Reklama

Reklama

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení

  • USA S.W.A.T. (více)
Trailer 2

VOD (1)

Jim Street (Colin Farrell) je příslušníkem elitní policejní jednotky S. W. A. T. v Los Angeles. Na začátku zasahuje v bance proti lupičům, kteří drží rukojmí. Jeho partner Brian Gamble nedělá věci podle předpisů a při záchraně postřelí nejen lupiče, ale i jednu rukojmí, která pak žaluje policii. Gamble a Street jsou na koberečku u velitele Fullera, který je chce přeřadit do skladu. Gamble se neudrží, vybuchne a řekne, že končí. Myslí si, že Street půjde s ním, ten ale chce zůstat u policie. Po půl roce Street stále pracuje v policejním skladu a k policii v LA se vrací legenda policejního sboru, seržant Hondo Harrelson. Ten má od Fullera za úkol sestavit si nový tým a zlepšit práci policejní zásahové jednotky v LA. Hondo jde dělat nábor a vezme s sebou Streeta. Jako první jede za Deaconem Kayem, který slouží jako policista v černošské čtvrti v LA. Kay zrovna honí jednoho zlodějíčka a Hondo se Streetem mu ho pomůžou dopadnout. Kay Hondovu nabídku rychle přijímá a Hondo jede dál. Další policista David je moc slušný, a když mu Hondo říká, že u zásahovky se musí občas ušpinit, nechápe to a Hondo ho nebere. Posledním naverbovaným je policista Chris Sanchez, z něhož se vyklube žena, což Hondo nečekal, ale vidí, že si poradila se zatýkáním zločince, který vážil o padesát kilo více než ona, a tak ji také bere. Nakonec nabídne místo i Streetovi, který říká, že ho Fuller nevezme zpět. Hondo mu ale slíbí, že se za něj přimluví. Hondo slib dodržel, ale jelikož ho Fuller nemá rád, bude mu házet klacky pod nohy a bude na ně přísnější. K týmu se ještě připojuje Michael Boxer a T. J. McCabe, kteří už u S. W. A. T. působí delší čas. Hondo začne s výcvikem, jenž je zakončen zkouškou, kterou připravuje Fuller. Členové S. W. A. T. musí vysvobodit rukojmí z letadla. Street nechá Sanchezovou prolézt výtahovou šachtou, a překvapí tak „teroristy“. Celá jednotka předvede profesionální výkon a udělají nový výcvikový rekord. Hondo a spol. jdou oslavovat. Sanchezová pak jde ještě se Streetem do baru. Tam Street potká Gamblea a pohádají se. Druhý den jde Street k Sanchezové na zahradní party, kde její dcera slaví narozeniny. Členové jednotky jsou ale povoláni do akce. Musí zatknout člověka, který vyhrožuje, že se zabije. To se nakonec nejeví jako problém, jelikož jednotka použije Streetův patent na probourání zdi domu. Poté je ale čeká další, mnohem těžší úkol. Do města dorazil mezinárodně hledaný zločinec Alex Montel. Ten už si vyřizoval účty v rámci své rodiny a zabil svého strýce. Stal se tak vedoucím celé mafie. Montel byl ale zatčen při obyčejné kontrole a nyní je převážen do vězení. Jeho lidé se ho snaží vysvobodit. Hondova jednotka jede na místo a Montela zatkne. Montel veřejně nabídl 100 miliónů dolarů tomu, kdo ho vysvobodí. Na transport do věznice zaútočí několik gangsterů. Montel tam ale není. Hondo vymyslel past a veze Montela dvěma vozy bez sirén... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (453)

imf 

všechny recenze uživatele

Akční "týmovka", která by v osmdesátých letech nejspíš zapadla do průměru, ale v době přeblýskaných videoklipáren je milým osvěžením. Jackson a Farrell odvádějí v solidním (nikoliv dokonalém) scénáři svůj vysoký standard a akce je koukatelná (nikoliv adrenalinová). Nic co byste si za šest neděl pamatovali, ale v kině se nudit nebudete. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No a je to tu. Poznáte to keď film nie je síce perfektný, ale aj tak vás proste dokáže pripútať? Tak to je presne tento prípad. Skvelo som sa bavil a ani na chvíľku nenudil aj keď nechápem čo je na tom tak skvelé, pretože je to v podstate obyčajný (štýlový) akčňák. Skutočnej "swatovskej" akcie sa tu moc nenájde, ale aj tak som sa nenudil. Hlavný ťahákom tohto filmu je asi to skvelé herecké obsadenie na čele s charizmatickými hercami - Farrell, L. Jackson.Ostatný herci a hlavne záporák Jeremy Renner sú tiež dobrý a humor tomu tiež nechýba. Skrátka ľúbilo sa mi to až tak že nemám na to slov.Je to štýlove a ja to žerem. 90% - 5* ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná akce, nuda to určitě není, ale trochu mi vadila ta zaběhlá schémata, padouch je klasicky ten zahořklý a vyhozený od týmu, Farrell je tak kladný a schopný, až je to přehnané, tu scénu s rozchodem s jeho dívkou jsem nepobrala vůbec, proč tam byla... no prostě zábavná a slušná oddechovka, která bohužel ničím nepřekvapí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +Michelle Rodriguez a Colin Farrell, výcvik, hudba, akce -možná jen zbytečně delší/// Tenhle film zdá se mi trošku reálnější, než některé jiné holywoodské fláky, který sázejí na efektní výbuchy a někdy až neefektní práci s kamerou. Zde je práce kamery čistá a výsledný děj je tedy přehledný. Charaktery postav jsou zajímavé a herci samotní jsou skvělí. Netvrdím, že to je excelentní film, jistě že jsou i lepší. Ale u tohodle jsem byl spokojen a dodal mi tu správnou dávku taktické akce, kterou už jsem dlouho potřeboval./// Celkem 84%/// ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

I přes jisté předpoklady prvních třiceti minut děje si nemůžu pomoct od pocitu zklamání. Sinusoida druhé poloviny filmu padá rapidně dolů a divák zůstává ošizen (hlavně v akčních scénách - připadali mi pro žánr prostě málo akční) a nemohu opomenout neskutečně hloupě napsanou postavu hlavního padoucha. Francouzský zloduch je po celou dobu vláčen v poutech a jeho prostor je tak minimální na předvední pořádné zlotřilosti. Což je škoda nebot jeho charisma a celkový potenciál není marný. S.W.A.T. se tváří, že toho má hodně co nabídnout, ale pravý opak jen ztvrzuje jeho chabý závěr. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Melodie, kterou zpívá skupina u stolu v upoutávce na film, je znělka z původního seriálu S.W.A.T. (od r. 1975). (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 116,9 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 207,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama