlení případu se děje v Poirotovském stylu, kupa lidí v jedné místnosti a nudné a dlouhé proslovy, než se konečně vyjeví vrah. Na to jsem u Columba rozhodně nebyl zvyklý a naštěstí se jedná o výjimku. ()

Reklama

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě vůbec nechytlo, za mě zatím nejhorší Columbovka. Nejvíc mě irituje, že do rolí záporáku obsazují herce, kteří již jednou zločince hráli, proboha proč? Tento díl je atypický, neboť vrahem se zdá být osoba, která je pak zabita a nakonec z toho vzejde jiný zločinec. Tvůrci chtěli změnit typický koncept, ale moc se to nepovedlo, neboť zde chybí typické vytáčení postav a samotná zápletka není nijak zajímavá......5/10 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka není špatně vymyšlená, ale ten důkaz s hodinkami byl teda hodně hloupý. Celkově neuvěřitelně přepjatý díl. Columbo se zpočátku chová skoro jako šílenec, neustále se po někom válí nebo se ho jinak podobně podivně dotýká a mluví totálně z cesty, Lisa provozující "TM" ostatně taky působí dojmem naprostého mimozemšťana... Celkový dojem: 65% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo to malo byť? Takúto dlhú epizódu Columba s takým množstvom zbytočnej vaty som ešte nevidel. Najskôr sa prechádza sem a tam, nasleduje zoznamovanie, opakovanie zoznamovania, prehliadky lode, prechádzky s podozrivým, tlačenie sa s podozrivým na rôznych sedačkách a vrcholom je Columbova meditácia... To všetko nekonečnú hodinu a pol. Kde zostali brilantné rozhovory s vrahom, všetečné otázky, návraty od dverí? Mala byť táto epizóda nejaká recesia s opakovaním prevarených zápletok? Hodinky, manipulácia s časom, to všetko tu už bolo a v oveľa lepšom podaní. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • První "Columbovka", kde je vrah znám až na konci. (ČSFD)

Reklama

Reklama