Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Vražda jako autoportrét (S09E01)

(epizoda)
  • USA Murder, a Self Portrait (více)

Obsahy(1)

Známý malíř Max Barsini žije společně se třemi ženami ve svém luxusním sídle při mořském pobřeží. Zdá se, že jeho aktuální snoubenka Vanessa, jeho bývalá žena Louise a mladá modelka Julie se vzájemně dobře snášejí a v klidu a pokoji se dělí o jednoho muže. Vše jde náramně až do chvíle, kdy se Louise zamiluje do osobního psychologa Sidney Hammera a rozhodne se opustit dům svého exmanžela. Druhého dne je nalezeno její mrtvé tělo. Inspektora Columba zaujme skutečnost, že žena měla nasazenu jenom jednu kontaktní čočku a druhá je stále v pouzdře. Doktor Hammer vypoví, že jeho milenka, mimochodem vynikající plavkyně, trpěla třemi nočními můrami. Jak tyto detaily souvisí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

R-Fitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní epizoda, po dlouhé době fakt paráda. Možná že to je způsobený tim, jak odlehčeně je to zahrané. Je tu hromada humoru, hlavní podezřelý má svérázný styl snad ve všem, co dělá a jak žije. Mě se tohle skutečně líbilo MOC. A ten začátek...fakt pecka. Miluju basety, jednoho má moje nejlepší kamarádka, basetici Adélku, a je to princezna! No a Columbova věta na výstavě psů..."Je to pes, tak mu říkáme Pes". :-) No neni to mazec? ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atypický díl. Černobílé snové sekvence podbarvené dramatickou mahlerovskou hudbou dodávají epizodě umělecký šmrnc, Columbo analyzující sny působí velmi intelektuálně a snad v žádném jiném díle mi tolik nepřipomínal svého skorodvojníka Jacquesa Derridu. A tajemný strýček "mon oncle" z noční můry je zase nápadně podobný Deleuzovi, to nemůže být náhoda.:) ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, čím to je, ale tohle je asi můj nejoblíbenější Columbo. Velmi dobrý bohémský záporák, navíc tu nechybí ani Columbův pes ani jeho žena (skutečná) a hlavně se mi líbí ta zvláštní atmosféra celého dílu. Opera, vila na pláži, italský bar, ciapinno... A asi to dělá také to přehrávaní snů zavražděné. Vzpomínám se, jak jsem se při tom jako malá hrozně bála a zároveň se mi to hrozně líbilo, prostě takový tajemný, zvláště pan muž s monoklem. A pak ta hudba! V tomto dílu se obzvlášť povedla! A obraz baru i Columbův portrét se mimochodem moc vydařil. :) "Všechno je skryté pod povrchem, hledáte smysl, který nikdy nenajdete." ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Miluji umělce, zbožňuji bohémy. Max Barsini se chová, jako by mu patřil celý svět. Je tak panovačný, arogantní, do sebe zahleděný a ve všech ohledech nesnesitelný, až ho musíte obdivovat – tedy pokud s ním zrovna nesdílíte stejnou místnost. Jaký div, že poručík Columbo nevyšetřoval jeho vraždu. :-) Díky hudbě, zápletce a osobitosti pachatele můj druhý nejoblíbenější díl (po fenomenálním "Za úsvitu"). ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Je to hodný pes, ale chce vaši pozornost.“ Většina dílů poručíka Columba si je na vlas podobná. Tato epizoda se ale v mnohém odlišuje a neřekl bych, že je to k prospěchu věci. Velmi podivná je vztahová situace malíře, který se rozhodl žít se třemi ženami. Divák je tak nucen strávit poměrně dlouhou dobu seznamováním s jednotlivými osobami. Za další je zde nestandardní vyšetřování pomocí výkladu snů, což rozhodně není Columbův styl a k tomuto seriálu se to nehodí. Přesto se najdou typické Columbovy hlášky a zajímavé momenty. V porovnání s jinými díly je však tento rozhodně podprůměrný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy Maxe Barsiniho ve skutečnosti namaloval americký výtvarník českého původu Jaroslav "Jerry" Gebr. (deepspace101)

Reklama

Reklama