Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Rozbouřené vody (S04E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na palubě výletní lodi do Acapulca je pravidelný pasažér, podnikatel s ojetými auty Hayden Danzinger i se svou velmi bohatou manželkou. Muže však vydírá bývalá milenka, zdejší zpěvačka Rosanna Wellsová, která vyhrožuje vyzrazením jejich poměru. Hayden si proto připraví rafinovaný plán – předstírá infarkt a nechá se umístit na ošetřovně. V pravé chvíli však nepozorovaně zmizí a Rosannu zavraždí. Podezření padne na zhrzeného Rosannina nápadníka, klavíristu z její doprovodné kapely. Avšak na lodi se shodou okolností plaví i losangelský policejní detektiv Columbo. A právě jeho požádá kapitán o pomoc s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Stane sa vražda na výletnej lodi a lež pristane, Columbo má vraha. Tento diel spomínajú v inom dieli, kde Columbo skysne v Mexiku a musí riešiť vraždu zamestnanca slávneho matadora. Tú ženskú mi veľmi ľúto nebolo. S každým manipulovala a myslela si, že môže zájsť, kam chce. No, prerátala sa. A Columbo, ktorý si stále mýli pojem loď a čln, tak to bola sila. A keď ho zobudili a ospravedlňoval sa, že jeho žena keď si vypije, tak sa rada baví, tak to som skoro zletel z kresla od smiechu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už i Columbo začal trpět syndromem staré Fletcherové - kam se vrtne, tam je hned mrtvola. U něj to ovšem nevadí. Robert Vaughn je solidní protihráč, Columbo si možná konečně zapamatuje rozdíl mezi lodí a člunem a třeba si i užije dovolenou. Atmosféra tohoto dílu je velmi příjemná. Přesto mi závěrečné odhalení přišlo poněkud zmatené (a hlavně něco podobného, jen trochu jinak, už tu mnohokrát bylo), takže na pět hvězdiček to není. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako prvá postava sa v každej epizóde na scéne obavuje vrah alebo obeť. Tentoraz to bol stratený a dezorientovaný Columbo, tak som nevedel, čo si mám myslieť. Po vražde musel byť najviac podozrivý ten, ktorý mal pripravené dokonalé alibi. Jeho príprava trvala tak dlho, že to bolo až trochu otravné, podobne aj vyšetrovanie a každý presun z miesta na miesto. Záver bol nakoniec fajn, ale nenapravil celkový dojem. –––– Máte snad nějaký problém? – Ne, panu Columbovi se ztratila žena. –––– Někdy mám pocit, že mám hlavu úplně prázdnou. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tato cast pacila. Celkom sranda vidiet Columba na clne, teda lodi. Trosku ma rusilo, ze vkuse spominal zenu, aj ked je zase mimo obraz, ved klasika :-). Boli na vylete, tak to chapem, no aj tak... Zaporak bol fajn, mal to krasne pripravene, no ani ja by som neuveril, ze to bol klavirista. Zbytocne na to tlacili. Ale nie je to nic, kvoli comu by bolo nutne ist dole so standartnym hodnotenim. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti Columbovi tentoraz stojí veľmi prefíkaný a elegantný protivník v podaní Roberta Vaughna ( v poslednej dobe exceluje v seriáli Podfukári). Poručík sa vyberie na oddychovú plavbu s manželkou, ktorá to vyhrala v súťaži a pretože je takpovediac prítomná u vyšetrovania je spomenutá častejšie a vidieť ju... . Vyšetrovanie vraždy na „člne“ má solídny spád a aj odhalenie páchateľa je zaujímavé, poručík Columbo na konci odhalí svoj postranný úmysel sledovaný podaním istej informácie páchateľovi, ktorý za účelom vykonania nezbytných úkonov na zahladenie svojho skutku a poukázanie na iný objekt ako ideálneho obetného baránka učiní daný úkon a páchateľ sa už nezmôže na nič iba totálnu kapituláciu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Jedna ze tří epizod, kde k vraždě dochází mimo území USA. (Epistemolog)
  • Loď, která byla využita k natáčení, se v té době jmenovala Princezna slunce. Později byla mnohokrát prodána a přejmenována na Ocean Dream. Dne 27. února 2016 byla vypuštěna u pobřeží Thajska a potopena. Dodnes leží na boku u přístavu Laem Chebang. (Epistemolog)
  • Ačkoliv je Columbo (Peter Falk) se svou ženou na lodi, divák se s ní nikdy nesetká, ačkoli někteří z posádky lodi se o ní zmiňují. (Epistemolog)

Reklama

Reklama