Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro Columba skutečně netypická poloha, ale ne nesmyslná. Nepotřebuje si hrát na blbečka, protože nemluví s vrahem, je to ostřílený profík, který přesně ví co a jak je potřeba udělat. Pro mě rozhodně zajímavé zpestření klasického tématu, navíc téměř bez výraznějších logických zaškobrtnutí. Celé vyšetřování je opět skládačkou mnoha detailů, ale tentokrát zase trochu jinak. Chytře vymyšleno a dobře natočeno. Jediným drobným faux pas je představa, že by šlo z negativu fotky vytáhnout nápis na prstenu. Tohle mohli vymyslet trošku jinak a bylo by to logicky bezchybné. Herecky opět brilantní. Možná bych v tomhle případě ještě trochu důrazněji stříhal. Celkový dojem: 70% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé! Moc se mi líbila změna oproti klasické šabloně každé Columbovky. Tentokrát náš ušmudlaný detektiv musí jednat rychle a s vrahem si nezahrává. Hledá maniaka, který může každou chvíli ukončit něčí život. Hodně akční a zadýchané. Dokonce bych takový styl viděl rád častěji. Jeden z nejlepších dílů. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to tu síce nižšie hodnotenie, ale myslím že každému sa ten "biely svadobný maniak" vryl navždy do pamäti. Je pravda, že autori tentokrát Columba riadne pozmenili, v podstate tu akosi "splýval s davom", neriešil vraždu ale únos - ale veľmi zapamätateľný diel. Maniak (mimochodom, v 2007 umrel jeho herec, Daniel McDonald, iba ako 46 ročný na rakovinu mozgu), preškrtávanie svadobných hostí na fotografiách, a na chvíľu dokonca pocit, že konečne vidíme Columbovu ženu :) A potešila ma aj vedľajšia úloha ufrflaného jediného svedka (menej známy herec David Byrd, ale zahral to skvele + fajn dabing) .... neortodoxný Columbo so zapamätateľným maniakom a columbovou pištolou :) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl můžete nahlížet dvojím způsobem - buď, že je to netradiční díl Columba, nebo že je to obyčejný thriller, ve kterém hraje i Peter Falk. Díl to není špatný, sice vybočuje ze schématu, Columbo závodí s časem jako Jack Bauer a chvílemi je z něj dokonce akční hrdina, ale určitou atmosféru to má. V rámci celého seriálu je to možná špatné, ale jako samostatný snímek to není zase tak zlé. Ten chlápek se skalpelem byl pořádný magor a pomohl k tomu i výborný dabing celé epizody. Ačkoliv jsem velkým zastáncem klasického Columba, proti tomuto dílu nic nemám. Je to prostě něco nového...Mimochodem, v tomto dílu hraje fotografa Daniel Davis, kterého možná znáte jako ironického komorníka ze seriálu "Chůva k pohledání". ()

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netypický Columbo! Tento díl nezačíná vraždou, nýbrž svatbou Columbova synovce. Snoubenka je chvíli na to unesena, a strýček ji musí najít. Těžko se to hodnotí, jelikož podobných dílů není mnoho (netuším jestli jsou i jiné podobně „jiné“), takže díl, který narušuje zaběhlé vyprávěcí schéma předchozích dílů, působí velmi osvěžujícím dojmem. Na hodnocení bychom se měli zeptat někoho, kdo před tím žádný jiný díl neviděl! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama