Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž přistihne ve svém podnájmu lupiče, se kterým se dostane do rvačky. Oba přitom zemřou. Jde o zdánlivě běžné loupežné přepadení, avšak poručíku Columbovi vrtá hlavou výstřižek z fotografie, nalezený u jednoho z mrtvých. Papírek má tvar jako z dětské skládačky a zjevně byl právě on důvodem, proč lupič do bytu vnikl. Další dílek získají vyšetřovatelé hned druhý den, když se na policejní stanici objeví pojišťovací úředník Irving Krutch, který pátrá po penězích z dávné bankovní loupeže. Aby detektivové přišli na kloub záhadě, musí Columbo odložit svůj oblíbený plášť, převléci se za italského gangstera a kontaktovat lidi blízké oběma obětem… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shera Danese má hneď jasno, o čo kráča a nebojí sa to povedať. Je to "polda". Asi má rovnako prečítaného aj svojho manžela v súkromí. Keď pozeráte Columba pravidelne, takéto výrazné odbočenie od klasickej schémy seriálu vám musí prísť vhod. Poviete si, že raz za čas je to super, ale už sa tešíte na ďalší klasický poručíkov fígeľ na konci. V tom tkvie kúzlo tejto časti. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opat jedna z nestandartnych casti, ktoru si taktiez pamatam z detskych cias. Vtedy sa mi to ale nepacilo. Dnes nemam nejake velke vyhrady voci tejto casti. Jedine co ma odradzalo od plneho poctu bolo niekolko momentov, ktore som ani vdaka pretoceniu si celych scen nedokazal pochopit. Za vsetky uvediem priklad, ked porucik s kolegom prehladavaju byt jedneho z obeti a bavia sa o ziarovke, potom sa bavia nieco o cigarach a zrazu zmlknu a obaja sa pozru na tu ziarovku. Samozrejme najdu co hladali. Dva krat som si to pretacal a neviem ci neumim cesky, alebo je problem niekde inde. Chapem, ze mi asi nieco unikalo, ale to predsa nie je moj problem ;-). Inak som sa bavil, kedze skladanie tej fotografie je vcelku zaujimave. Ked tak nad tym dielom uvazujem tak ide urcite o jeden z najnestandartnejsich dielov vobec. Pocet mrtvych je vysoky, porucik ma partaka, bali zeny, meni look, dostane na frnak. Bola by skoda neocenit takuto chutovecku. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eda McBaina mám rád a jeho Skladačku dobre poznám. Tento diel série nie je o Columbovi, ale o McBainovi. Po množstve stereotypných dielov, ktoré sú ako cez kopirák, pôsobí táto časť veľmi sviežo a novo. Columbo funguje v novej úlohe a už mi iba chýbalo, aby sa v niektorej scéne mihla jeho žena. Som veľmi vďačný, že nepôsobil ako bezdomovec a dokonca aj jeho vzácne auto z Európy bolo najčastejšie v pozadí. A tá vďačnosť je vyjadrená slabšími štyrmi hviezdičkami namiesto obvyklých silných troch. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo na gangsterský štýl a bez baloňáku, to je celkom zaujímavá zmena. V klobúku a elegantnom saku je skutočne v prestrojení a svedčí mu to. Horšie je to s prekombinovaným príbehom a dobrodružným zostavovaním skladačky, čo nie je columbovský štýl. Viac som sa bavil na detailoch a vtipných narážkach a ako v závere Columbovi fakt nezáleží na peniazoch. –––– Přineste mi telefon. Jeden hovor! Každej zločinec má právo na jeden hovor! –––– Jak se jmenujete? – Poručík Columbo. – Křestní jméno? – Poručík. ()

Prdly_Tatka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Zajímavostech je napsaný nesmysl. Tohle určitě není jediný díl, kdy neznáme vrahovu identitu od začátku, a tudíž jde o narušení konceptu seriálu. Každopádně narušení mi v tomto případě nevadí, i když jsem vraha tušil, protože to nevidím poprvé. Mám sice špatnou paměť, ale s jistotou tvrdím, že tohle je jediný díl, kdy je poručík Columbo napaden, v bezvědomí a posléze ve špitálu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Tato epizoda Columba je jediná, ve které se vrahovu identitu dozvídáme až na konci, nikoliv, jak u Columba bývá zvykem, na začátku. (lekr)

Reklama

Reklama