Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jistém klášteře dochází k podivným, nevysvětlitelným událostem, které občas vedou z úmrtí některé z místních jeptišek či personálu. Mladý kněz začíná na vlastní pěst pátrat po původu těchto záhad s přesvědčením, že se dají logicky vysvětlit. Netuší však, jakému nebezpečí se tímto konáním vystavuje... (Flipnic)

Recenze (9)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak trošku podceňovaný klenot. Prostredie kláštora je perfektné a okamžite zimomriavkové, Bruno čaruje s atmosférou(búrka, mníška "bez tváre", visiace bábiky...), nájde sa aj nejaké to gore, aj keď ho nie je veľa, je pomerne "disturbing" a dobre použité. Vo filme sa stále niečo deje, jedinú výhradu mám k tomu, že niektoré scény na seba tak zvláštne, alebo vôbec nenaväzujú. Beriem sureálnosť a tým pádom väčšiu desivosť a Brunovi sa to tu pomerne darí, ale taká Suspiria to zvládla predsa len elegantnejšie. Film odporúčam pozerať v noci, je veľmi tmavý, cez deň by ste mohli mať problémy rozoznať veľa záberov. Okrem toho stúpne creepy faktor. Niejtoré scény sú trošičku cheesy, ale netýka sa to scén hororových, tie sú na veľmi slušnej úrovni. A príbeh a rozuzlenie je celkom fajn. Toto je to pravé, early 80s provokatívne Taliansko. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mattei natočil v té záplavě sraček sem tam kvalitní filmek. A The other hell je jedním z nich. Mattei opustil od přemrštěného násilí, porno scén a vybudoval solidní atmosféru které je hodně dobře natočené. Jediné co film sráží na kokena jsou některé roztahané scény a herci kteří byly neuvěřitelně špatní. Ale jinak palec nahoře protože jsem čekal svoje peklo a nedostal jsem takže Other hell můžu doporučit. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Je paradox, že akonáhle Bruno Mattei natočí film, ktorý je ako-tak koherentný (stále v rovine euro-horroru, kde sú logické medzery a dramaturgická nahodilosť do istej miery žiadaným, snovo-psychedelizujúcim artiklom), súdržný a nepôsobí ako totálne nahodilý kompilát známejších žánroviek (presne taký The Other Hell je, aj keď okej, tú inšpiráciu Suspiriou tam je veľmi cítiť), mám pocit, akoby sa spreneveril svojej značke. Vo filme funguje atmosféra, gore scény, veľmi dobrý výber lokácií, synťáková hudba hypnotizuje presne tak, ako od italo-horroru očakávate... Mattei sa však trafil do lepšieho euro-horrorového štandardu a v jeho prípade je väščí pôžitok, keď ho podlieza. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný v podstatě gotický horor šmrncnutý do divné Itálie, co některými scénami - oběšené panenky, laboratoř, útok psa ad. - připomene minimálně Fulciho. Klášter, tajemná matka představená, katakomby plné ostatků a laboratoř, kde sídlí Ďábel. Tentokrát se hodně hraje na atmosféru - bloudění chodbami, vybuchující světla, hořící kniha, stigmata, rudé oči, bouře a rakve v podzemí. Po tajemství spojeném s Ďáblem pátrá nejprve otec Inardo, posléze jeho roli převezme mladý kněz Valerio. Tak trochu vyšinutou postavou je zdejší správce, co má mimo jiné na starosti psy. Na gore se tolik nesází, byť dojde na krev i střeva ven. Samostatnou kapitolou je špičková hudba od Goblinu. Pro příznivce žánru se jedná o jasnou volbu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice nudná a nevýrazná italská horrorová záležitost. Mladý kněz pátrá v klášteře plném jeptišek po původu vzniku řady podivných a paranormálních událostí, při kterých občas zemře někdo z osazenstva kláštera. Sice je to docela atmosférické, ale jinak velmi nudné, bez nápadu, tradičně špatně zahrané a hlavně téměř bez goreefektů. Rozhodně jsem se u tohoto horroru nebál a pocity zhnusení z jednotlivých úmrtí ve mě taky nevyvolal, protože ani neměl jak a proč ... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama