Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík rulezzzz! Tentokrát usvědčil samotného Johnyho z usmrcení ohavné perfidní rachomejtle, která veškerý jeho škvarek, který zamýšlel utratit s kurvama za chlast, rozházela za cihly na kostel! Columbovi to všechno secvaklo jedním cinknutím klíčů na letišti. Již nejednou mě při sledování toho umolousaného baloňáčku napadlo, zda takhle brilantní jsou i postupy pracovníků Kriminální služby PČR nebo zda se jim prostě podaří usvědčit ty, kteří opakovaně padají v koupelně. Ale obávám se, že mnohé naznačují jejich viditelné možnosti, např. psaní na klávesnici, kde se většina z nich se smrtí v očích blíží rychlosti 14 úderů za minutu. Přičtu-li k tomu fakt, že většina pochází z Ostravska a ještě před týdnem jejich hlavní starostí bylo onanovat u babičky na dvoře za králíkárnou, tak růžové bych to neviděl! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch dílů, kdy má Columbo proti sobě veskrze sympatického protivníka - tedy až na tu dvojnásobnou vraždu ze zištných pohnutek, že ano:) Ale vážně - Columbovy případy někdy (někdo by řekl, že nikdy) nebyly o poctivé detektivní práci a logických dedukcích jako spíš o leckdy vpravdě ukrutných haluzích, náhodách nebo podrazech, které jsou i na americký právní systém moc. A pak přicházelo ke slovu prostředí, do kterého byl případ zasazen, a pak už zmíněná osoba pachatele. A Johny Cash, to je opravdu těžká váha. Tak těžká, že když znáte jeho tvorbu - hlavně jeho vězeňské koncerty - tak vám ani to pravděpodobné doživotí nepřijde jako kdovíjaká tragédie:) 80% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časť so speváckou hviezdou Johnym Cashom je taká priatelskejšia, vrah je vlastne obeť a poručík to chápe. Lenže ja mám s ním jeden problém, a to vraždu mladého dievčaťa ako collateral damage. To by bolo trochu moc aj na poručíka a preto scenáru trochu neverím. Odhalenie je znovu nachytávka vraha, nie priamy dôkaz, ale prečo nie, keď to prekvapí. Všimnite si na moment jedného z Cashových producentov v štúdiu, postarší pán v 70kových okuliarov, jedná sa asi o najvtipnejší gesicht v seriáli. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Hodně k tomu přispívá John Cash, který už na začátku zazpívá I Saw The Light od Hanka Williamse a nasadí celému dílu vysokou laťku, která se drží až do konce. Navíc - tentokrát má záporný hrdina i nějakou sympatii - i když - dvojnásobná vražda je stále dvojnásobná vražda. Aneb - Vy se nebojíte jet sám v autě s vrahem? ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRIMA HD - U nás doma jede Columbo už od mého narození. Všechny díly jsme už x-krát viděli, ale pořád se na ně díváme, když je na Nově nebo Primě vysílají :) Tenhle díl je jeden z mých nejoblíbenějších. Dnes jsem ho viděl už alespoň po páté. Johnny Cash - jeho plán s letadlem a song "I saw the light", to je prostě paráda :-) 80% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Když dává pan Pangborn (John Dehner) rozhovor u vraku letadla a Columbo (Peter Falk) se v pozadí motá a hledá důkazy, je vidět, že se jedná o vrak jiného typu letadla, než se mělo zřítit (Cessna 172). Cessna je postavena z lisovaných plechů a nemá trubkovou konstrukci trupu, jak vidíme v záběrech. Dále je vidět „volant“, který má tady půlkruhový tvar a je zde jen jeden. Cessna má ale dvojí řízení, tedy dva „volanty“ vedle sebe, které jsou hranaté. Už podle šířky trupu vraku je jasné, že nejde o čtyřmístný stroj, ale pouze dvoumístný, tedy zcela jistě nejde o Cessnu 172, kterou Tommy Brown (Johnny Cash) odlétal z Bakersfieldu a která se později zřítila. (pjotri)
  • Píseň, která v podstatě celou epizodu doprovází, a kterou Tommy Brown (Johnny Cash) zpívá na koncertu a v rádiu, nese název „I saw the light“. Tento song v roce 1948 napsal a proslavil Hank Williams. (majky19)
  • Tommy Brown odkazuje na svého neviditelného aranžéra hudby, na Nicka Solacanta. Režisérem této epizody se jmenuje Nicholas Colasanto. (Epistemolog)

Reklama

Reklama