Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

PKD 

všechny recenze uživatele

Možná ještě lepší než 3. Uvidím na vícero shlédnutí, které spolu se 3 na rozdíl od 1+2 nejspíše  někdy v budoucnu...budou. Graficky velmi příjemné end titulky opět mňamix, byť zde o 30sec. kratší:( Pochválím prvních 20min. (+tv zprávy o Stalinovi) a zvláště samotnou lokaci Elisina domu, kde bych nechtěl bydleti. A ještě s takovým hodňoučkým tatínkem. A to jsem si myslel, že ten můj byl kruťas, hehe. No, asi byl byl stejný, pokud bych měl též nějakou takovou schopnost. Uf. Cz tit. v  mnou viděné verzi pobavily již na zač., kde jsem se z nich dověděl, že děj začíná v r. 1959, zatímco orig. popisek hlásal o 6 let méně, checht. Rozčílila nedomyšlená pitomost páně scénáristy, které jsem si všiml již ve 3, že Elise napřed několikráte někomu odmítne pomoci a pak stejně dojede, což je na palici. Zde se to stane naštěstí jen 1x. Znovushledání s bratrem (kdysi dávno senátor Kelly z 1. X-men filmu) u kterého jsem si po prologu říkal, co se s ním asi stalo? a z toho vyplívající jisté (zprvu náhodné) příbuzenské odhalení alá kolumbijská telenovela, velké plus. Tyto mýdlové kýče já rád. I v hororech.;-) Já nejsem tvůj otec, já jsem tvůj syn. A já k vám vůbec nepatřím. Jsem úplně cizí člověk. Jsem tedy naprostý sirotek:))) Něco v tom smyslu. Cimrman byl měl radost. Prakticky neduchařský motiv chlápka, co vězní 4 měsíce ve sklepě zdrav. sestričku, velké plus. Vlastně bych pokr. klidně ve stejném duchu (doslova) a na astrální dimenze bych se vytento. Největší zlo stejně jsou lidé sami a je samoz. cynicky úsměvné, že zde jakož i jinde se to svádí na zásah ´´zvenčí´´. Krásně a přesně to řekla Rachel Veisz v Constatineovi. Na 2.str. jde o horor s nadpřirozeným motivem, jako v celé sérii, tak by to asi nebylo moc prozřetelné to odkloniti směrem k čistému psychothrilleru. Tady to bylo nejblíže. A já za to dávám plné 4. 5.kap. určitě zkusím, páč jsem pochopitelně po shlédnutí celé série během 12h. zvědav, jak umí režírovati  herec P.Wilson a jak bude vypadati ve finální podobě námět, který zní zajímavě a tak nějak smysluplně navazuje na 2. I když já bych raději bral další prequel s Elise a Patem a Matem.:))) P.s. a samoz., že jistý telefonát, který propojuje s 1 potěší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Uaneli, Uaneli, jestli šukáš tak, jako hraješ, režíruješ nebo nedejsatan píčeš scénáře, tak se nediv, že tě nikdo nemá rád! Už tak peklotyčně otravná až debilní série Vhovněvězící (Inshitdious) se tímto dílem dotkla absolutního dna nehumánního teroru, jakého se může „horor“ na divákovi toužícím alespoň po trošce zábavy a povyražení dopustit. A tak se nyní, v už opravdu na totálních hovnech postavené, retardovaně narkoleptické historce, opět vydávají traumatizovaná bába a dva naprostí kreténi vymítat. Tentokrát pavučiny a další bordel při sáhodlouhém bloumání totálně nic nedělajícími sklepy rozličných starých barabizen, což trvá 95 procent tohohle martýria. Pak sice na pět minut narazí na pěkně udělaného démonka, co zamyká hrtany, ten se ovšem chová tak, že by mu Lucifer patrně vrazil kopyto do prdele a za trest ho poslal do nebe vytírat světcům hajzly. A ty jsou samé semeno a pocákané časáky s dětským pornem, takže totální humáč i pro čerta!!! Absolutní korunu uplácanou z downích hlenů tomu pak nasadí závěr jako z Broučků, kdy se z ničeho nic zjeví maminka s lucerničkou a pošle toho vytlemeného Karafiáta navěky do piče jen tím, že na něj posvítí. Prostě kvintesence úmorné, mentálně postižené scenáristiky, narychlo uplácané za každou cenu, která vás místo vyděšení spíše xmrti unudí. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť si osobně myslím, že by se to mělo spíš jmenovat, poslední píšťalka, tak chci jenom takhle z úvodu napsat, že mně asi nejvíc bavila trojka. Ale tenhle film, určitě neni horor, komedie možná, kriminálka rozhodně, drama které zahraje na citečky a zasáhne každého, na jeho nejnitěrnější citečky, až se srdíčko rozpláče, to tenhle film rozhodně je.Takže ve filmu je komedie, krimi a rodinné drama, hororu je tady asi tak dvě minuty a srdce je sval, nedokáže tedy plakat. Jeden by řekl, že když někdo hraje v takových filmech jako Contracted 2, 2001 maniaků a 2001 maniaků: Pole vřískotu, tak třeba něco pochytí, třeba jak udělat atmosféru, nebo nějakou nechutnost, či něco co tvoří horor, hororem. Ale néé, kdepak, jo bubák je sice okopírovaný z filmu Hellraiser: Svázaný s peklem a to je všechno, na co se tady tvůrci zmohli. Ale zase, víte co je vtipný, když přestálý čtyřicátníci, balí o dvacet let mladší holky, s tím, že jako v pohodě, to bylo fakt dobrý. Navíc Angus Sampson, si tentokrát sebou nevzal tričko s OBROVSKÝM Lundgrenem, takže mé hodnocení je celkem jasné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dúfam že to bol naozaj “posledný kľúč”, lebo keď sa mi zunoval pohľad aj na samotnú Lin Shaye, ktorá mi je (či bola?) nesmierne sympatická, zrejme všetko nebude po kostolnom poriadku. Až na jeden-2 momenty v poriadku, inak veľké hororové sklamanie, ktoré je doposiaľ najväčším “tohto roku”. A mimochodom, neviem z akého dôvodu, no miestami, mi to spracovanie prišlo “veľmi lacné”. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $67,347,895Tržby Celosvetovo $167,885,588Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,851,251Tržby za predaj DVD v USA $1,818,375║ Séria Insidious si len udržiava svoj štandard. Nevybočuje, nedáva nič na vrch, má dobré momenty (úvod nie je zlý, tam to mohlo aj ostať a stavať poctivo na ňom) ale aj klasické obohrané - rutinné. Tých ako že dvoch komických krotiteľov duchov tam až tak moc nemusím, zbytočne tam trčia, ich odľahčené prkotinky, ako že hefty do tohto tipu filmu až tak moc nepatria. /55%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama