Reklama

Reklama

Virus

  • Itálie Inferno dei morti viventi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po chemickém úniku v továrně Hope Centre ve státu Papua Nova Quinea (společnost zaměřená na výživu lidí z rozvojových zemí 3. světa) se změní její zaměstnanci na masem se živící zombie. Komando složené ze čtyř mužů, které vede Mike London je posláno vyšetřit tuto událost. Jejich cesta je svede dohromady s televizním štábem pod vedením Lea. Oba týmy jdou za stejným cílem a tak se spojí. Brzy poznávají, že celá země je už pod kontrolou zombie. Jakou šanci mají naší hrdinové uprostřed nich, aby poslali okolnímu světu tuto zprávu? (brooklyn73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V principu těžko hodnotitelné. Úžasná ukázka tvůrčího neumětelství, které neskutečnou mírou baví. Bruno Mattei a Claudio Fragasso natočili trashového následovníka Úsvitu mrtvých, okopírovali přitom co mohli a poslepovali snímek z mnoha scén vypůjčených z dokumentů o domorodých kamenech na Nové Guinei. Hudba od Goblinů je z 90% vypůjčena právě z Úsvitu mrtvých. Scénář je chvílemi nesmyslný do směšné a takřka neúnosné míry. Herecké výkony jsou prkenné, ovšem zběsilé a divácky vděčné. Střih je přímo příšerný a návaznost jednotlivých scén, ba i dílčích záběrů, jako by chvílemi úplně chyběla (vtipné je si pak přečíst v závěrečných titulcích, že dva lidé měli při natáčení na starost kontinuitu). No zkrátka všechno špatně - přesto tak kouzelně špatně, až to člověka nutí do smíchu, případně do silného údivu. Vřele doporučuji nějaké kolektivní zhlédnutí s partou kamarádů, je na co se těšit! ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné gore a ucházející masky jsou zřejmě jedinými důvody ke sledování tohoto trashe, který je nadmíru zmateně sestříhán a i v dost primitivním ději se člověk chvílemi ztrácí, zejména co se týče geografické orientace. Ztotožnění s postavami je zde dotaženo do naprosté absurdity z toho důvodu, že herci kteří by nám mohli být sympatičtí svými výkony či jednáním, zde představují postavy, které nejsou schopné za ¾ celého snímku pochopit, že Zombie se musí střelit do hlavy. Něco tak tupého se jen tak nevidí a vzhledem k tomu, že scénárista na mnoha místech nevěděl, jak se dotyčných /hrdinů/ zbavit, se ve valné většině dá pochopit, proč postavy běží smrti vstříc s otevřenou náruči. Toto chování je nesmírně iritující a když mu navíc zdatně sekundují rádoby dokumentární prostřihy, viditelně z jiných filmů, divák přestává mít chuť otrocké putování partičky vojáků s několika civilisty sledovat. Odvážlivcům a vytrvalcům kteří vydrží až do konce bude nabídnuto efektní vytržení jazyka a bláboly o ekonomicko/ekologických dopadech, se kterými musí bojovat zaostalé země. ()

Reklama

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Začiatočná scéna s krysou je najmenej 6 spôsobov ako by to vyznelo lepšie a nie takto debilne.Postavy vyzerali ako mechom udretý a ako keby hrali z donútenia.Dá sa povedať,ony ani nehrali len tam zavadzali.Z 80 rokov vyšlo veľa dobrých filmov ale tento to určite nieje.Totálne primitívny scénar,ktorý nemá čím prekvapiť.Ale najhoršie je to,že scény na seba nenadväzujú a tak sa stávalo,že som sa v príbehu strácal a tak to bolo aj veľmi zle zostrihané.Bolo vidieť nízky rozpočet ale takých filmov je veľa a vedia s ním narábať veľmi obozretne,čo tu určite nebolo. Vela scén tu bolo nedomyslených.Masky tiež neboli Bohvie čo.Tak toto pán režisér nezvládol a aspoň gore za niečo stálo. Ked režisér nemal nápad ako pokračovať,sotil tam prírodopisné scény.Jeden z najnudnejších a najdebilnejších zombie filmov aké som videl. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Ja proste milujem tieto zombie trashové hororové vychytávky z Itálie a samozrejme z 80. rokov. Vynikajúce gore efekty, plno krvi, čriev a hryzenia. Zaujímavosťou je, že zombíci v tomto filme nehryzú klasicky do krku, ale kamsi do ramena. Režisér mohol viac popracovať na maskách zombiekov, to je jediné veľké mínus filmu. Škoda, že film pokročilou stopážou stráca na rytme a snaží sa to vykryť v prvej a poslednej polhodine. Ale je to celkovo čudný film. Zvláštne zloženie postáv (vojaci a reportéri), prostredie ako v klasických kanibalských filmoch, domorodý kmeň a k tomu aj zábery na prírodu. No ja som sa vďaka osemdesiatkovej atmosfére a dobrým gore efektom bavil skoro celý film, dávam 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazně vybočující zombiárna s typickými znaky italského horroru 70. a 80. let. Zombie mají ještě svoji pomalou šouravou chůzi, což nevadí, jelikož překvapené oběti jsou tak vyděšené k smrti, že odevzdaně čekají, až budou roztrhány. Masakrování nebožáků patří také k tomu nejlepšímu, pokud přehlédneme občas viditelně gumové prsty či lýtka. Mezi šťavnatější kousky patří na příklad kočka hovící si v břiše stařeny či masakr mladé ženy, kde si jeden vzpomene na klíčovou scénu z Pastora Thomase od Fulciho. Film je prokládán záběry z přírody tak, jak je tomu u řady kanibalských filmů. Krásné přírodní scenérie či lovící zvířata a ptáci však mají mnohem skromnější prostor než je tomu v Cannibal Holocaust a dalších podobných snímcích. Jednání postav je mnohdy nepochopitelné (když vím, že mám mířit na hlavu, nestřílím do hrudi), avšak v daném žánru té doby nepřekvapující. Goblin nezklamal... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film bol zakázaný v Západnom Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama