Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Džungle ve skleníku (S02E02)

(epizoda)
  • USA The Greenhouse Jungle (více)

Obsahy(1)

Boháč Tony Goodland nemá přístup k obrovskému dědictví, které je uloženo v bance a může být vyplaceno jen v případě mimořádné události. Tonyho strýc Jarvis přijde s nápadem, který oba záhy zrealizují – společně fingují Tonyho zmizení a jménem fiktivních únosců požadují výkupné po manželce „oběti" Cathy Goodlandové. Poručík Columbo, jemuž tentokrát pomáhá mladý seržant Wilson, však v domnělém únosu odhalí řadu nesrovnalostí. Tony mezitím netuší, že Jarvis chce peníze získat jen pro sebe a že je kvůli nim ochoten i vraždit... (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně by mě zajímalo, proč měl Ray Milland zapotřebí nejen v první polovině sedmdesátých let hrát v takových úděsných béčkách jako Frogs, když např. tímto columbem dokázal, že je stále pan herec a že si svého Oscara doma neleští nezaslouženě. Jinak hodně dobré - až na tu pointu, být pachatalem, tak bych to nevzdával, protože tohle prostě není žádný důkaz!! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Je to trochu prudký.“ ,,Ano, pane.“ ,,Ale určitě jsem tu byl nejrychleji.“ Tento díl jsem nějak nebyl s to držet se Columbova vyšetřování. Nechápal jsem jeho poznámky, ani jeho cestu, kudy chce na padoucha jít. Také mi jeho počínání přišlo trochu nelogické. A kvůli tomu jsem si tento díl moc neužil. Postava druhého mladšího detektiva byla dobrá a mezi ním a Columbem probíhaly zajímavé repliky, ale to mi k úplné spokojenosti nestačilo. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tentokrát viac ako záverečná pointa sa mi páčilo zobrazenie toho rozporu "staré" metódy Columba vs. moderné technológie mladého, trošku komického seržanta Wilsona. Ja by som v tom videl aj vtipnú paralelu tvorcov k vývoju spoločnosti, kedy všetko moderné a nové považujeme za lepšie ako to staré ale osvedčené. Za paralelu k dobe, kedy technológie majú väčšiu váhu ako premýšlanie, komunikácia a skúmanie ľudských charakterov ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kapitán Ricci říkal, že se stáváte žijící legendou! Columbovka, kterou jsem kdysi v 90. letech viděl jako úplně první a která mě nasměrovala k tomu, že jsem od té doby seděl každou neděli navečer před televizí a získával tak seriálovou lásku na celý život. Podruhé se zde objevuje robotický Ray Milland (mj. záporák z Hitchcockova snímku Vražda na objednávku - a opět skvěle nadabován panem Josefem Vinklářem), tentokrát však v roli vraha a jde mu to zatraceně dobře. Columba si dost dobírá, chová se k němu přezíravě, až arogantně, ovšem o to víc je na konci zchlazen, když poručík vytáhne trumfy z rukávu a na násilníka spadne klec. Já dávám pět. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel som si pozrel neplánovane a keby som ho premeškal, nič strašné by sa nestalo. Bol to priemerný, chvíľami nudný diel, ktorý nezachránilo expresné zdolanie cesty k havarovanému autu, ani pestovateľské úspechy. Skôr ma prekvapilo, že v ďalších častiach nebola využitá sľubná konfrontácia Columba s nejakým snaživým seržantom využívajúcim moderné vyšetrovacie metódy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, ktorá sa objavuje v tejto epizóde a o ktorej je nám povedané len, že je to kaliber .32, je v skutočnosti Colt Model 1903 Pocket Hammerless. (ČSFD)
  • Scéna na čerpací stanici byla natočena na 8525 South Sepulveda v Los Angeles. (Epistemolog)

Reklama

Reklama