Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický irský básník Joe Devlin, žijící v Americe, je známý také svou charitativní činností ve prospěch obětí terorismu. Ve skutečnosti však dlouhodobě pracuje na tajných dodávkách zbraní pro Irskou republikánskou armádu. Když se jej dodavatel Vincent Pauley pokusí okrást o 50 tisíc dolarů, Devlin jej „popraví“ jako zrádce. Policie ovšem nalezne u oběti novou Devlinovu knížku i s jeho věnováním. Pro poručíka Columba je to první vodítko k hledání správných souvislostí. K usvědčení vraha ovšem bude potřebovat něco přesvědčivějšího… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda nasáklá pivem a whisky, z prostředí irských teroristů. Jediná, kde je vrahem básník a zároveň notorický alkoholik. Ani tady se však poručík neztratil. Stylové Columbovo rozloučení se seriálem, protože až do roku 1989, byli Spiklenci jeho posledním případem. Tento seriál se vždy vyznačoval vynikající hudbou, ale konkrétně tento díl má skutečně hodně neortodoxní hudební doprovod. Jen sem a dál už ne! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Proboha! Vydal jsem se do temného lesa. A ještě k tomu s policajtem.“ Na Columba mi přišel tento případ jako moc vysoká hra. Pašování zbraní pro irské teroristy je trochu větší oříšek, ale je jisté, že i tentokrát to poručík zvládne. Představitel vraha byl zvolen výborně, typově by mi padl přesně do role Hobita či nějakého irského skřítka. Vyšetřování se tentokrát nese v duchu neustálého popíjení whisky, piva a házení šipek, takže celý díl příjemně ubíhá. Malé setkání se sympatickou knihovnicí a knížkou o erotice mě pobavilo. Celkově vzato opět výborný díl. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych tento díl zase neviděl tak špatně. Jsou i mnohem horší díly. Je sice pravda, že jelikož se jedná o poslední starou Columbovku (po které se s Columbem znovu setkáváme až v roce 1989 v dílu "Columbo jde pod gilotinu"), tak by se mohlo jednat o trochu důstojnější rozloučení se starou érou, ale jak už jsem napsal, tento díl není zase tak špatný. Má dost vtipných momentů (např. Columbo a kniha o erotice v umění), mezi záporákem a Columbem je cítit taková doslova až přátelská atmosféra a navíc Columba dabuje Petr Haničinec. Je zde ale i několik záporů - vražda nebyla zrovna geniální, závěrečná pointa se dala očekávat, člověk se chvílemi může ztrácet v ději a některá místa jsou nudná. Ale i tak tento díl tak nějak příjemně ubíhá... ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa jedna z najlepších epizód od prvej série. Možno práve preto, že ide o poslednú časť, keď sa Columbo na vyše desaťročie odmlčal. Pre niekoho jednoduchšia zápletka (pre mňa rozhodne nie), no o to viac dalo námahy všetko rozpliesť, rozuzliť, rozpárať. Azda jeden z mála dielov, kedy vrah nestratil s Columbom trpezlivosť - Colombo bol s Devlinom tak často, ako sa len dalo a on ho neposlal niekam, nevyhodil, nezvýšil hlas, ale iba veršujúc objednával či nalieval. Paradoxom je, že vrah vlastne pašuje zbrane a zásobuje teroristov z IRA, ale aj tak je sympatický - whiskey, írske pivo, zbrane, noblesu mu dali rýmy, verše, spev. Ale aj tak napokon sa naplnilo: ″Let each man be paid in full.″ / „Ať každý dostane, co mu náleží.“ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento případ by skoro příslušel CI5! :) Irští teroristé,, zbraně a jejich pašování - svým způsobem jde o organizovaný zločin. Ovšem stane se tu vražda, tudíž je poručík na místě a pouští se do vyšetřování, které ho přivádí na stopu sympatického zaporňáka. Líbilo se mi, jak společně veršují, je mezi nimi takové až přátelství a přesto si jdou po krku. Za jedinou slabinu považuji dlouhou stopáž. Scéna v knihkupectví a kniha o erotice neměla chybu! :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečná epizoda z původní "Columbo" série. Peter Falk se vrátí zpět do své nejslavnější role za 11 let a to v roce 1989. (ČSFD)

Reklama

Reklama