Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modrooký postrach je zpět – a bude se mstít... Potulného pistolníka Djanga zná na Divokém západě každý. Modrooký samorost cestuje z místa na místo, vyhledává vrahy a další odsouzence k trestu smrti a pomocí speciálně upravené oprátky jim pomáhá přežít vlastní smrt. Tyto své dlužníky pak využívá k menším prácičkám jako vydírání či zastrašování; brzy je však čeká větší úkol, jímž se navždy vykoupí z jeho služeb. Django totiž kdysi přišel o ženu, kterou nade vše miloval, a nebude mít klid, dokud její zhoubce nebude za svůj čin náležitě potrestán. Čas odplaty právě nadešel… Snímek z roku 1968 volně navazuje na slavný Corbucciho western Django, namísto Franca Nera však postavu vychytralého pistolníka hraje Terence Hill. Rolí charismatických záporáků se ujali Horst Frank a George Eastman, režisér Ferdinando Baldi ubral oproti Corbuccimu na syrovosti a přidal na humoru a dialozích. Závěrečné vyrovnání je nicméně velmi působivé a film se tak v sérii djangovských westernů řadí k těm nejpovedenějším. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stylová úvodní titulková a hudební znělka dává naději, že by to mohlo být i celkem povedené. Najde se pár věcí, které původního Djanga připomínají (vzhled - modré oči, strniště, hadry a cigáro a samozřejmě kulomet), ale jinak jde o úplně jinou postavu, která má společné jen to jméno. I když herecky se Terence Hill Francu Nerovi vyrovná, děj je hodně blbý a nezáživný. Nic překvapivého a téměř odpad, který nedám jen proto, že existují mnohem horší filmy. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie som si istý nakoľko ide o oficiálnu časť série, ale nie je to zlý film. Ale ani výnimočný. Nemá toľko originálnych prvkov ako "jednotka", ale vo výsledku je len o trochu slabšia. Zásluhu na tom má aj scenár, kde postupne ani neviete, kto má byť hlavný záporák a po zastrelený pár adeptov, začne film strácať na napätí i zaujímavosti. Vďaka tomu pôsobí finále takmer famózne - skôr to však pripisujem tomu, že som už nečakal takúto priam nevyhnutnú scénu... Hill dobrý, ale jeho postava mohla mať trochu väčšiu hĺbku... ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování původního Djanga s Francem Nerem . Terence Hill je výborný , film je velmi dobře natočený a má zajisté propracovanější a tak trochu jiný scénář , než předchůdce . Nicméně starý Django se mi zřejmě líbí více , protože má prostě větší spád , ale to nic nemění na tom , že je film "Ať žije Django" Výborný ! ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

První souboj na pistole hned v 5. minutě? To mi bylo jasný, že tenhle film se s tim mazat nebude. Bohužel se tvůrci nemazali ani se scénářem, takže se nám během filmu objeví tolik wtf, stejně jako uhrů na obličeji náctilété smažky po provařeném víkendu. I přes krátkou stopáž jsem se párkrát přistihnul, jak mi padaj víka a dalo to hodně odříkání to dojet na jeden zátah. Není to vtipný ani nadsazený, jen rádoby drsný. Ale holt je to furt Terence! ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle prequel ke Corbucciho Djangovi z roku 1966 je sice koukatelný, ale není důvod ho vidět. Jedná se naivní revenge story - a takových jsou tisíce. Terence Hill (který zde hraje ještě vážnou polohu, kterou opustil začátkem 70s) sice vypadá jako Franco Nero, ale né že by na tom záleželo, když ten film nemá význam a jenom se dojila značka. Tentokrát to zkrátka postrádá jakýkoliv přesah či výrazný styl, což by odůvodnilo, proč tomu věnovat čas. Obrazové kompozice v závěru na hřbitově jsou sice pěkné, ale příběhově to nefunguje, protože to má prostě špatnej (horkou jehlou sešitej a vyumělkovanej) scénář. Příběhy o pomstě by měli v divákovi vybudit afekt pomstychtivosti, ale to se zde naprosto nepovedlo a mně bylo jedno, jak to celé dopadne. Já se na to podíval v rámci studia westernového žánru (a také ze zvědavosti), ale vy nemusíte. Těžko říct, jestli se někdy podívám na sequel z roku 1987, kde se zase objevil Nero - ač už starý... Pravděpodobně ano, ačkoliv to bude taky sračka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Django (Terence Hill) je fiktivní postava, která se objevuje v řadě spaghetti westernů. Původně ho hrál Franco Nero v italském filmu Django (1966), od té doby se objevil ve 31 filmech. (sator)
  • Po úspěchu westernových komedií s Budem Spencerem a Terencem Hillem byl tento film v Německu v 70. letech předabován a uveden jako komedie. Obsah byl zcela změněn a stopáž zkrácena na 82 minut. Django (Terence Hill), zde pojmenován Joe, tu dokonce několikrát mluví o Budu Spencerovi a odkazuje na společné filmy s ním. (odpadlik123)

Reklama

Reklama