Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pro mě jedna z nejklasičtějších epizod. Díky kratší stopáži má spád, takže chybí nějaká hluchá místa. Robert Culp (zde výtečně dabován Jiřím Štěpničkou) je jeden z nejlepších vrahů v celé historii seriálu. A závěrečné odhalení je geniální. Dokonalý plán a jako vždy ztroskotal na malém detailu! Přesto na pět hvězdiček to není, ačkoliv je to můj oblíbený díl. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý Columbo, rozuzlenie v rámci žánru fajn aj keď takéto dôkazy sú podľa mňa (opäť raz ako tomu u Columba často býva) pri troche snahy vyvratiteľné, takže tie výrazy tvári na konci mi prišli o čosi prehnané na to, že nešlo o objavenie ďalšieho vesmíru. Súhlasím teda s komentármi, ktoré sa tu nesú v podobnom duchu. Ale tak ja sama by som nevedela vymyslieť ani nič podobné takže nebudem tu mudrovať. Proste príjemne strávená vyše hodinka s Columbom. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko síce zase šľape tak, ako vždy, vrah je perfektný, keď znervóznie, nechceli by sme s ním byť v jednej miestnosti, atraktívne športové prostredie atď. Lenže príde pointa a tam s ukáže, že niet až tak nad čím lámať palicu a treba si najať poriadneho právnika a možno ma z toho vyseká. Je podobná ako v časti, kde sa vrah prezradí spomenutím čínskeho bojkotu olympiády, ale tam sa z toho vyviaznuť nedalo. Ale možno sa mýlim a proste bol Culp v prdeli. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha epizoda v ktorej si zaporaka zahral Robert Culp. Spôsob vrazdy ma dobre premysleny a Columbovi trva, kym na nieco pride a tentoraz na to dôjde len nahodou, ale nakoniec zaporak uz tradicne nema ziadnu sancu Je to kvalitne napisana epizoda a ani na chvilu nenudi, ale ja mam znova problem s nesympatickym chladnokrvnym Culpom. Najviac sa mi pacia epizody v ktorych Columbo do urcitej miery sympatizuje s vrahom a obdivuje jeho schopnosti v nejakej oblasti v ktorej dokazal velke veci. Takze títo chladnokrvni parchanti akym je vrah v tejto epizode ma prilis nebavia a ani si tolko neuzivam, ked sa s nimi Columbo pohrava. 7/10. ()

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Colombo. Tentokrát musí odhalit vraha mladého zbohatlíka, kterému patří ragbyový tým. Peter Falk je vtipný, pořád se všude montuje a nedá zločinci vydechnout. A tak to má být. Závěrečná pointa je krásně logická a vskutku nečekaná. (Následují SPOILERY). Vrah si totiž na cestu za zločinem vezme rádio, ve kterém je přenos zápasu. Ten by totiž sledoval i ze své kanceláře, která je přímo nad hřištěm. Aby si zajistil alyby, zavolá těsně před zločinem z budky, a jako zvukovou kulisu pustí záznam ze zápasu. Colombo dlouho přemýšlí, a snaží se odhalit, co je na odposlechnutém telefonním záznamu navíc. Nakonec mu však dojde, že nemusí hledat zvuky, které tam nepatří, ale zvuky, které tam chybí! Vrah zapomněl že mu v místnosti bimbají hodiny, a tedy, kdyby volal ze své kanceláře, byly by slyšet i v telefonu. Lépe strávené detektivní dopoledne u televize si nedovedu představit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Dům oběti vraždy Erika Wagnera je stejný jako v epizodě Vražda podle knihy (1971), kde dům patřil postavě Kena Franklina. Tento dům byl opakovaně využíván v různých produkcích studia Universal. (Epistemolog)
  • Při basketbalovém turnaji se poručík Columbo zeptá muže, který sleduje hru: „Kde jsi koupil tyhle boty?“ Muž odpoví: „V Millers na Wilshere Boulevard.“ Ještě v roce 2020 byl Miller Clothing na Wilshere Boulevard stále v provozu. (Epistemolog)
  • Hráči basketbalu v tělocvičně jsou všichni členové Los Angeles Lakers. (Epistemolog)

Reklama

Reklama