Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knižní nakladatel Riley Greenleaf vděčí za obchodní úspěchy především oblíbenému spisovateli Alanu Mallorymu. Jenže ten chce přejít k jinému nakladateli. Greenleaf se proto rozhodne Malloryho zavraždit, aby zabránil konkurenci a získal peníze ze spisovatelovy životní pojistky. Na vraždu si najme veterána z vietnamské války a specialistu na výbušniny Eddieho Kanea, který mu nabídl rukopis na téma amatérské výroby bomb. Po úspěšně vykonaném vražedném díle se však na scéně objevuje jiný specialista: detektiv z oddělení vražd, poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack Cassidy opět jako charismatický padouch bez nejmenší naděje uniknout detektivu, který (byť uznává, že má docela štěstí) prostě umí. Další zajímavou postavou tohoto dílu je psychopatický odborník na výbušniny s klasickým dotazem drsných hochů: „Srovnáme si čas?“, byť zde to jen trochu budí rozpačitý úsměv. Zajímavé, a v tomto seriálu vlastně výjimečné, byly střihy obrazů v obrazu z času vraždy. Jinak tento díl nějak výrazně nevyčnívá. Nicméně Columbo je Columbo a tak dávám jednoznačně 5 hvězdiček - 100%, když už pro nic jiného, tak pro naprosto geniální větu, kterou rád použiji v práci směrem ke kolegům, kteří si to fakt zaslouží: „Vy všichni si to tady zasloužíte!“... :-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu nejasná pointa mi mierne kazí dojem, ale možno je to len príliš neskorou nočnou hodinou. Ale Columbo tu ani nestvára nič mimoriadne, iba vypije kávu určenú pre mŕtveho. –––– Ti chudáci, ti amatéři, co dělali bomby a přitom se zabili, se to ode mně konečně naučí. Věřte mi, umím to. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roberta Culpa jsme už viděli 3x, Jack Cassidy se nám v této epizodě ukazuje teprve podruhé (a zase v knižním prostředí, i když trochu jinak). Samotná epizoda začíná legendárním úvodem, kdy ten mladík psychopatického zjevu Eddie hází po vrakách aut výbušniny. Vrah měl svůj plán dobře vymyšlený. Najme si zabijáka a díky všem stopám to má vypadat, že to udělal on, jenže on sám si mezitím udělá dokonalé alibi, takže by ho nikdo z té vraždy ani z podílu na ní nepodezíral. Jenže nepočítal s Columbem. Je to výborný díl, který bohužel trošku kazí to nejdůležitější - závěrečné odhalení. Zde bylo poněkud laciné a slabé, k takovému promyšlenému plánu by se hodilo mnohem důstojnější odhalení. I tak dám 5 hvězdiček, díl je to povedený, díky krátké stopáži má spád a kvalitního záporáka. Škoda jen toho závěru... ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Píšete velký americký román, poručíku, nebo se učíte psát na stroji?“ Režisérsky zajímavý úvod mě namlsal, zbytek tohoto dílu ale z vyšlapaných kolejí tohoto seriálu nevybočil. Vražda je tentokrát zajímavá stejně jako alibi vraha. Cassidy si tady střihnul roli neurotického zabijáka a scény s ním byly pěkné. Vyšetřování je typicky Columbovské, v jeho průběhu ale vrahoun zbytečně komplikuje svoji situaci a závěrečné usvědčení není tak úderné jako v jiných dílech. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konecne som sa dockal dielu v ktorom si chlapik na vrazdu najme nejakeho zabijaka, takze problem s alibi nemusi riesit. Ale zapletka je este komplikovanejsia a chlapik sa snazi zvalit vinu na niekoho ineho a to sa mu stane osudnym. Jack Cassidy po druhykrat ako vrah v tomto serialy a znova je perfektny. Tento diel je menej komedialny, lebo Columbovi da tento pripad dost zabrat a riadne sa zapoti. Skoda len zaverecnej pointy, ktora je podana dost vlazne a namiesto pocitu obdivu ako vraha Columdo dostal som mal neuspokojivy pocit typu. To bolo vsetko, to je fakt koniec? 7/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama