Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vychází z příběhu, který si v knižní podobě našel cestu ke čtenářům v Holandsku, Německu, Dánsku i České republice, získal literární ocenění a překládá se do dalších jazyků. Napínavé vyprávění o dospívajícím Liborovi, který se během několika krátkých minut dostává z exkluzívního prostředí dnešní bohaté vrstvy, prostředí honosných vil, snobských večírků, drahých soukromých škol a vozů s osobním řidičem do situace, kdy musí bojovat o holý život. Z cesty, na kterou se dostane, není návratu. Ztratí všechno, i své vlastní jméno, ale to, co může získat, je pro něj natolik přitažlivé, že neváhá riskovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Asi moment zrodu Vojtěcha Kotka a jeho "strmý kariérní vzestup"...? Ne opravdu, byť tohohle člověka nijak neuznávám (spíš by se měl hodně učit od svého kamaráda Mádla), tak tenhle film byl napínavý, měl spád a mladičký Kotek tu na svojí filmovou nenatrénovanost zahrál fakt dobře..................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ve starém kině, které patřilo příbuzným. Byla jsem tam jen já a moje sestřenice a bratranec. A tento film mne naprosto odzbrojil. Nevěděla jsem, kdo je nějaký Kotek (přitom v době, kdy jsem se na to dívala, tak už byli i Snowboarďáci), a bylo mi to jedno. Opravdu musím říct, že se mi to velice líbilo. ()

Reklama

fandula 

všechny recenze uživatele

Je to ze začátku rodinný film ale po půl hodině člověk zjistí že film není zas až tak pro děti,a nakonec zjistí že film není určen ani pro dospělé.Co za to může?Podle mně realita.Tento film mě zajmul jenom kvůly blbýmu názvu(únos domů-unášejí se domy?trochuu debilní ne?).Myslel sem že Libor bude zneužit těmi vrahouny a nakonec se z toho vyklubal český psychothriller.:D ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale Maciuchová s Vašutem tady působili strašně nepřirozeně, jako by sem snad ani nepatřili. Ale zřejmě měli vytvořit dokonalý kontrast mezi Radkem Holubem a Barborou Hrzánovou. To se jim výborně povedlo. S tím samozřejmě souvisí i ty "dva světy", které se v jednu chvíli prolnuly. Nad filmem je vhodné se alespoň na chvilku zamyslet. Vojta Kotek měl talent. Tady to krásně dokazoval. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Příběh o útěku z donucení, jenž se nakonec stane útěkem chtěným.Slušné herecké výkony i dětských představitelů kazí trochu nevyrovnaný děj, některé zbytečně dlouhé scény a drobné nesrovnalosti ve scénáři. Film chvíli působí jako únosové drama, chvíli jako oduševnělý pohled na život mimo civilizaci a chvíli jako moderní pohled na tragédií postiženého chlapce. I přes nevyhraněnost snímek uběhne jako voda a třebaže v divákovi nic moc nezanechá, určitě stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Hra, kterou Libor (Vojtěch Kotek) dostane od kamaráda k narozeninám, je „Resident Evil 3: Nemesis“. (didas)
  • Železniční stanička, kde bydleli Panenkovi s dětmi, je Sudoměř u Mladé Boleslavi. Stanička, kde pokuřuje starý podestát, je zastávka hned vedle Skalsko. Nachází se na trati Mladá Boleslav - Mšeno - Mělník. (ČSFD)

Reklama

Reklama