Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Zkus mě chytit (S07E01)

(epizoda)
  • Česko Posmrtné svědectví (více)

Obsahy(1)

Známá autorka detektivních románů Abigail Mitchellová se stále nedokázala smířit s nešťastnou smrtí své milované neteře, která se utopila před čtyřmi měsíci. Abigail z toho viní jejího manžela Edmunda Galvina. Právě jeho si jednoho dne pozve do domu kvůli své poslední vůli a v nestřežené chvíli jej zamkne do trezorové místnosti. Poté odjede a nechá nešťastného muže v hermeticky uzavřeném prostoru zemřít. Detektiv poručík Columbo rychle pochopí, že nešlo o náhodu. V usvědčení pachatele mu však tentokrát bude muset pomoci vzkaz přímo od zavražděného... (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní díl. Vražda byla opět originální, jako povětšinou. Tentokráte i vyšetřování bylo dosti podrobné a přesně ve stylu Columba - obtěžovat, dotírat, dělat pitomce a hláškovat. Zde se opět povedlo několik skvělých hlášek a díl má atmosféru, na který jsme u Columba zvyklí. A usvědčení famózní. Skvělý díl. Howgh! ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemný díl, snad hlavně kvůli velice sympatické vražedkyni, které člověk prostě musí držet palce, protože dobře chápe, že není vražda jako vražda. A snad by i chtěl, aby Columbo pro tentokrát přivřel oči. Ale jak jí na konci řekl, jak ona, tak i on jsou profesionálové. Díl je zvláštní tím, že si Columbo zajezdil rolls-roycem: „Budeme porovnávat chudobu otců? V rolls-royce ne, madam...“. Spisovatelka je, na rozdíl od mnoha columbovských padouchů, velice humorná osůbka: „Vidíte ty bizarní věci u zdi? Říká se jim lyže.“. Škoda jí... V každém případě paráda, dávám za jedna: 5 hvězdiček - 100%, a přísloví navrch: „Pryč se starým, sem s novým, ať je to cokoli!“ ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase v niecom ina cast, ktora mi vsak pride trochu podhodnotena. Dovodom je urcite vrahyna, ktora vie byt neskutone otravna. Chapem to. Na druhej strane sa mi tato cast aj vdaka nej pacila. Ich rozhovory boli plne uznania a miestami boli poriadne funny. Islo opat raz o protivnika na urovni, ktoreho si porucik dokonca aj oblubil. Pacilo sa mi ako odkazal na predchadzajucu cast o vysokom IQ. A zaverecne usvedcenie nemalo chybu. Tolko kritizovane tempo ma vobec nehnevalo. Podla mna to odsypalo krasne a pri tej dlzke som mal skor pocit ze to bolo az sitcomovo kratke. Necakal som, ze v hodnoteni budem az takto pozitivny, ale neda sa mi inak. ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj první viděný Columbo. Čekal jsem nějakej krvák, ale bylo to přesně naopak. Od začátku jsem si myslel, že Columbo už ví, že ta Abigail je vrah, protože se kolem ní furt motal. Ale plán vraždy byl opravdu důmyslný. Jedna z lepších detektivek které jsem kdy viděl. 75% ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Edmunde, tys zabil mou Phyllis. Jsi sprostý a zbabělý vrah!" Jedna z pamätných hlášok celej série o poručíkovi Colombovi. Keď sa vyšetrovateľ vrážd stretne so spisovateľkou detektívok, nemôže to dopadnúť zle. Abigail Mitchell bola jedna z tých sympatickejšých vrahýň a jej čin sa dal pochopiť. Svoju chvíľku slávy si tu užil aj Colombov pes. "Není mu nic? Proč myslíte? Že se škrábe na břichu. To psy dělají. " Odhalenie vraha pomocou odkazu zo záhrobia bolo originálne a celkovo film nemá hluché miesta. Jeden z tých lepších dielov a zaslúžených 75%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Ruth Gordon, která ztvárnila postavu Abigail Mitchell, byla ve svých 80. letech nejstarším hercem, který hrál vraha v seriálu Columbo. (Epistemolog)
  • Abigail Mitchell (Ruth Gordon) je jediným vrahem, který požádal Columba (Peter Falk), aby ji nezatknul. Zeptala se ho, jestli může udělat výjimku poté, co řekl, že pochopil, proč zabila oběť. Columbo zdvořile odmítl. (Epistemolog)

Reklama

Reklama