Reklama

Reklama

Dokumentace války

(TV film)
  • USA Shooting War
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument s komentárom Toma Hanksa približuje 2.svetovú vojnu z pohľadu objektívov amerických kameramanov. Ukázané sú prevažne doteraz nezverejnené zábery, od vstúpenia USA do vojny, útoku na Pearl Harbor, cez vylodenie v Normandii, postupové boje na území Francúzska, odhaľovanie zverstiev v nemeckých táboroch, námorné boje v Tichomorí, vylodenie na japonskom ostrove Iwo Jima, až po atómový útok na Nagasaki. (T2)

(více)

Recenze (3)

T2 

všechny recenze uživatele

Vojnový kameramani v akcii a ich doteraz poväčšinou nezverejnené zábery z armádneho archívu, sila, smutné a drastické "vojnové peklo". /80%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit ještě lepší než Price for Peace. Protože zatímco v prvním zmiňovaném se člověk občas neubránil pocitu nudy a patetizmu, druhý dokument je okořeněn dechberoucími autentickými záběry (nechápu jak se mohli zachovat v takové kvalitě) a jako výpovědní hodnota je tento snímek o třídu údernější a přímější než první zmiňovaný. Filmem provází Tom Hanks, jakožto decentní vypravěč. Tento fakt překvapivě nevadí a nijak neruší. Celkově tak nelze jinak, než tento snímeček vřele doporučit všem, kteří se zajímají o válku. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Fantasticky dokument, ktery je mozna jeste o chlup lepsi nez Price for Peace. Zachycuje kameramany a fotografy, kteri porizovali ty nejnebezpecnejsi zabery jake si dokazete predstavit. Spousta z nich polozila zivot kvuli tomu aby podali svedectvi o faktech druhe svetove valky a to jak o prime konfrontaci s nepritelem tak i nasledky atomoveho vybuchu na Japonsko anebo objeveni zverstev pachane nacisty ve vyhlazovacich taborech smrti. Nemohu tento dokument nez doporucit nebot spousta zaberu je natolik silna a emotivne vypjata ze malokoho nechaji chladnymi. Zaroven velmi potesi ze celym filmem provazi ponekud zarostly Tom Hanks a doplnuje decente obsahovou stranku techto kontroverznich a dechberoucich zaberu. ()

Reklama

Reklama