Reklama

Reklama

The Suffering

Trailer

VOD (1)

Koľkokrát za život sa človek stretne s ponukou, ktorá sa neodmieta? V rovnakej pozícii sa ocitol aj Henry, ktorý jedného dňa prichádza do vily pána Remiela, aby splnil všetky jeho požiadavky. Čudná vyrážka, ktorú si v prvé ráno nájde na tele, alebo objav záhadného obesenca v opustenej chatke, sú len predzvesťou množstva podivných udalostí s ktorými sa v nasledujúce dni stretne. Je len na ňom, aby opätovne precitol, a uvedomil si: ide o realitu, alebo nočnú moru, z ktorej sa nevie prebudiť? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film je o něco delší, než by měl být, pomalejší, než by se slušelo a přespříliš zahutněný atmosférou, která sice funguje, ale pokud by se Hamilton nesnažil o tajemno takřka každou minutu, byl by její dopad výraznější. A i když nejsem zastáncem laciných lekaček, tak tady mi docela chyběly a některé momenty si o ně vyloženě říkaly. Co se týče příběhu i pointy, tak je obojí vymyšlené dobře, ale nesouhlasím s tím, že by byl film příliš náročný na pozornost či pochopení. Ono se to sice tak tváří, ale podstata je jednoduchá. To ovšem nemyslím jako negativum. Naopak. Zabalit jednoduchý děj do složitého balení tak, aby to fungovalo, je také umění a tady se to povedlo. Slušná práce, která sice tak úplně nenaplnila svůj potenciál, ale je důvod se domnívat, že to příště bude lepší. 60% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Snímek od režiséra, jehož jediným dosavadním "úspěchem" byl film s černým hodnocením, bych si za normálních okolností zcela jistě nepustil. Avšak jakožto hororový expert velmi často naslouchám své hororové intuici, která mi nyní moudře našeptávala, abych se zbavil všech oprávněných předsudků a dal hororu Suffering šanci. Vyplatilo se a já tak mohl zhlédnout jeden z nejlepších hororů roku 2016. Henry přichází na odlehlou farmu za účelem slušného výdělku, či snad od něčeho utíká? Kdo ví? Každopádně se věci trochu zkomplikují. Nebudu zakrývat, že závěrečná pointa mi byla zcela zřejmá již v průběhu úvodní čtvrtiny filmu. Tím však rozhodně nechci scénář snímku kritizovat, ba naopak. Je velmi sofistikovaný a běžný divák, který není odborníkem na religionistiku, bude držen v pochybách až do samého konce. Pochvalu zaslouží herecké výkony, oceňuji rovněž hudební stránku snímku a pochopitelně tleskám i celkové atmosféře, která dává divákovi ochutnat z koktejlu šílenství, ztísněnosti a nejistoty. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

LIVINGSHIT opět nezklamal. Ale abych pravdu napsal, tentokrát jsem dal na doporučenku od Psychora, prej toho největšího hororovýho exprda v naší (ale dost možná i v tý předaleký) galaxii. Dopadlo to však jaksi bezpohlavně. Je to časově trochu náročnější a vyžaduje si o něco větší koncentraci, než se na první pohled může zdát. V závěru se totiž vytasí se zajímavým vyústěním, které dost možná odtušíte už v polovině filmu, ale ten celkovej nápad neni vůbec špatnej. Vyškrtnout zbytečnou postavu černocha a víc se zaměřit na strašení (viz. dveře na půdu!), byla by to pecka. Takhle průměr. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pochmurné psychologické drama namixované s hororem žánrově do písmene vystihuje podstatu pointy celého příběhu. Rozhodně se nejedná o mainstreamově stravitelný snímek, čemuž odpovídá i zdejší hodnocení (a opět některé dementní spoileroidní komentáře). Já si nemůžu stěžovat, protože mě i přes pomalejší tempo děj zaujal hned od začátku. Postupným budováním atmosféry a taky částečným ztrácením se přibývajících informacích mi pak při závěrečném objasnění docela spadl kámen ze srdce, protože jsem v předfinální dostal strach, kudy se ubereme. Scénáristicky výborné, atmosféricky dostatečné, hororové funkční. 80% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý muž prichádza do osamelého sídla, aby tu starému pánovi zhodnotil rozsiahly majetok. Doma zanechal tehotnú ženu, kvôli ktorej túto prácu robí, pretože je velmi výhodne zaplatená. Majitel je zvláštny človek a keďže je starý a chôdza mu spôsobuje ťažkosti, ani sám netuší, aké tajomstvá sa na jeho pozemku skrývajú. Henry však po malom prieskume zisťuje, že pozemok neobsahuje len poklady, ale aj mnoho životunebezpečných vecí, o ktorých jeho šéf ani zďaleka netuší. - Za scenár si tento horor, keďže je debutom, zaslúži jednoznačne plný počet. V rámci réžie nastal u pána Hamiltona očividne taktiež obrovský pokrok. Napriek tomu sa o nejaký výraznejší hororový zážitok nejedná. Hlavne kvôli nesmierne dlhým a naťahovaným pasážam a pomerne únavným rozhovorom. Hororových pasáží tu je dosť a sú ideálne doplnené pôsobivou hudbou, ale nejako sa medzi tým nepríjemným blúdením po dome a pozemku vytrácajú. Preobsadenie hereckých úloh by očividne taktiež neuškodilo, ale aspoň postavy nepôsobia otravne. U The Suffering je pozoruhodný hlavne záver. Možno kritika zdevastovanej americkej kultúry, ktorá sa prezentuje v televízii a som rád, že si niekto uvedomil, že pozornosť diváka sa dá získať aj inak než tými zavedenými cestami, ktoré pre rozumných ludí vôbec nie sú pôsobivé. + herec z Fear the Walking Dead ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama