Reklama

Reklama

Cestovatelé časem

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada, (2016–2018), 25 h 52 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Brad Wright

Hudba:

Adam Lastiwka

Hrají:

Eric McCormack, MacKenzie Porter, Nesta Cooper, Jared Abrahamson, Reilly Dolman, Patrick Gilmore, Leah Cairns, J. Alex Brinson, Jennifer Spence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Tým pěti "cestujících", kteří cestují z velmi temné budoucnosti pod vedením tajemného "ředitele". V podstatě jsou schopni promítnout/přenést své vědomí na lidskou bytost, která buď umírá, nebo má v úmyslu zemřít v 21. století. Každý tým se skládá z historika, lékaře/doktora, dvou vojáků a jednoho vůdce. Jejich vědomí se přenáší na náhodnou osobu stejného pohlaví, jako je osoba z budoucnosti. Žijí v těle svého hostitele, zatímco pracují na svém poslání. Historik je také schopen informovat a přednášet události, které se stanou v 21. století, a tak je možné tyto události ovlivnit nebo změnit. (AXN)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál prezentující zajímavou premisu cestování v čase, která je ale jiná, než byste čekali a nedočkáte se v ní laciných časových paradoxů, které mají překvapit za každou cenu, neboť tvůrci se soustředí na jednosměrnérné cestování do minulosti, resp. naší současnosti, ve které se rozehrává pohlcující thrillerová zápletka, která si libuje v napětí a chytrém vyprávění, nikoliv v nelogických hrátkách s časem. Titulní skupina agentů z budoucnosti je velice sympatická a každá postava má své klady i zápory, díky kterým působí velice lidsky a přirozeně a budete se rádi zajímat o jejich osudy. Travelers jsou málo známým seriálem s výtečně vytěženým originálním konceptem, který by si zasloužil více pozornosti a větší popularitu. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Asi nejsilnější deviza tohoto seriálo je to, že jsou všichni tak nějak normální. Člověku příjde, že by je klidně mohl potkat na ulici. Žádné mega akce nečekejte. Je to komorní seriál založený na kvalitním kastingu a hercích kteří jsou profesionálové a vědí co a hlavně jak mají hrát. kdybych viděl více dílů najednou, asi bych o tom takhle dobře nemluvíl, ale jelikož seriál sleduji s časovými mezerami, tak mi nezbývé, než mluvit pozitivně. Aby né, když se na něj vždy těším a rád se k němu vracím. Za mě 77% ()

Reklama

Honza2211 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi. V úvodu první série jsem byl naprosto nadšený celkovým vynikajícím nápadem. Pilot je naprosto skvělý (100%). Konečně kvalitnější sci-fi sériál, než jiné braky (myšleny jiné nové sci-fi série, které jsou vydávány za skvělé, každý fanoušek sci-fi si domyslí..) Série je z produkce mj. Brada Wrighta jež stál za kultovním Stargate SG-1. Jediná výtka, že takový ojedinělý nápad, jež je jasně představený v pilotu se měl celkově více dotáhnout do hloubky, myšlenky a propracovanosti jednotlivých dílů. Chtělo to více zainvestovat jak myšlenkově tak finančně do tohoto seriálu. Mohlo to být lepší! Jinak jsem naprosto spokojený, je tady námět cestování vědomí v čase do současnosti, je tu i zajímavost. Sice děj se místy ubírá jinak, než bych čekal, ale stále stojí na výborné úvodní myšlence. Celkově se první série těžko popisuje, ale dalo by se říct, že v každém dílu jsou různé zápletky, ale například konec celé první série je vynikající. Nechci nic prozrazovat, ale je tam napětí, zajímavost, příběh, zápletka, dobře se na něj dívá. Některé díly jsou sice slabší, někteří herci tam taky nemusí být, ale co, celkově jasných a zasloužených 80%! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Brad vylezl ze svého SG stínu, a z mého pohledu ho to hezky vykoplo nahoru. Travelers frčí na zajímavém nápadu kvantového provázání a přenosu vědomí v čase, a byť v každém dílu sledujeme takový proces, který nastartuje klíčový děj dané epizody, jde však i o něco jiného, než jen o velký plán, jak vyhrabat lidstvo budoucnosti ze sraček, kterým dala základ společnost 21. století (AI to ale nepochybně nebyla). Takže nejzajímavější částí je adaptace cestovatelů, kteří převezmou životy svých hostitelů. U téhle třísériové pomalejší jízdy jsem si hodně užívala kameru, kde občas převzaly vládu téměř statické celky a polocelky snímané extrémně širokoúhle a extravagantní přechody do detailů. Na mě osobně to mělo atmosféricky emotivní efekt a vlastně i osvěžující, no a taky pro mě zcela neznámé kanadské obsazení. Palec nahoru za postavu Davida! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Presne ako vravia aj ostatní užívatelia: dokolečka dokola o tom istom. Stále nejaké osobné problémy a ich riešenie, záchrana sveta, priemerná akcia, osobné problémy, záchrana sveta... Jedna séria by sa týmto tempom dala, no ale tri? To sa mi zdá moc. Prvok cestovania časom zaujímavý, no zúfalo slabo a nezáživne rozvinutý. Skrátka celému seriálu chýbajú nápady. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (347)

Zajímavosti (3)

  • Herci Ian Tracey (Ray) a Jennifer Spence (Grace Day) už oba předtím hráli v seriálu Continuum (od r. 2012), který se také zabýval cestovateli časem z budoucnosti do naší současnosti, kde ztvárnili postavy Jasona a Betty Robertson. (Nyan)
  • Interiéry, které v seriálu (v epizodách Ave Machina – 2017, 11:27 – 2017, Perrow – 2018) reprezentují nemocnici, jsou stejné jako v seriálu Dobrý doktor (od r. 2017), kde také reprezentují nemocnici. Ve skutečnosti se jedná o prostory patřící Vancouver Community College. (Chufu)
  • Cestovatelia z budúcnosti sa pokúšajú zabrániť zrážke vesmírneho telesa so zemou, podobne ako v československom seriáli Návštěvníci (1983). Konanie cestovateľov v obidvoch seriáloch riadi vyspelá umelá inteligencia. (BufordTannen)

Reklama

Reklama