Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kay Freestoneová je asistentkou a zároveň tajnou milenkou svého šéfa, televizního producenta Marka McAndrewse. Ten je jednoho dne povýšen a má se odstěhovat za prací do New Yorku. Kvůli tomu milenku opustí a dokonce zabrání tomu, aby byla jmenována na jeho místo. Uražená žena jej zastřelí jeho vlastní pistolí, kterou pak schová na střeše výtahu. Vše stihne provést mezi výměnou dvou filmových kotoučů v promítací kabině, takže obsluha promítaček jí poslouží jako alibi. Poručík Columbo vyšetřuje případ navzdory svému poraněnému krku. Jeho mozek je však stejně spolehlivý jako jindy… (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Můžeme jít sem?“ ,,Radši ne.“ Tento díl mě vůbec nesedl. Název epizody značně nekoresponduje s promyšleností vraždy, jsou tam velké chyby, na které poručík samozřejmě přijde. Nechápu také, proč bylo tolik prostoru věnováno nějaké zkrachovalé tanečnici a jejímu vztahu s vražedkyní, když to nemělo na vyšetřování vůbec žádný vliv. Také se zde vyskytovaly scény, které jsem vůbec nepochopil, např. Colombo, který si hraje asi 5 minut ve střižně, jako kdyby byl zfetovaný. A závěr, ač promyšlený a opět využívající Columbův způsob usvědčení pachatele můj celkový dojem nezlepšil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akčný úvod vytvoril dojem, že pôjde o epizódu s rýchlym spádom, ale je to presne naopak. Trpí, rovnako ako ostatné epizódy s dlhším trvaním, prázdymi scénami a pol hodiny je tam jednoznačne zbytočných. Columbo nemusel toľko riešiť svoj problém s krkom ani sa zbytočne hrať s čudlíkmi v štúdiu, a šmátranie po zbrani sa tiež nejako predĺžilo. Spôsob vraždy je tuctový, už mnohí si na vraždu len tak odbehli počas presne vymedzeného času. –––– Zajímavé, že? Jak člověk přijde na tyhle maličkosti, když o nich přemejšlí. Jako by se mu nějaký hlásek snažil přímo našeptat, kdo to udělal. ()

Reklama

franzkfk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého názoru nejlepší díl vůbec a nejvěrnější podoba člověka s poruchou osobnosti, kterou jsem kdy na obrazovce viděl. Zatím nikdo nebyl blíže - kromě hraničního Willa Huntinga a Clementine (Věčný svit neposkvrněné mysli). Všimněte si, jak Kay manipuluje s muži pomocí fyzického kontaktu (masáž šíje). ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepších 70%. Velice chytře provedená vražda, Columbovo (pro pachatele) dotěrné pátrání, pár skvělých vtípků a hlášek a samozřejmě jedna důležitá náhoda, které pomůže Columbovi odhalit pachatele. Skvělé jsou scény se psem před televizí, to jsem se fakt bavil. Takže klasický velice dobrý Columbo. Howgh! ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní a sexy vražedkyně, u které mi ani tolik nevadilo ukázání její osobní roviny, alespoň to trochu propracovalo její charakter, což u columbovských vrahů nebývá zvykem (obvykle jsou to lidi, kteří jen tak bez zaváhání spáchají vraždu a nemají s tím problém), i když možná toho nemuselo být až tolik. Velmi povedená epizoda, za což veškeré zásluhy patří výborné Trish Van Devere. Nicméně mým obvyklým hlavním problémem s dílem je to samé, co zmiňuje v komentáři Allen. Ještě než se Columbo vůbec dopracuje k nějakému motivu, možná ještě předtím než ji vůbec potká, ji hned má přečtenou jako vražedkyni (jak si jinak vysvětlit scénu, kdy ji hned při prvním setkání požádá o rekonstrukci průběhu vraždy, kde hraje vražedkyni nebo jak hned vyzvídá "takže slečna Freestonová umí s tím vším promítacím zařízením zacházet, že?" při hovoru s promítačem), i když není jasné proč. Columbo si rád usnadňuje vyšetřování různými berličkami, aby se nemusel moc namáhat, takže hned vyloučí možnost cizího vraha (to vodítko s brýlemi je pěkně slabé, bylo pozdě večer, tak proč by nemohl Mark usnout s brýlemi dole a nestačit si je nasadit při příchodu vraha? - naprosto logická úvaha, jenže kdyby se vzala v potaz, tak by se poručík musel namáhat zapnout mozek a vést pořádné vyšetřování) a že by zajímal o další lidi ze studia? Ani náhodou. Přitom proč by ho z nějakého důvodu neměl motiv zabít třeba ten producent v podání Patricka O'Neilla (vraha už v sérii jednou hrál)? Ano, ten asi motiv neměl, ale Columbo se ani nenamáhá to nějak zkoumat. Plus v tomhle dílu mi na něm kromě těchhle obvyklých manýrů vadilo i jeho místy dětinské chování. Zkrátka a stručně řečeno, Columbo pro mě není pořádný detektiv - na rozdíl od Barnabyho nebo Poirota se nenamáhá s poctivou policejní prací, nepřirozeně jde vždy po správné osobě a nikdy nemá pochyby, zda nemůže být vrahem někdo jiný. To po tolika případech působí dojmem, že vraha zná jen proto, protože si přečetl scénář epizody. Zato výše zmínění pánové se opravdu musí namáhat, projít plno podezřelých a falešných stop, než spadne klec nad pravým vrahem. Jinak ten konec, škoda že, že ten její komentář "budu bojovat" nebyl pojat tak, že se odmítne přiznat a pozve si právníka - jakpak by ty Columbovy dedukce asi uspěly bez obligátního přiznání viníka? Nejspíš špatně, takže se nedivím, že si na to autoři nikdy netroufli. Ale tak strašně rád bych to alespoň v jedné epizodě viděl.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama