Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ghoulbusters jdou, roste tenze, zlé démony čeká penze.. Slušně odvedené řemeslo, které se sice občas utápí ve tmě a klišé, ale sympatie k zavedenému triu Elise, Specs a Tucker (she´s psychic, we´re sidekick) všemu dodávají hladký průběh. Role Joshe Stewarta je jakýmsi žertem vůči Collectorovi, na čtyři konzumní lekačky určené výhradně pro nedoslýchavé připadá jedna sofistikovaná (kufry ve větrací šachtě) a vymícení Klíčorukého Edwarda se schopností zamykat hlasivky proběhne tak rychle, že ani nestačí urazit. Ale jo, mám ten Whannellův projekt docela rád a jelikož na malého Daltona už číhá Čertík Darth Maul, nevidíme se asi naposledy.. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

" What - I get the death chamber and he gets bible camp with the most beautiful girl on earth? That's not a democracy." Insidious, tuhle hororovou sérii mám moc rád. Každý jednotlivý díl, tak i jako celek. K posledními dílu jsem byl trochu skeptický, ale nakonec asi zbytečně. Oblíbený režisér James Wan to alespoň produkuje a jeho kamarád Leigh Whannell to opět napsal. Herci se vracejí a já jsem vlastně spokojený. Návaznost na první díl je naprosto famózní a konec mi tím pádem vykouzlil úsměv na rtech. Celý film jsem si užil. Říkal jsem si, jaká asi čertovina bude na Elise (Lin Shaye) číhat tentokrát. A on je Klíčník (tak jsem ho pojmenoval já, v titulkách bude jistě psán jinak) pěkně děsivá potvora. Když se na scéně objevuje noname hezká blondýnka, o kterou Klíčník usiluje, tak se příběh posouvá dál. Dvojice lovců duchů už je na štaci a film má zatraceně dobré lekačky i atmosféru. Možná je to tím, že jsem fanoušek příběhu, nebo tím, že letos je dobrých filmů vážně málo. Ale Last Key mě bavil. A jako horor vůbec nezklamal. Naopak, šlape na plyn celý film. Jen ten rodinný patos už byl místy až moc. Sérii bych i přesto už nechal odpočívat. Myslím, že čtyřikrát to už stačilo a posunul bych tvorbu Wana a Whannella někam jinam. (75 %) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Možná ještě lepší než 3. Uvidím na vícero shlédnutí, které spolu se 3 na rozdíl od 1+2 nejspíše  někdy v budoucnu...budou. Graficky velmi příjemné end titulky opět mňamix, byť zde o 30sec. kratší:( Pochválím prvních 20min. (+tv zprávy o Stalinovi) a zvláště samotnou lokaci Elisina domu, kde bych nechtěl bydleti. A ještě s takovým hodňoučkým tatínkem. A to jsem si myslel, že ten můj byl kruťas, hehe. No, asi byl byl stejný, pokud bych měl též nějakou takovou schopnost. Uf. Cz tit. v  mnou viděné verzi pobavily již na zač., kde jsem se z nich dověděl, že děj začíná v r. 1959, zatímco orig. popisek hlásal o 6 let méně, checht. Rozčílila nedomyšlená pitomost páně scénáristy, které jsem si všiml již ve 3, že Elise napřed několikráte někomu odmítne pomoci a pak stejně dojede, což je na palici. Zde se to stane naštěstí jen 1x. Znovushledání s bratrem (kdysi dávno senátor Kelly z 1. X-men filmu) u kterého jsem si po prologu říkal, co se s ním asi stalo? a z toho vyplívající jisté (zprvu náhodné) příbuzenské odhalení alá kolumbijská telenovela, velké plus. Tyto mýdlové kýče já rád. I v hororech.;-) Já nejsem tvůj otec, já jsem tvůj syn. A já k vám vůbec nepatřím. Jsem úplně cizí člověk. Jsem tedy naprostý sirotek:))) Něco v tom smyslu. Cimrman byl měl radost. Prakticky neduchařský motiv chlápka, co vězní 4 měsíce ve sklepě zdrav. sestričku, velké plus. Vlastně bych pokr. klidně ve stejném duchu (doslova) a na astrální dimenze bych se vytento. Největší zlo stejně jsou lidé sami a je samoz. cynicky úsměvné, že zde jakož i jinde se to svádí na zásah ´´zvenčí´´. Krásně a přesně to řekla Rachel Veisz v Constatineovi. Na 2.str. jde o horor s nadpřirozeným motivem, jako v celé sérii, tak by to asi nebylo moc prozřetelné to odkloniti směrem k čistému psychothrilleru. Tady to bylo nejblíže. A já za to dávám plné 4. 5.kap. určitě zkusím, páč jsem pochopitelně po shlédnutí celé série během 12h. zvědav, jak umí režírovati  herec P.Wilson a jak bude vypadati ve finální podobě námět, který zní zajímavě a tak nějak smysluplně navazuje na 2. I když já bych raději bral další prequel s Elise a Patem a Matem.:))) P.s. a samoz., že jistý telefonát, který propojuje s 1 potěší. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vážně nepovedené a velmi nevkusné "dojení" známé hororové značky, které funguje jen v několika vzácných momentech. Insidious: The Last Key se po celou dobu stopáže snaží vyrovnat dřívějším počinům, nicméně režisérovi Adamu Robitelovi se to zoufale nedaří. Většinu filmu totiž "zdobí" předvídatelné "lekačky" spolu s "nečekanými" dějovými odhaleními. Je vážně velká škoda, jakým směrem se celá série tak úžasně spuštěná Jamesem Wanem ubírá. Není už načase takzvaně "zavřít krám"? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl. Sice potěší, že se tentokrát film věnuje Lin Shaye a její minulosti, ale přišlo mi to absolutně bez atmosféry, lekačka nefungovala ani jedna, finále mi přišlo velmi krátké a vymítací kolegové mi příliš vtipní nepřišli. Vizuálně je to klasicky na úrovni a pořád je to koukatelnější než většina jiných duchařin, za mne však zbytečný díl, který pouze recykluje, neděsí a vlastně ani příliš nezabaví.55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama