Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubní lékař s prominentní klientelou Wesley Corman se od tchána dozví, že jeho žena Lydia se s ním chce dát rozvést. Poslední Wesleyho možností, jak zůstat v zámožné rodině, je vražda Lydiina milence. Tím je herec Adam Evans, shodou okolností Wesleyho pacient. Wesley mu při opravě zubní korunky naplní implantát smrtelnou dávkou Lydiiných prášků na nemocné srdce, přičemž zařídí, aby se jed uvolnil s časovým odstupem. Adam tak zemře večer toho dne v Lydiině náruči, domněle na infarkt. Wesley navíc nastraží několik stop, podle kterých je pachatelkou vraždy Lydia. Jediným člověkem, který si dá dohromady správné souvislosti, je vyšetřující detektiv poručík Columbo. Tomu ovšem chybí to nejdůležitější – důkaz… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% malinko slabších. Vražda jako taková je vymyšlená velice dobře, ale okolo je spousta děravých míst, pochybností a indicií, které pro Columba nejsou žádný problém a pátrání je v podstatě snadné. Nicméně, pátrání je správně otravné, jak máme u Columba rádi. Takže jednoduchý případ, ale se skvělým vyšetřováním. A je tady jedna super vtipná scéna - Columbo a automat na nápoje. :-) To se zase povedlo. Takže takový mírně nadprůměrný díl. Howgh! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek aby sa bál zubára nielen pre vŕtanie, ale aj pre nebezpečnú korunku. Prevedenie vraždy je mimoriadne komplikované, v podstate celkom nereálne, ale musi to tak byť, aby mal Columbo, čo riešiť. A rieši to dobre, len priliš dlho. Odhalenie na konci s fingovaným chemickým pokusom je v úplne klasickom columbovskom štýle. –––– To je on, v tom baloňáku. Je mnohem chytřejši, než vypadá. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní díl. Stylový a prohnaný padouch, kterému jde o vše, a tak pocítí potřebu někoho zabít. A povede se mu to téměř na sto procent. Těch několik posledních desetin procenta ale vyplní poručík Columbo jedinou kapkou bělidla. Opravdu jeden z nejlepších dílů! Čeho je fakt škoda, to je český dabing. Petr Haničinec je dobrý herec, ale k postavě Columba se nehodí, jak jsem již někde konstatoval. Nejvíc udivující ovšem je to, že v tomto dílu dabuje Dalimil Klapka, pro kterého je postava Columba jak udělaná, úplně jinou postavu! Tomu fakt nerozumím. Jinak ale samozřejmě super. A ten exkluzivní konec, pecka! :-) 5 hvězdiček - 100%. Věru, skvělý Columbo - „To je on, ten v tom baloňáku. Je mnohem chytřejší, než vypadá...“ ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další důkaz toho, že nejschůdnější cesta, jak usvědčit vraha, je použít jeho zbraně. Podle mě "past", kterou poručík použil není špatná (ani nijak buhvíjak skvělá), některé díly končí i mnohem diskutabilněji. Mimo jiné, je tento díl dalším potvrzením toho, že zubaři jsou většinou nějací zloduchové. /jak vidno z mnohých filmů/ :-) ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozitíva : 1.) skvelý vtip o smrti poručíkovho bratranca a patália s modrými škvrnami na oblečení. 2.) zámena identity s podomovým obchodníkom a námet na pokračovanie kultového Preletu... .3.) „ Je oveľa chytrejší ako vypadá.“ , a automat na kávu či stávkovanie(25:1). Negatívum : bohužiaľ tentoraz poručíkovi pri vyšetrovaní pomohla riadna dávka náhodilosti pri zistení existencie pomocou čoho smrť nenastala okamžite. A taktiež sa nepatrí dosiahnuť priznanie na základe nepravdivých informácií. ()

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Columbo prvýkrát stretne s vrahom, povie mu, že ho bolí zub na ľavej strane. Neskôr, keď je Columbo u zubára, ten mu robí zub na pravej strane. (pedrito28)
  • Jedná se o jediný z nově natočených dílů, v nichž poručíka Columba (Peter Falk) do češtiny dabuje Petr Haničinec. Zajímavostí je, že zde jednu z postav namluvil také Dalimil Klapka, jehož hlasem mluví Columbo ve zbylých epizodách. (Pepinec)

Reklama

Reklama