Reklama

Reklama

Génius

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2024), 30 h 10 min (Minutáž: 43–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Hrají:

Antonio Banderas, Cynthia Erivo, Johnny Flynn, Geoffrey Rush, Samantha Colley, Alex Rich, Seth Gabel, Kelvin Harrison Jr., Aaron Pierre, Clémence Poésy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Génius je antologická séria zameraná na osobné a profesionálne príbehy najvplyvnejších géniov sveta. Prvá sezóna rozpráva o živote Alberta Einsteina, geniálneho nemeckého fyzika. Druhá sezóna nás zavedie do Španielska medzi obrazy Pabla Picassa. V tretej sezóne nazrieme do života Arethy Franklinovej - kráľovnej soulu. (Disney+)

Videa (7)

Trailer

Recenze (52)

Fabe 

všechny recenze uživatele

Základním impulzem k zhlédnutí první série seriálu Genius bylo už jen to, že jsem věděl o jeho natáčení v mém rodném Liberci. Poté, co jsem spatřil trailer se má očekávání ještě zvedla a musím říct, že byla rozhodněna naplněna. Řemeslně skvěle natočené se spousty detailů, vhodné využití vizuálních efektů k dokreslení imaginace Einsteina, herci se za své výkony rozhodně nemusí stydět. Oba představitelé Einsteina v prolínajících se časových liniích drží skvělé tempo a seriál utíka neuveřitelně rychle, tak rychle, že si na konci říkáte, že by mu slušelo mnohem více dílů, protože Einstein za svů život potkal mnoho dalších významných lidí, ano, mnoho z nich v seriálu je, ale stane se, že jak rychle do seriálu vstoupí, tak z něj také zmizí a jste pak nuceni zbylé věci dohledat (což bývá vlastně mnohdy zábava). V neposlední řadě musím vyzdvihnout skvělý scenář a Noah Pink je pro mě stejně cenným objevem, jako tomu byli loni Duffer brothers. Pink výborně střídá vědecké dialogy s těmi, které jsou plné emocí a vedou tak poznání Einsteinovy osobnosti a vztahů s jeho blízkými. První série jednoznačně za 5 hvězd a už se moc těším na tu další o Picassovi. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě v době psaní komentu ani nevím, jestli už jsme opravdu na konci, ale po zbabrané čtvrté řadě bych se tomu ani nedivil. Předy lety začal Genius mapovat příběhy velikánů svého oboru, kdy postupně se od třetí řady přešlo k více komerčně laděnému pojetí, což je za mě škoda, protože hlavně první řada mapuje příběh opravdového génia, ale s přibývajícími řadami se o jejich "genialismu" dá víc a víc polemizovat. Třetí řadu jsem v pravdě ani neviděl, protože u nás není v jakékoliv formě dostupná, ale popravdě mi ani její absence moc nechybí. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Natura naturans, vše souvisí se vším. Příroda totiž není boží výtvor, příroda je Bůh. Budeme-li to považovat za pravdu, musíme dospět k závěru, že Vesmír není nějakým mýtickým podsvětím mimo dosah našeho chápání. Od nejmenší molekuly po největší galaxii musí na každou otázku existovat jasná odpověď a já chci tyto odpovědi najít." ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní počin. Vzpomněl jsem si na českého Mattoniho, který má podobnou stavbu, ale po herecké a scénaristické stránce nelze srovnávat. Einstein má spád, je poutavý, napínavý, zároveň velmi lidský a komorní. Musím konstatovat, že se povedla taková kombinace, že jsem hltal každou minutu. Není bez zajímavosti, že se natáčelo u nás, viz Liberec, zámek Sychrov a další místa. Také si tu mnoho Čechů i zahrálo. ()

0oq 

všechny recenze uživatele

Taková lepší ulice... Je to hlavně o lidech a o emocích, proto to je úplně k ničemu... parazituje to na slavné a zajímavé osobnosti. A každou minutou máte pocit, že kdokoliv se na tom seriálu podílel viděl jen peníze pro které byl seriál natočen. Pro mě to nemá žádnou hodnotu... ...jako Ulice... ()

Galerie (582)

Zajímavosti (26)

  • Pohřeb se natáčel v Praze na Olšanských hřbitovech. (Cheeter)
  • Diváci mohou seriál vidět ve 171 zemích v 45 jazycích. (PP66)

Související novinky

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama