Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý díl. Zajímavé jsou prostřihy do minulosti, i myšlenky zúčastněných a tentokráte i odhalení a usvědčení je velice originální. Je tady klasicky i pár zábavných chvilek. Dokonce jsme doufali, že konečně uvidíme paní Columbovou - ale zase ne. Ten ji střeží jako oko v hlavě. :-) Vynikající a nápady oplývající díl. Howgh! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Dej mi jeden hod! A proč ne rovnou dva, co?“ U všech ostatních Columbových epizod je vidíme poručíka jako nestranného profesionála, který přistupuje k vrahům bez záporných emocí. Tento díl je ale výjimka. Tady se vražda poručíka citově velmi dotýká a nutno říct, že se jedná o jeden z nejlepších dílů. Flashbacky do minulosti fungují dobře, i když jsem si nebyl jist jejich logikou – když vzpomíná jedna postava, proč nám tvůrci rovnou servírují i příběh jiné? Ačkoliv v půlce stopáže mě již počáteční napětí opustilo a já již tušil, jaký bude konec, přesto mě závěr nezvykle plný emocí rozhodně nezklamal. A poručík zde dokazuje, že je mistrovský herec! ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá časť. Už len ten začiatok, kde sa pochováva pani Columbová, ma znepokojil. Potom som sa upokojil, lebo som si uvedomil, že je to určite iba Columbova finta. Jeden z tých príkladov, keď si myslíme, že sa s niekým zahrávame a sme nad vecou a náhle precitneme do faktu, že v skutočnosti sme to my, s kým sa hrajú. Ten koniec bol perfektný. Columbova hláška: "Nemôžem dopustiť, aby Vám prešla vražda, okrem toho ste sa pokúsili zabiť moju ženu a mňa. Ja to beriem veľmi osobne!" Ak by akýkoľvek protivník poznal poriadne Columba, tak by si po tejto hláške sral do nohavíc. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu. Najkratsie dve hodiny mojho zivota :-). Columba sledujem nepretrzite niekolko mesiacov a cakal som kedy sa dostaneme k tejto casti. Naposledy som tento diel videl ako maly fagan a uz som si nepamatal ako to skoncilo. Jedine co som si pamatal bol ten dzem pre pani Columbovu. Po opatovnom zhiadnuti, pri zaverecnych titulkach som uvazoval, ci si to nepustim este raz. Bolo vela hodin, ale priatelke som to tiez odporucil, tak snad si to pozrieme spolu. Tato cast je fakt super napisana. Kazdy fanusik Columba musi byt vo vytrzeni. Diel je ponaty trochu inak ako obvykle a aj to pomohlo k tomu neopisatelnom zazitku. Zaporacka sa javila ako silny protivnik, no sibal Columbo proste nema protivnika. A ako vieme, on niektore veci berie prilis osobne. 10* ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad jediný Columbo, ve kterém se prolínají časové roviny. Tento díl je velice silný a v mnoha směrech symbolický. Fanoušek poručíka si jistě všimne vysvětlení, proč se jeho manželka nikdy neobjevuje, nebo toho, když Columbo odloží svůj balóňák. Scénáristicky jde o velice kvalitní počin a závěrečná scéna je v mnoha směrech nezapomenutelná. Rozhodně jeden z nejlepších dílů! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama