Reklama

Reklama

Columbo: Výkupné za mrtvého

(TV film)
  • USA Columbo: Ransom for a Dead Man (více)

Obsahy(1)

Vynikající advokátka Leslie Williamsová má již dost svého manžela, jinak velmi respektovaného soudce Paula Williamse. Po pečlivých přípravách muže zavraždí a zbaví se mrtvoly. Sama sobě pošle anonymní vzkaz od „únosců". Před přivolanými agenty FBI pak s pomocí magnetofonového záznamu finguje manželův telefonát. Paulovo tělo je nalezeno krátce poté, co Leslie sama sobě zaplatí výkupné. Vyšetřovatel poručík Columbo si však povšimne zajímavého detailu – žena se po Paulově zmizení vůbec nezajímala o jeho osud... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

nascendi 

všechny recenze uživatele

"Poručík Columbo klopýtající a tápající. Ale pokaždé jde po krční tepně. A mám pocit, že ve většině případů úspěšně." V oboch prvých dieloch (možno aj v nasledujúcich) páchatelia odhalili Columbov modus operandi. V každom prípade patria prvé diely k tomu najlepšiemu, čo sme mohli v celej sérii vidieť. Zlozvyky, z ktorých si spravil v prvých dieloch šablónu sa v nasledujúcich zvýrazňovali do bezdomovecko-nechutnej verzie, ktorá ostro korešpondovala s bystrým úsudkom a ľstivým spôsobom vyšetrovania. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Provedení vraždy a navedení policie na falešnou stopu je takřka dokonalé a nebýt toho, že k únosu přidělili také někoho z oddělení vražd, asi by to advokátce (Lee Grant) prošlo. Na konci však advokátka udělá doslova triviální chybu a přestože tahal poručík za kratší konec, zase vyhrál..)) Jinak tomuto dílu by rozhodně slušela kratší stopáž. ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Druhý a poslední film ještě ne se začátkem "Columbo". Tenhle byl ale o něco slabší. Ani by tak nevadilo, že to bylo hodně podobné prvnímu dílu, ale spíš to experimentování bylo špatné. Divné prostřihy, přibližování, to tam jednoduše nesedělo. Jinak Leslie to neměla tak promyšlené jako Ray Flemming, zvlášť když mu ukázala hned ten telefon... To bylo vodítko, kterého by si nevšiml jen úplný ignorant. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to docela nevěrohodné. Záměrně se neuvedlo, kolik dní po skutečné vraždě bylo nalezeno tělo a jakým způsobem. Také celá scéna létání byla zbytečná a samotný konec nějak nedával smysl. Leslie slíbí Margaret, že jí bude vyplácet roční gáži na školu a kapesné a řekne jí, že má v Zürichu kontaktovat pana Steinera a otevřít si účet v bance. Pokud jí v kufříku dala více než ročních 25 000, nevím proč by to vůbec říkala. Navíc se nesmí bez povolení vyvážet vysoká hotovost z USA. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Že by bežná žena len tak zvládla urastené mužské telo zabaliť, naložiť do auta, vyložiť a zhodiť z útesu a ani si nepokaziť účes, o tom by scenárista rýchlo zapochyboval, keby aspoň raz v živote potreboval naložiť len štyridsaťkilové vrece zemiakov. Zjavne to neskúšal a tak film začína trochu pochybne. Columbo najskôr vyzerá na nesvojprávnu osobu, neskôr sa trochu rozbehne, ale vždy vyzerá viac ako pozorovateľ, nie vyšetrovateľ. Využiť mladé dievča ako volavku, neviem, či by takto niekto mohol postupovať. –––– Kdybych já byl v rukách únosců a moje žena se nezeptala, jak mi je... Přemýšlel bych o tom. –––– Ralph byl tak perfektni, že jsem měl chuť ho zabít. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film, který Margaret (Patricia Mattick) sleduje v televizi, je Pojistka smrti (1944). (Borin)
  • Pri lete lietadla dole hlavou nie sú Leslie (Lee Grant) ani Columbo (Peter Falk) pripútaní a aj napriek tomu nevypadnú zo sedačiek. (zoot3r)
  • Lee Grantová byla za roli právničky / vražedkyně nominována na cenu EMMY. (Epistemolog)

Reklama

Reklama